Tietoja kurssista

Kurssi kokoontuu tiistaisin klo 17.30-19.50. Oppitunteja on kerralla kolme. Noin puolessa välissä opintokertaa pidetään 5 minuutin tauko. Ryhmä kokoontuu luokassa 1030, Mikkelin kansalaisopistolla yliopistokeskuksessa, Lönnrotinkatu 7 (sisäänkäynti Kirkkokadun puolelta). Aloitamme tiistaina 22.9. Opettajana on HuK Renny Virta. 

Tämä kurssi on tarkoitettu sellaisille espanjan opiskelijoille, joilla on jo teoreettista osaamista, mutta espanjan puhuminen tuntuu siitä huolimatta hankalalta. Espanjan opinnot ovat jo sen verran pitkällä, että menneen ajan aikamuotojen preteritin ja imperfektin muodostaminen on opiskeltu,
esim. Ventana tai Fántastico -sarjojen kolmoskirja on jo vähintään puolessa välissä.

Kurssilla tehdään erilaisia puheharjoituksia. Edellisellä oppitunnilla opettaja jakaa monisteen, jonka avulla opiskelija voi kerrata aihepiirin sanastoa, ja ehkä myös laajentaa omaa sanavarastoaan. Seuraavalla oppitunnilla sitten harjoitellaan aiheesta puhumista. Harjoitukset voivat olla paritehtäviä, pienissä ryhmissä puhumista, koko ryhmän yhteisiä harjoituksia tai opettajan johdolla tapahtuvaa keskustelua. Voidaan harjoitella erilaisia tilanteita, kuten esim. lentokentän ongelmatilanteita tai vaateostosten tekoa. Toinen tavallinen harjoitustyyppi on parille esitettävät (opettajan antamat) kysymykset, esim. tavallisen päivän ajankäytöstä tai siitä, millaisia televisio-ohjelmia pari tykkää katsella. Keskustelun aiheet pysyvät arkielämän tasolla, vielä ei tavoitella filosofisista kysymyksistä pohtimista espanjan kielellä. No, kurssin loppupuolella uskaltaudutaan puhumaan sentään esim. taidekokemuksista.

Näet kurssilla käsiteltäviä aihealueita lisää alla olevasta kurssisuunnitelmasta. Siinä ei toki ole mukana kaikki, mitä kurssilla tehdään. Kurssilla on pieniä puheharjoituksia myös muista aiheista. Myös opiskeliijoilla on mahdollisuus vaikuttaa kurssin sisältöön ja toivoa itselleen tärkeitä aihealueita tai mieluisia harjoitustyyppejä.

Tällä kurssilla ei opiskella kielioppia kuin pakottavassa tilanteessa. Toki opettaja pyrkii korjaamaan opiskelijoiden sellaisia rakennevirheitä, jotka toistuvat häiritsevästi espanjaa puhuessa.

Kurssilla on kotisivu, johon pääset tältä sivulta (vaatii salasanan, jonka saat kurssin alussa). Sieltä pystyt mm. poissaolon jälkeen tarkastamaan mitä tunnilla tehtiin ja tulostamaan tunnilla jaetut monisteet itsellesi.