Espanja 7

Kurssin sisältö

Kurssi kokoontuu keskiviikkoisin klo 17.00-18.30 luokassa 1030, Mikkelin kansalaisopiston toimistolla yliopistokeskuksessa, Lönnrotinkatu 7 (sisäänkäynti Kirkkokadun puolelta). Tila on siis muuttunut viime vuodesta! Aloitus 21.9. Syksyllä 11 kertaa viimeinen 7.12. Keväällä 13 kertaa 11.1.2017-12.4.2017. Opettajana HuK Renny Virta.
Tällä kurssilla opiskellaan oppikirjan Fantástico 4 loppuosa, kappaleet 5-12.

Kurssin lähtötasona on Fantástico-sarjan kolmen ensimmäisen osan opiskelu tai vastaava taso. Esim. kieliopissa se tarkoittaa, että indikatiivin kaikki aikamuodot ovat tuttuja. Myös subjunktiivin muodostus on opiskeltu keväällä 2016.

Kurssin aikana kerrataan subjunktiivia ja opiotaan lisää sen käytöstä. Lisäksi opiskellaan konditionaalia ja jos-lauseita. Myös käskymuodot opetellaan. Tekstien ja sanaston aihepiireinä ovat mm. asiointitilanteet, media ja työelämä.

Kurssilla tehdään monipuolisesti erityyppisiä harjoituksia. Tekstejä kuunnellaan ja luetaan, niiden rakenteita pohditaan ja teksteistä keskustellaan. Mukana on kuullunymmärrysharjoituksia. Pääpaino on vaihtuvien parien kesken tehtävillä erilaisilla puheharjoituksilla. Vuoden aikana opiskelija voi halutessaan tehdä muutaman opettajalle palautettavan kirjoitusharjoituksen. Musiikkiakin kuunnellaan. Kurssilla annetaan kotitehtäviä.