Opiskelijakunta

Mikkelin lukion opiskelijakunta

Mikkelin Opiskelijakunnanhallitus

Hallitukseemme kuuluu yhteensä 12 jäsentä. Meistä viisi on toisen vuosikurssin opiskelijoita ja seitsemän ensimmäisen. Jokaiselle hallituksen jäsenelle kuuluu oma tehtävänsä, mutta päätöksentekoon vaikutamme kaikki yhdessä.

Hallitukseen valitaan joka vuosi jäseniä siten, että 12 paikkaa täyttyvät. Valinta tapahtuu äänestämällä ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoista. Hallitukseen kiinnostuneet hakijat ilmoittautuvat vapaaehtoisesti ensimmäiselle kierrokselle Susiniemessä vietetyllä ryhmäytymispäivänä nykyisen hallituksen porukalle, jotka käyvät vierailemassa Susiniemessä. Äänestykseen osallistuvat kaikki koulun opiskelijat ja toiselle kierrokselle päässeistä opiskelijoista valitaan lopullisesti jäsenet. Tämä tapahtuu yleiskokouksessa, jossa esitellään opiskelijakuntaa ja haastatellaan uusia ehdokkaita.

Opiskelijakunnanhallitus vaikuttaa yleisesti koulun viihtyvyyteen ja ovat ns. välikäsi opettajien ja opiskelijoiden välillä. Hallitus järjestää myös erilaisia tapahtumia kuten esimerkiksi Fikatid ja Kevätrieha.
Ystävällisin Terveisin Miklun Hallitus!

Opiskelijakunnan hallituksen jäsenet 2017

Tiitus Keijonen, puheenjohtaja
Sauli Kareaho, varapuheenjohtaja
Wenla Wirenius, sihteeri
Juho Waris taloudenhoitaja
Katriina Janhunen, vanhempi edunvalvontavastaava
Siiri Karttunen nuorempi edunvalvontavastaava
Elias Terho, tiedottaja
Antti Häkkinen, tiedottaja
Johanna Lampinen, tapahtuma-varainkeruuvastaava
Julia Piironen, tapahtuma-varainkeruuvastaava
Peppi Ranta, yritysyhteistyövastaava
Sofia Seppänen, aloitevastaava