Erityisopetus

Erityisopetus Mikkelin lukiossa

Mikkelin lukiossa on erityisopettaja päivittäin. Erityisopettaja vastaa mm. lukitestien suorittamisesta ja ohjaa opiskelijoita tarvittaessa lisätutkimuksiin. Erityisopettaja laatii lukilausunnot, lausunnot vieraskielisyydestä sekä erityisjärjestelyhakemukset ylioppilastutkintolautakuntaan. Erityisjärjestelyihin vaaditaan aina lisäksi erikoislääkärin todistus. 
Erityisopettaja opastaa opiskelijoita opiskelutekniikoissa ja konsultoi tarvittaessa aineenopettajia koskien mm. opiskelijoiden luki- sekä oppimisvaikeuksia. Erityisopettaja toimii yhteisöllisen hyvinvointiryhmän jäsenenä ja työskentelee yhteistyössä opinto-ohjaajien, kuraattorin, psykologin ja terveydenhoitajan kanssa.

Mikkelin lukiossa toimii erityisopettajana Heidi Piispanen.
Erityisopettajan työhuone sijaitsee Keskustan toimipisteessa 5. kerroksessa, P505.
Erityisopettaja käy myös Ristiinan toimipisteessä.

Vastaanottoajat: ma, ke, to 9 - 14, ti 9.30 - 14.30 sekä pe 9 - 13
Yhteystiedot: heidi.piispanen@edu.mikkeli.fi, 044-7945596
Aikavaraukset ja yhteydenotot myös wilma-viestillä.

Lukuvuoden 2018-2019 lukiseula-ajat

Lukiseulatestit pidetään syksyllä 2018  aloittaville ykkösille opinto-ohjauksen tunneilla


Kaikki lukiseulatestin tehneet saavat A5-kokoisen kirjallisen palautelapun. Lukiseulatestin perusteella kutsutaan yksilötesteihin, jotka tulee tehdä 2.luokan syksyyn mennessä, jotta mahdollinen lukilausunto ehtii ylioppilaskirjoituksiin. Lukilausunto tehdään sähköisenä ja opiskelija saa siitä oman tulosteen. Myös äidinkielen opettajat havaitsevat lieviä lukivaikeuksia ja heidän kehoituksestaan kannattaa ottaa yhteyttä erityisopettajaan ja sopia testeistä.YLE Areena Vinkkejä opiskelutekniikkaan