Liikkuva koulu Mikkeli

Nuorten Akatemian Oma valinta -hankkeen ideoita

TUHANNET NUORET VALITSIVAT HYVINVOINNIN

Katso video tästä!


Uudella videolla yläkoululaiset vastaavat uuden opetussuunnitelman haasteeseen: he ovat mukana koulutyönsä kehittämisessä. Nuorten Akatemian Oma valinta -hankkeen myötä tuhannet oppilaat ovat päättäneet, miten terveyttä edistäviä muutoksia koulussa tehdään.

Nuoret ympäri maan ovat ideoineet liikkeen lisäämisen tapoja koulupäiväänsä ja kehittäneet kouluruokailua. Samalla he ovat itse vastanneet suunnitelmiensa toteutumisesta. Kouluhenkilökunta on vuorostaan sitoutunut oppilaiden ideoiden käyttöönottoon.

Esimerkiksi Vantaalla toiminnallisia opetusmenetelmiä on lisätty, liikuntasalien ovet avattu välituntikäyttöön ja pitkät välitunnit otettu osaksi jokaista koulupäivää. Orimattilassa oppilaat ovat perustaneet kouluruokatiimejä, vähentäneet istumista seisomatyöpisteillä ja uudistaneet koulun välipalatarjontaa. Toimintakulttuurin muutos on konkretisoitunut myös esimerkiksi Espoossa, Järvenpäässä, Jämsässä, Vaasassa ja Kinnulassa.

Oma valinta on sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama terveydenedistämishanke. Hanke ennaltaehkäisee lihomista ja kakkostyypin diabetesta yläkoululaisia kiinnostavalla tavalla sekä luo uusia malleja nuorten kanssa toimimiseen. https://www.nuortenakatemia.fi/