Mäntän lukio

Lukiolla tapahtuu

Päivätyökeräyksellä varoja Sydänlapsille


>Opiskelijat keräsivät rahaa Sydänlapsille ja -aikuisille Mäntässä

Torstaina 22. lokakuuta järjestettiin Mäntän lukiossa päivätyökeräys, jolloin opiskelijat menivät töihin päiväksi työpaikoille tai esimerkiksi kotiin tai lähipiiriin tekemään pieniä töitä tai muunlaisia askareita. Opiskelijat saivat työstään palkan joka lahjoitetaan Sydänlapset ja -aikuiset ry:lle. Lahjoitettavan ssumman hinta oli työntekijänä ollutta oppilasta kohden vähintään 10 euroa.

Päivätyökeräys järjestettiin tänä vuonna Mäntän lukiossa ensimmäistä kertaa pariin kymmeneen vuoteen. Mikäli opiskelija ei halunnut osallistua päivätyökeräykseen, vaihtoehtoisesti hänellä oli tavallinen koulupäivä.

Lahjoituksen kohde, Sydänlapset ja -aikuiset ry on synnynnäisesti sydänvikaisten lasten, nuorten ja aikuisten asioita ajava valtakunnallinen yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena on toimia kaikkien synnynnäisesti sydänvikaisten ja heidän läheistensä edunvalvojana sekä yhdyssiteenä tämän potilasryhmän ja terveydenhuollon henkilökunnan välillä.

Opiskelijat tekivät monipuolisesti töitä päivätyökeräyksessä. Lastenhoitoa, siivoamista, ikkunoiden pesua ja ulkotöitä oli ainakin opiskelijoiden tehtävinä. Inka Lampinen kertoo että taksvärkkipäivä oli erittäin mukava ja koska rahat menevät hyvään tarkoitukseen, päivä oli erittäin tarpeellinen. Inka oli töissä Vilppulankosken koulussa päivätyökeräyksessä.

Päivätyökeräys vaikuttaa menestykseltä ja se olisi hyödyllistä järjestää tulevinakin vuosina.


Amalia Kyröläinen

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti