Mäntsälän lukio

Esivalintaohjeet lukiossa jo opiskeleville

Esivalinnat ovat auki to 1.3. - su 11.3.2018. Esivalinnoissa sinun tulee valita kaikki ne kurssit, jotka haluat opiskella lukuvuonna 2018 - 19. Esivalintojen pohjalta laaditaan varsinainen kurssitarjotin.

Mistä tiedät, mitä kursseja valitset? Sinulla on Wilmassa HOPS, joka sinun pitää päivittää ajan tasalle. Ensimmäisen vuoden opiskelijana valitset tässä esivalinnassa ne kurssit, jotka sinulla on HOPSissa suunniteltu toisena vuonna opiskeltavaksi. Tarkistuslomakkeeseen (liite alla) on merkitty, mitkä kurssit on pakko ottaa toisena vuonna. Toisen vuoden opiskelijana valitset ne kurssit, jotka sinulla on suunniteltu kolmantena vuonna opiskeltavaksi.

Esivalinnoissa on tärkeää valita kaikki haluamasi kurssit, sillä ryhmien määrä päätetään esivalintojen perusteella. Ellet ole valinnut kurssia esivalinnoissa, pääset kurssille mukaan vain, jos kurssille jää vapaita paikkoja. Mikäli sinulla on kursseja rästissä, mieti valintoja tehdessäsi, onko joukossa sellaisia kursseja, joita sinun on tarpeen käydä seuraavana vuonna uudelleen, jotta varmasti pääset kursseista läpi.

Mikäli olet epävarma valinnoistasi (mitä kannattaisi valita jatko-opintojen ja ammatin kannalta), käy opinto-ohjaajan luona ennen valintojen sulkeutumista (varaa aika kalenterista). Toisen vuoden opiskelijoiden kanssa valintoja katsotaan opotunneilla niiden kanssa, joilla opotunti menee tässä jaksossa.

Esivalintojen pohjaksi jokainen täyttää lomakkeen, jonka pohjalta on helppo tarkistaa, mitä pakollisia kursseja ja YO-aineiden kursseja itseltä vielä puuttuu. Lomake jaetaan tähtihetkessä torstaina 1.3. Lomake on myös alla liitteenä.

Toisen vuoden lopussa kursseja tulee olla koossa noin 60, kolmannen vuoden lopussa vähintään 75.

Mikäli tarvitset apua esivalintojen tekemiseen (muutoin kuin koulutus- ja uravalinnan näkökulmasta), voit tulla ohjaukseen seuraavina aikoina:
ti 27.3. klo 14.30
ke 28.3. klo 14.30
to 1.3. klo 14.30
ke 7.3. klo 14.30
pe 9.3. klo 8.25

Varsinaiset kurssivalinnat toteutetaan huhtikuussa ja tällöin ensimmäisen vuoden opiskelijoille järjestetään valintojen teko/tarkistus pienryhmissä. Toisen vuoden opiskelijat tekevät valintansa itsenäisesti, mutta apua saa ja pitää tulla kysymään tarpeen mukaan.

HUOM. Sinun tulee pitää ajan tasalla oma Wilmassa oleva HOPSisi, koska myös HOPSien pohjalta päätetään kurssien perustamisesta ja sijoittelusta. Päivitä HOPSissa ajan tasalle sekä YO-kirjoitussuunnitelma että kurssisuunnitelma!

Liitteet:

Kurssimäärän tarkistuslomake valintoja varten