← Kirkonkylän koulu

← Kirkonkylän koulun blogi

Kutkuttava elokuu

Uuden lukuvuoden aloittaminen on joka vuosi jännittävää, myös meille rehtoreille. Elokuussa olemme kaikki monien uusien asioiden edessä: tapaamme uusia luokkakavereita ja työkavereita, uusia koulun aikuisia ja lapsia, alamme käyttää uusia kirjoja ja täytämme tyhjiä sivuja päiväkirjasta. Alamme tehdä suunnitelmia ja aikataulutamme työtämme. Suunnittelemme ja ideoimme, uudistumme ja kehitymme.

Tätä lukuvuotta olen käynnistellyt kuitenkin pienen, ihan erityisen kutkutuksen kupliessa mielessäni. On jännittävää nähdä, miten jo viime vuonna aloittamamme valmistautuminen uudistuvan opsin haasteisiin konkretisoituu: näkyy ja kuuluu Kirkkiksellämme. Uusi opetussuunnitelma otetaan käyttöön 1.8.2016. Sen myötä koulu muuttuu. Ja vain parempaan suuntaan, vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Aloitimme jo viime vuonna orientoitumisen uuden opsin henkeen kehittämällä koulumme toimintaympäristöä kohti tulevia haasteita. Kehitimme kouluamme yhteisöllisemmaksi ja osallistavammaksi. Tavoitteena oli aktivoida myös oppilaat osallistumaan koulun kehittämiseen kohti oppivaa yhteisöä, jossa kaikki yhteisön jäsenet, oppilaat ja koulun aikuiset, osallistuvat yhdessä koulun toiminnan suunnitteluun, arvioimiseen ja kehittämiseen.

Toteutimme erilaisia koulun yhteisiä tapahtumia ja keräsimme pitkin lukuvuotta oppilaiden mielipiteitä koulun yhteisistä projekteista. Lukuvuoden lopulla meillä oli yhteinen kevätrieha, jonka jokaisen toimintapisteen ohjelman suunnitteluun ja toteutukseen osallistuivat oppilaat. Se oli paras yhteinen tapahtumamme, jossa oli menoa ja meininkiä! Me onnistuimme hienosti, yhdessä.

Tämän lukuvuoden ensimmäisenä koulupäivänä, yhteisen lukuvuosiavajaisten jälkeen, eräs Välkkäri-ohjaajana tuli ehdottamaan, josko he Välkkärit leikittäisivät heti ensimmäisellä pitkällä välitunnilla meidän uusia ekaluokkalaisia. :) Loistoidea! Me aikuiset kun ajattelimme, että Välkkäritoiminta alkaisi vasta ensimmäisellä kokonaisella viikolla, mutta Välkkärit olivat jo valmiit ja ottivat vastuun toiminnan aloittamisesta heti ensimmäisestä välitunnista lähtein! Juuri näin!

Tänä lukuvuonna jatkamme edelleen valmistautumista uuteen opetussuunnitelmaan. Kehitämme osallisuuden lisäksi arviointia, oppilaanohjausta ja opetusta. Tähän työhön kutsumme mukaan oppilaiden lisäksi myös huoltajat. Mitä ja miten, siitä lisää syksyn vanhempainillassa 25.8. klo 18.00. Tervetuloa mukaan!

Nähdään siis koululla! :)

rehtori Sari Laasila

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti