Intresserad av gymnasiestudier?

Intresserad av gymnasiestudier?

Kom till Lovisa Gymnasium

Flitig studerande

Lovisa Gymnasium är ett allmänbildande gymnasium vars främsta uppgift är att förbereda sina elever på fortsatta studier i t.ex. yrkeshögskolor, högskolor eller universitet. De flesta avlägger gymnasiet på tre år men man kan också välja att ta det på fyra år om man t.ex. satsar på en idrottskarriär eller annars tycker att en makligare takt passar en bättre. Vår studiehandledare hjälper gärna alla att hitta en studieplan som passar bäst.

I vårt redan 100-åriga vackra och stiliga skolhus har vi god trivsel. Vi är en relativt liten skola vilket gör att det är lätt att lära känna varandra. Vår aktiva elevkår ordnar också varje år evenemang som skapar en god gemenskap.

Flexibilitet är en av våra styrkor. Tillsammans med studiehandledare, lärare och rektor kan eleverna rätt långt skräddarsy ett individuellt studieprogram som också går att ändra på vid behov. Vi samarbetar med andra skolor och våra elever kan avlägga kurser i t.ex. Loviisan lukio och gymnasierna i Kotka, Borgå och Sibbo via nätkurser.

Lovisa Gymnasium har en kompetent och aktiv lärarkår som håller sig up to date. Förutom traditionell undervisning har vi också satsat på konst och miljö. Dessutom har vi ett aktivt samarbete med över tio gymnasier ute i Europa. Det ger en möjlighet för aktiva och villiga studerande att vidga vyerna och träffa jämnåriga från andra kulturer både utomlands och som värdar för utländska gäster.

Till oss kan du söka via den gemensamma ansökan (GEA) i februari och mars. Våren 2019 är sista ansökningsdagen onsdagen den 13 mars.

Lovisa Gymnasium är en skola som klarar sig bra i jämförelse med andra och som gärna ser att ungdomar i det östligaste Nyland får en bra grund för kommande studier och yrkesliv. Välkommen att bekanta dig med oss!