Keskuskoulu

Tulevaisuuden kasvihuone- projekti/ 6A-lk

Tulevaisuuden kasvihuone (Arduino- ohjattu open source- systeemi)

Koulumme 6A- luokan oppilaat ovat kannustaneet Aleksis Naulaa ja Oskari Rantomaata huimaan suoritukseen . Aleksis ja Oskari ovat nimittäin yhteistyössä toteuttaneet otsikon kuvaaman kasvihuoneen; Oskari rakensi ja Aleksis ohjelmoi.

- Oli aika tuskaa, sillä yli 100 tuntia meni yhteensä pelkkään ohjelmointiin, Aleksis huokaa innokkaana.

- Rakentaminen oli välillä melko vaikeata, mutta lopulta melko helppoakin, Oskari lisää.

No, miksi sitten kaikki tällainen vaivannäkö?

Osallistumme opettaja- Antin johdolla robotiikka- kilpailuun. Olemme suunnitelleet työn yhdessä ja rakentaneet kokonaisuuden kokonaan vapaa- ajallamme, pojat kertovat.

Itse tuotos on hämmentävän hieno ja siihen saat tutustua enemmän alla olevan Youtube- linkin kautta. Koko koulun väki peukuttaa pojille menestystä kilpailuun.

-Työ vaati pojilta noin 120 miestyötunnin panostuksen. Noin puolet tästä ajasta pojat työskentelivät koulun puutyöluokassa koulupäiviensä jälkeen ja puolet ajasta he tekivät työtään viikonloppuisin ja iltaisin kotonaan. Mielestäni todella mahtava näyte siitä, mitä innostuneisuus ja sitoutuminen voivatkaan saada aikaan, opettaja Antti Salonen korostaa.

Työ on siis kasvihuone, joka tietokoneohjatusti hoitaa itse kastelun ja lämmönsäätelyn. Laatikko itsessään on rakennettu kierrätysmateriaaleista. Laatikon rakennusateriaalina on käytetty muovilasia, joka on kiinnitetty alumiiniseen kehikkoon. Materiaaleina on käytetty ruostumattomia materiaaleja, jotta kasvatettavat kasvit eivät altistuisi ruosteelle ym. epäpuhtauksille. Kastelua, valoa ja lämmönsäätelyä ohjaa tietokoneohjelmisto. Lämpöä ja kosteutta aistivat anturit, joiden perusteella tietokone pitää olosuhteet optimaalisina. Tietokoneelle voidaan ohjelmoida haluttuja lämpö-,valo- ja kosteusasetuksia riippuen siitä, mitä kasveja kasvihuoneessa kulloinkin halutaan kasvattaa.

Videokooste löytyy osoitteesta: https://youtu.be/kzd6jlYC10Y