Keskuskoulu

Itsenäisyyttä juhlittiin juhlavasti

Suomi täyttää tänä vuonna 99 vuotta 6.12.2016 ja koulussa juhlimme 2.12.2016 hieman etukäteen tuota Suomen itsenäisyyspäivää. Koko koulun juhla oli omassa juhlasalissamme aamulla ja tämän lisäksi neljäsluokkalaiset juhlivat Heimolinnassa puolilta päivin.

Itsenäisyyspäivän juhlan koululla järjestivät kaikki kolmasluokkalaiset ja he kaikki myös esiintyivät. Lipun saliin toi 5C- luokan Milo ja airueina toimivat Aino ja Jenny-Stina. Kolmasluokkalaiset kertoivat itsenäisyyden tärkeästä merkityksestä suomalaisille ja lauloivat laulun Tuliketusta sekä esittivät "Suomi- runon". Juhlallinen tilaisuus päättyi hienosti yhteislauluna laulettuun Maamme-lauluun, jonka jälkeen lippu poistui airueen saattelemana.

Neljäsluokkalaiset puolestaan siirtyivät ruokailun jälkeen Heimolinnaan, jossa he vastaanottivat vieraansa omassa Itsenäisyysjuhlassaan. Kukin oppilas oli saanut kutsua juhlaan läheisensä vieraaksi. Salissa vieraita vastaanottamassa oli kolme ”presidenttiparia", jotka kättelivät juhlijat tervetulleiksi.
Tarjoilijat tarjoilivat mehua ja piparia. Lipun toi saliin Tapio airueinaan Kerttu ja Oona. Tämän jälkeen kuultiin tervetuliaispuhe ja kohotettiin maljat. Juhlan ohjelmassa oli runoja, ajatuksia Suomesta ja yhteislaulua. Lisäksi oppilaat olivat harjoitelleet seuratansseja, joita tanssittiin yhdessä vieraiden kanssa. Ohjelmassa nähtiin muun muassa valssia, cicapoa ja letkistä. Juhla päätettiin perinteisesti Maamme- lauluun, jonka jälkeen airue saatteli lipun pois.

Kuvia juhlista näet alla olevista kuvagallerioista.