Keskuskoulu

Auringon lämmittäessä ja Vihreän lipun liehuessa lippusalossa julistettiin Keskuskoululla 21.8.2019 koulurauha jo kuudennen kerran. Rauhanjulistuksessa viitattiin ympäristöasioihin: "Meillä kaikilla on vastuu omasta itsestämme, muista ihmisistä ympärillämme, positiivisesta asenteestamme ja ympäristöstämme. Kun käyttäydyt ystävällisesti, olet kantanut vastuuta itsestäsi ja tuottanut muille hyvää mieltä. Kun et roskaa, olet kantanut vastuuta ympäristöstä. Jokaisella on vastuu maailmasta." Ja siksi tänä vuonna ekaluokkalaisemme istuttavat kummiensa kanssa neljä omenapuuta (kuvassa keskellä) koulun alueelle.

Lämminhenkistä Joulujuhlaa vietimme koulunväen kesken 18.12. Juhlan järjestivät vuosiluokkien 2 ja 6 oppilaat ja aikuiset. Kyseisten luokkien 'kotijuhla' vanhempien ja oppilaiden kesken oli keskiviikkoiltana 20.12.2018. Salin täyteinen yleisö sai nauttia arvokkaasta juhlasta, jonka teemana oli tänä vuonna "Ilo ja valo". Viikon päätimme mukaviin yhteislauluihin salissa perjantaiaamuna. Rauhallista Joulua Keskuskoulun koteihin.

Koulullamme julistettiin tänään 17.8.2018 perinteisesti koulurauha, jonka yhteydessä myös koulun aikuiset esittäytyivät oppilaille. Lämminhenkisessä tilaisuudessa Lilja Virtanen ja Sisu Kortelainen lukivat kiusaamisen ennaltaehkäisyyn liittyvän julistustekstin, jonka ydinviesti oli, että "Sinä voit vaikuttaa- Hymykin auttaa". Vanhempia ja isovanhempia oli myös mukavasti päässyt koulun pihalle tilaisuuttamme seuraamaan.

Tervetuloa aloittamaan uutta lukuvuotta 2018-2019

Iltalehdessä oli 7.8. toimittaja Hilkka Tienhaaran artikkeli otsikolla "Koulu alkaa - ekaluokkalaisen vanhemman tarkistuslista". Luin jutun ja totesin, että eipä asiaa tämän selvemmin enää voi ilmaista, ja päätin että palautan nämä asiat kaikkien Keskuskoulun kotien mieliin. Samalla toivotan koko koulunväen puolesta oppilaat ja kodit tervetulleiksi aloittamaan uutta lukuvuotta 2018-2019, Tervetuloa.

"Koulu alkaa hyvin, kun sovit lapsesi kanssa arjen perusasioista. Mannerheimin Lastensuojeluliiton laatima ekaluokkalaisen vanhemman tarkistuslista on mainio apu äideille ja isille.

1. Koulumatka

Harjoittele yhdessä lapsen kanssa turvallinen koulureitti.

Kerro lapselle, mitä tehdä, jos avain unohtuu.

2. Läksyt

Järjestä lapselle oma työpiste.

Sovi, milloin läksyt tehdään.

Kerro, että autat tarvittaessa.

Tarkista päivittäin, että läksyt on tehty.

3. Ruokailu

Muistuta lasta aamu- ja välipalan tärkeydestä.

Varaa välipala valmiiksi.

Kannusta lasta syömään koulussa.

Syökää joka päivä koko perhe yhdessä.

4. Vapaa-aika

Huolehdi ja sovi lapsen kanssa, mitä hän puuhaa aamuisin ja iltapäivisin.

Aseta rajat television katselulle ja tietokoneen käytölle.

Kerro lapsellesi kotiintuloajat.

5. Kaverisuhteet

Ole kiinnostunut lapsesi kavereista.

Sovi pelisäännöt kavereiden luona kyläilyyn.

Pyri tutustumaan samalla luokalla olevien lasten vanhempiin, jotta yhteisten pelisääntöjen sopiminen helpottuu.

6. Uni

Huolehdi lapsen säännöllisistä nukkumaanmenoajoista.

Seuraa lapsen jaksamista.

7. Huolet, pelot

Kerro lapselle, mistä ja miten hän tavoittaa sinut tarvittaessa.

Kannusta lasta kertomaan päivän tapahtumista, myös mieltä vaivaavista ikävistä asioista.

8. Turvallisuus

Tee lapsellesi näkyvälle paikalle ja reppuun muistilista, jossa ovat tärkeät puhelinnumerot. Laita reppuun kotiosoite ja äidin ja isän puhelinnumerot. Jos lapsellasi on oma kännykkä, tallentakaa siihen yhdessä kaikki tärkeät numerot.

Tutustu lapsesi kanssa koulutiehen ja sen vaaranpaikkoihin.

Lisää heijastin kaikkiin lapsen ulkovaatteisiin.

Opeta, että kypärä kuuluu pyöräilyyn, vaikka lapsi pyöräilisi kotipihalla.

Sovi lapsen kanssa, missä hän saa liikkua ja mitä tehdä omin päin.

Sopikaa, mitä kodinkoneita lapsi saa käyttää.

Jos on tarvetta, opasta lastasi käyttämään hissiä.

Harjoitelkaa leikisti hätänumeroon 112 soittamista ja avun pyytämistä. Neuvo lasta, kuinka hätätilanteissa toimitaan.

Kerro lapsellesi, ettei tuntemattomien aikuisten matkaan saa lähteä."

Huomenna tapaamme koulun pihalla klo 8.50, opettajilla on nimikyltit mukanaan, mutta mikäli oppilas ei opettajaansa tiedä, asiasta voi tulla kysymään rehtorilta, tai muulta koulun aikuiselta. Ja ensimmäinen koulupäivä huomenna torstaina on klo 9-12 ja perjantaista lähtien etenemme annettavan työjärjestyksen mukaan.

Jarmo R

Koulutyön aloittaminen lukuvuonna 2018-2019

Syyslukukausi alkaa torstaina 9.8.2018 klo 9.00.
Oppilaat kokoontuvat koulun pihalle opettajansa luo.
Torstaina koulupäivä päättyy kaikilla klo 12.00.
Perjantaista eteenpäin noudatetaan lukujärjestyksen mukaista aikataulua.
Lukujärjestykset Wilmassa.Kuudesluokkalaisten lähtöjuhlaa vietimme tänään 1.6.2018. Salissamme oli lämmin tunnelma, kun koulun 'vanhimpia' saateltiin runoin, lauluin ja stipendein yläkouluun. Juhlassa palkittiin muun muassa joka luokalta kaksi oppilasta vanhempainyhdistyksen lahjoittamilla "Kivasti stipendeillä". Henkilökunta aloitti päivänsä aamulla Loimaan torilla henkilökuntakahvituksella ja päivä päätettiin henkilökunnan ja oppilaiden väliseen leikkiin. Kovasta kannustuksesta johtuen peli päättyi molempien osapuolten hyväksymään tasapeliin..

Kevätlukukauden ensimmäistä 'osallisuustuntia' vietettiin koulullamme maanantaina 8.1.2018. Välkkärit valitsivat kirjastossa mieluisia välituntileikkejä, joita voivat välitunneilla leikittää. Kouluneuvosto kokoontui kuvisluokkaan laatimaan tiedotetta koulumme uudesta kummioppilaasta Jhimystä. Jhimy on 7- vuotias koululainen ja asuu Perun Renacerissa. Kestävän kehityksen tiimissä valmistauduttiin fyke- luokassa jakamaan hymynaamoja, kullekin luokalle taitojen mukaan;) Digitutorit puolestaan harjoittelivat opettajainhuoneessa koodausrobottien kokoamista, jotta voivat luokissa toimia osaavina apuopettajina uudessa asiassa.

Jenny- Stina Saarikolle menestystä LQ- piirin Rauhanjulistekilpailussa. Lainaus LQ- tiedotteesta: "Ylivoimaiseen voittoon ylsi Jenny-Stina Saarikko 12 v. Loimaan Keskuskoulusta rauhankyyhky-aiheisella valoisalla selkeällä työllään. Toiseksi sijoittui Helena Koivu 12 v. Turun Wäinö Aaltosen koulusta." Toivotamme Jenny-Stinalle menestystä myös valtakunnalliseen kisaan.

Muutama kuva jälleen kodeille tiedoksi koulun viikosta 47: Suomi100- hengessä olemme kiertäneet välituntimaratonia ja tehneet 'koko koulun yhteistyönä' tyylikkään tilateoksen Kalevalankadun varrelle. Maratonkierroksiakin tuli "Rehtorin haaste"- päivänä viime viikon tiistain pitkällä välkällä yli 200 oppilaalle vähintään 5 kullekin, hienoa ja heijastin palkinnoksi! "Ota lapsi töihin"- kampanja sai teiltä huoltajilta erinomaisen vastaanoton, kiitos siitä. Näin lapset saavat vähän kuvaa oikeasta työnteosta. Työelämään tutustui noin 150 oppilastamme. Kuvassa Elsa ja Aaro ovat tutustumassa päiväkodin arkeen. Myös Loimaan perusopetuksen ensimmäiset Bluepot- koodausrobotit ovat saapuneet tällä viikolla ja piakkoin ne otetaan laajempaan opetuskäyttöön.

Koulumme 4.-6.- luokkalaisten 'Moko'- viikolla tapahtui monenlaista. Moko syntyy sanoista ’monialaiset oppimiskokonaisuudet’. Tällaista viikkoa vietetään jossakin vaiheessa joka vuosiluokalla ja viikolla 44 luokat 4, 5 ja 6 opiskelivat näissä mokoissa. Neljäsluokkalaiset opiskelivat tiedonhallintataitojen ympärillä muun muassa luokkalehtiä tehden. Vierailuja ovat tehneet ainakin kirjastoon ja Loimaan Lehden tiloihin. Viidesluokkalaiset puolestaan opiskelivat ”Turvataitoja”. Sitä mitä on hyvä kaveruus, ystävyys ja yhdessäolo. SPR opasti ensiavun perustaitoihin. Kuutoset opiskelivat myöskin ensiapua, kuulivat hammasvalistusta ja viettivät illan koulussa vapaa-aikatoimen järjestämän päihdevalistuksen parissa yhdessä huoltajansa kanssa. Laitan kansioon kuvia myös biopoliiseistamme, jotka tällä viikolla tarkkailevat ruokalassa mahdollista ruokajätteen syntyä.

Tervetuloa kouluun

Uuden kouluvuoden aloitamme torstaina 10.8.2017 ja koulupäivä on kaikilla klo 9-12.
Opettajat ovat koulun pihalla ottamassa oppilaita vastaan.

Ja torstaina oppilaat saavat myös työjärjestyksen, jonka mukaisesti koulu jatkuu perjantaina.

Tervetuloa alkamaan uutta kouluvuotta;)
Jarmo R
rehtori


Kevään viimeinen kuukausi oli vielä työteliäs: huolsimme pyöriä, teimme metsäretkiä, ratkaisimme koulun pesismestaruuden ja teimme luokkaretkiä..... ynnä muuta. Viimeisenä päivänä koulun henkilökunta ja oppilaat pelasivat perinteisen "kahden tulen välissä"- leikin. Niin ja kuudesluokkalaisten lähtöjuhlaa vietimme myös perjantaina. Tunnelma oli haikea, kun tokaluokan oppilaat lauloivat ja antoivat lähtökukan kummeillensa. Juhla päättyi yhteisesti laulettuun lähtölauluun.

Vieraat pääsivät retkelle Satumetsään 1.-5.-luokkien toteuttamassa kevätjuhlassamme eilen 11.5.2017. Ohjelmaa oli suunniteltu ja rakennettu lukuvuoden ajan muun muassa 5.- luokkien valinnaisainetunnilla, jonka aiheena oli 'Luovuus'. Oppilaat esittivät perinteisesti harjoittelemiaan musiikkiesityksiä, näytelmiä, tansseja ja kokoontuivatpa kaikki 140 esiintyjää yhdessä laulamaan äitienpäivän kunniaksi äideille. Juhlakuvien myötä oikein hyvää äitienpäivää kaikille Keskuskoulun äideille;)

Keskuskoulun parituntinen Tanssikisa pidettiin tänä vuonna ”Suomi100-vuotta”- teemalla. Esityksiä oli ennätysmäärä, ja taso totutun korkea. Tuomareina toimivat Mauri nuorisopuolelta, nuorisopuolen harjoittelijat Lisa Ranskasta ja Cecile Itävallasta sekä koulumme oma harjoittelija Jenni. He selvisivät vaativasta tehtävästään kiitettävästi ja kehuivat kisaan osallistuneita joukkueita hyvin harjoitelleiksi ja rohkeasti esiintyviksi. Tänään näimme 16 ryhmän esitykset ja 122 pojan ja tytön esiintyvän. Ensi perjantaina vuorossa ovat eka- ja tokaluokkalaiset omine esityksineen.

Pääsiäinen lähestyy ja Välkkärit piilottivat koulumme pihalle pääsiäismunia, kullekin luokalle vuorollaan ja etsinnässä oli kova tohina. Liikettä lisäsi mukavasti tämäkin leikki. Loppuviikosta oppilaat saivat kokea jälleen "hiljaisen huoneen" rentouttavan hetken; pääsiäisen tarinaa kuunneltiin keksin ja mehun äärellä. Pääsiäisvaelluksen mukana siirryttiin vertauskuvallisesti Golgatan kautta luolalle, josta oppilaat saivat jälleen pienen pääsiäismunan. Kuvien myötä koulun väki toivottaa rauhallista pääsiäistä Keskuskoulun koteihin;)

Viikolla 7 tapahtunutta,.... siis monenlaista mukavaa olemme opiskelujen lomassa jälleen tehneet. Välkkärit järjestivät talviulkoilupäivät ja leikittivät talvisesti kaikkia oppilaitamme. Leikin päälle saivat kaikki nauttia auringonpaisteesta ja kuumasta mehusta sekä makkarasta, joita meille paistoi jälleen parikymmentä vanhempaa ja isovanhempaa. Välittäkääpä kaunis Kiitos kaikille meitä auttaneille. Nukketeatteria katsoimme tiistaina, ja torstaina vierailivat abit koulullamme. Perjantaina puolestaan käymme Lukiolla katsomassa Wanhojen tanssien kenraalin.

Maailman suurin vanhempainilta salissa 18.1.2017 klo 18-->

Osallistumme Maailman suurimpaan vanhempainiltaan 18.1.2017 Keskuskoulun salissa klo 18

Vanhemmilla on keskeinen rooli koulun muutoksessa. Maailman suurin vanhempainilta on valtakunnallinen tapahtuma, joka järjestetään kaikissa Suomen kouluissa täsmälleen samalla kellonlyömällä. Tapahtumassa esitellään koulujen muutoksen haasteita ja erilaisia innostavia toimintamalleja eri puolilta Suomea ja maailmaa. Lue lisää: www.maailmansuurinvanhempainilta.fi

Ohjelma tiivistetysti/ Yhteinen tilaisuus juhlasalissa

 • 18.00 – 18.10 Oman koulun rehtorin avaussanat
 • 18.10 – 18.15 Video 1 – Koulun haasteet ja suunnitelma.
 • 18.15 – 18.25 Kaksi opettajaa – Esimerkkejä mitä hienoa meidän koulussa tapahtuu?
 • 18.25 – 18.30 Video 2 – Mitä kaikkea tapahtuu Suomessa ja maailmalla.
 • 18.30 – 18.40 Kaksi vanhempaa – Mitä odotan koululta?
 • 18.40 – 18.45 Video 3 – Vanhempien osallistaminen ja luokkaosuuden tehtävien pohjustus.
 • 18.45 – 19.00 Siirtyminen luokkiin

Keskusteluosuus luokissa

 • 19.00 – 19.10 Jakautuminen ryhmiin ja lyhyt esittely
 • 19.10 – 19.30 Miten maailma muuttuu ja millaisia taitoja siinä tarvitaan? Keskustelua ryhmissä.
 • 19.30 – 19.50 Miten muutoksen pitäisi näkyä koulun arjessa ja mihin suuntaan koulua pitäisi kehittää?
 • 19.50 – 20.00 Yhteenveto, terveiset lapsille & lopetus Tervetuloa toivottaa Keskuskoulun väki

Itsenäisyyttä juhlittiin juhlavasti

Suomi täyttää tänä vuonna 99 vuotta 6.12.2016 ja koulussa juhlimme 2.12.2016 hieman etukäteen tuota Suomen itsenäisyyspäivää. Koko koulun juhla oli omassa juhlasalissamme aamulla ja tämän lisäksi neljäsluokkalaiset juhlivat Heimolinnassa puolilta päivin.

Itsenäisyyspäivän juhlan koululla järjestivät kaikki kolmasluokkalaiset ja he kaikki myös esiintyivät. Lipun saliin toi 5C- luokan Milo ja airueina toimivat Aino ja Jenny-Stina. Kolmasluokkalaiset kertoivat itsenäisyyden tärkeästä merkityksestä suomalaisille ja lauloivat laulun Tuliketusta sekä esittivät "Suomi- runon". Juhlallinen tilaisuus päättyi hienosti yhteislauluna laulettuun Maamme-lauluun, jonka jälkeen lippu poistui airueen saattelemana.

Neljäsluokkalaiset puolestaan siirtyivät ruokailun jälkeen Heimolinnaan, jossa he vastaanottivat vieraansa omassa Itsenäisyysjuhlassaan. Kukin oppilas oli saanut kutsua juhlaan läheisensä vieraaksi. Salissa vieraita vastaanottamassa oli kolme ”presidenttiparia", jotka kättelivät juhlijat tervetulleiksi.
Tarjoilijat tarjoilivat mehua ja piparia. Lipun toi saliin Tapio airueinaan Kerttu ja Oona. Tämän jälkeen kuultiin tervetuliaispuhe ja kohotettiin maljat. Juhlan ohjelmassa oli runoja, ajatuksia Suomesta ja yhteislaulua. Lisäksi oppilaat olivat harjoitelleet seuratansseja, joita tanssittiin yhdessä vieraiden kanssa. Ohjelmassa nähtiin muun muassa valssia, cicapoa ja letkistä. Juhla päätettiin perinteisesti Maamme- lauluun, jonka jälkeen airue saatteli lipun pois.

Kuvia juhlista näet alla olevista kuvagallerioista.

Tulevaisuuden kasvihuone- projekti/ 6A-lk

Tulevaisuuden kasvihuone (Arduino- ohjattu open source- systeemi)

Koulumme 6A- luokan oppilaat ovat kannustaneet Aleksis Naulaa ja Oskari Rantomaata huimaan suoritukseen . Aleksis ja Oskari ovat nimittäin yhteistyössä toteuttaneet otsikon kuvaaman kasvihuoneen; Oskari rakensi ja Aleksis ohjelmoi.

- Oli aika tuskaa, sillä yli 100 tuntia meni yhteensä pelkkään ohjelmointiin, Aleksis huokaa innokkaana.

- Rakentaminen oli välillä melko vaikeata, mutta lopulta melko helppoakin, Oskari lisää.

No, miksi sitten kaikki tällainen vaivannäkö?

Osallistumme opettaja- Antin johdolla robotiikka- kilpailuun. Olemme suunnitelleet työn yhdessä ja rakentaneet kokonaisuuden kokonaan vapaa- ajallamme, pojat kertovat.

Itse tuotos on hämmentävän hieno ja siihen saat tutustua enemmän alla olevan Youtube- linkin kautta. Koko koulun väki peukuttaa pojille menestystä kilpailuun.

-Työ vaati pojilta noin 120 miestyötunnin panostuksen. Noin puolet tästä ajasta pojat työskentelivät koulun puutyöluokassa koulupäiviensä jälkeen ja puolet ajasta he tekivät työtään viikonloppuisin ja iltaisin kotonaan. Mielestäni todella mahtava näyte siitä, mitä innostuneisuus ja sitoutuminen voivatkaan saada aikaan, opettaja Antti Salonen korostaa.

Työ on siis kasvihuone, joka tietokoneohjatusti hoitaa itse kastelun ja lämmönsäätelyn. Laatikko itsessään on rakennettu kierrätysmateriaaleista. Laatikon rakennusateriaalina on käytetty muovilasia, joka on kiinnitetty alumiiniseen kehikkoon. Materiaaleina on käytetty ruostumattomia materiaaleja, jotta kasvatettavat kasvit eivät altistuisi ruosteelle ym. epäpuhtauksille. Kastelua, valoa ja lämmönsäätelyä ohjaa tietokoneohjelmisto. Lämpöä ja kosteutta aistivat anturit, joiden perusteella tietokone pitää olosuhteet optimaalisina. Tietokoneelle voidaan ohjelmoida haluttuja lämpö-,valo- ja kosteusasetuksia riippuen siitä, mitä kasveja kasvihuoneessa kulloinkin halutaan kasvattaa.

Videokooste löytyy osoitteesta: https://youtu.be/kzd6jlYC10Y

Syystori 17.9.2016

Lauantaina 17.9. on Keskuskoulun oppilailla koulupäivä klo 9 – 12 (kyseessä on työjärjestyksen mukainen koulupäivä, josta vapautuksen saa vain poikkeustapauksessa).

Päivän aikana luokat toteuttavat yhdessä koulun henkilökunnan kanssa perinteisen Syystorin, jonne olette Tervetulleita seuraavasti:

SYYSTORI ja AVOIMET OVET KESKUSKOULULLA LAUANTAINA 17.9.2016 klo 9.30-11.30

Keskuskoulun retkirahaston kartuttamiseksi.

Osa tuotosta käytetään ugandalaisen kummioppilaamme Salume Aworin koulunkäynnin tukemiseksi.

Tervetuloa äidit, isät, isovanhemmat ja koko kylän väki;)


Vietimme koululla tänään kuudesluokkalaisten lähtöjuhlaa; oli kakkosluokkalaisten laulua, Musa- kerhon laulua, yhteislaulua ja kuudesluokkalaisten musiikkiesitys. Aina välissä palkitsimme oppilaita stipendeillä, siitä lienee tulossa uusi perinteemme, ja lopuksi kuudesluokkalaiset saivat kunniakirjansa. Tokaluokkalaiset kummioppilaat muistivat näitä kummejaan myös pienellä lahjalla. Tunnelma oli haikea, jälleen ryhmä fiksuja oppilaita on siirtymässä yläkoulun puolelle. Lähtöjuhlan päälle pelasimme henkilökunta vastaan oppilaat perinteisen "Kahden tulen välissä"- leikin, jonka tänä vuonna meinasimme voittaa, mutta kuinka ollakaan jälleen oppilaat olivat niukasti parempia;) Aamulla henkilökuntamme kokoontui auringonpaisteiselle Loimaan torille viettämään lukuvuoden viimeistä yhteistä kahvihetkeään.

Saimme jälleen viestiä Vihreä lippu- toimikunnalta: ”Onneksi olkoon! Vihreä lippu -toimikunta on myöntänyt Loimaan Keskuskoululle kokouksessaan 18.5.2016 Vihreän lipun käyttöoikeuden tunnustukseksi korkeatasoisesta ja pitkäjänteisestä ympäristötyöstänne. Toimintanne on ohjelman periaatteiden mukaista ja täyttää Vihreän lipun myöntämiselle laaditut kriteerit. Ympäristötyönne vaalii pitkäjänteistä kestävän kehityksen arvojen ja käytänteiden ylläpitämistä. Olette ympäristökasvatuksen konkareita ja esimerkkinä alueenne toimijoille! Lippua haki tänä syksynä 128 osallistujaa, ja kestävälle Vihreä lippu -tasolle siirtymistä anoi kuusi osallistujaa.” Kiitoksena tästä hyvästä kierrätystyöstä ja osana koulumme 60- vuotisjuhlavuotta palkitsimme oppilaat tänään Keskuskoulun tuubihuivilla. Juhlimme lisää sitten syksyllä;)

Tänään 26.5.2016 vietimme koulun kevätjuhlia, uuden juhlakaavan viimeisiä suuria, yhdessä kotiväen kanssa vietettävistä juhlistamme. Juhlassa, jonka sisällössä huomioitiin mukavalla tavalla uuden opetussuunnitelman medialukutaitoa, oli myös hienolla tavalla mukaan otettu uutta tekniikkaakin jo. Jopa ekaluokkalaiset olivat rakentaneet tableteillaan hienon luontokuvaelman, jossa tapahtui yhtä aikaa niin valkotaululla kuin näyttämölläkin. Ja salikoristeltu tänään ansaitsee mielestäni erityiskehut;) Toivottavasti myös kodeissa laitoitte merkille uuden innon juhlavuodesta, niin oppilaat kuin koulun opetusväkikin ovat paneutuneet juhliin huolella. Juhlista on ollut paljon vaivaa, mutta se on kannattanut ja tästä on hyvä jatkaa kohti koulun 60- vuotisjuhlia ja Suomen satavuotisia.

Tänään keskiviikkona 4.5.2016 koulussa oli sitten vuorossa ykkös- ja kakkosluokkien Tanssikisa. Viimeksi alla kerroin Pedanetissä ja wilma- viestissä, että 400 koulumme oppilaasta 157 osallistui Tanssikisaan. Se oli vähättelyä, sillä viimeksihän eivät ykkös-kakkoset osallistuneet, vaan heidän vuoronsa oli tänään. Tänään esiintyikin kymmenen rohkeata ja hyvin harjoitellutta oppilasryhmää, yhteensä 51 esiintyjää. Ja kun tähän summaa vapunaaton Tanssikisan 157 tanssijaa, niin saadaan oikea luku; eli kaikkiaan koulumme 400 oppilaasta 208, eli yli puolet jo osallistui tanssikisaan, aika hieno suoritus! Tänään luokilleen jätskit ansaitsivat 1B- luokan ryhmä ”Kolmoiskotkat” räppi- henkisellä esityksellään ja 2A- luokan ryhmä ”Supertähdet” iloisella otteellaan. Kunniamaininta meni 1A- luokan ryhmälle ”Keinutytöt”. Onnittelut ryhmille.

Koulumme perinteinen tanssikisa Dance contest 2016 käytiin jälleen tänään vapun aattona 29.4.2016. Tuomareina toimivat musiikin ammattilaiset Karoliina Perho, Tiia Kerttula ja Markus Poutanen, ja hyvin toimivatkin. Pikainen laskutoimitus kertoi, että koulumme 400 oppilaasta tänään osallistui tanssikisaan 157 oppilasta. Esitykset olivat taiteellisia, taidokkaita ja humoristisiakin. Tilaisuudessa esiintyi myös yllätysvierasryhmä ”DJ Martza & Arjensankarit feat Marja-Leena". Hyvän koreografian harjoitellut ryhmä muistutti erehdyttävästi koulumme nuorentunutta avustajatiimiä. Oppilaiden raikuvista aplodeista ei meinannut tulla loppua. Kun taputukset lopulta päättyivät, paljastettiin tilaisuudessa käsityökerhon tilataideteos, jonka aiheena on koulun 60- vuotinen taival. Koulun pyöreitä vuosia juhlimme paremmin syksyllä.

Heimolinnassa jatkoimme itsenäisyyspäivän juhlintaa neljäsluokkalaisten kanssa. Oppilaat kohotuttivat onnittelumaljan Suomelle ja lausuivat runoja. Pääteemaksi oli valittu tanssiaiset. Oppilaat olivat harjoitelleet yhteisesti paritansseja, joista juhlayleisölle esitettiin cicapo ja erilaisia valsseja. Tilaisuus päätettiin juhlavasti yhteislauluna laulettuun Maamme- lauluun ja sitä seurasi todistusten jako oppilaille.

Kiitos Loimaan Lions Clubille

Lions Club Loimaa järjesti koulumme väelle mukavan yllätyksen lahjoittamalla juhlavuotensa kunniaksi 10 000 euroa tablet- hankintoihin koulullemme. Otimme lahjoituksen kiitollisuudella vastaan Loimaan Seurahuoneellla järjestetyssä kahvitilaisuudessa. Hankinta tukee merkittävällä tavalla uuden opetussuunnitelman mukaista tvt- opetusta. Rehtorin lisäksi lahjoitusta vastaanottamassa olivat kouluneuvoston puheenjohtaja Vera Kortelainen ja sähköisistä oppimateriaaleista koulullamme vastaava opettaja Anna-Reetta Aalto.

Kutsu

Tiedoksi kaikille, että Mediaturvallisuuspäivän vanhemmille suunnattu osuus järjestetään maanantaina 23.11.2015 klo 17.30 koulumme juhlasalissa. Kouluttajana on mediakasvattaja Paula Aalto MLL:n Varsinais-Suomen piiristä. Oppilaille päivä toteutetaan aiemmin päivällä, joten yhteistä keskusteltavaa wattsupeista, tsäteistä ja erilaisista buukeista herännee tilaisuuksien jälkeen hyvin.
Tervetuloa toivottaa Keskuskoulun väki😀

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä