Esiopetus

Tärkeitä päiviä

Uuden tapahtuman luominen

Sulje

Olet luomassa tapahtumaa menneisyyteen.

Täytä vaaditut kentät.

Varoitus

Menetät kaikki syöttämäsi tiedot, jos suljet ikkunan

Viikko 52

27 December 2021 Thursday
28 December 2021 Thursday
29 December 2021 Thursday
30 December 2021 Thursday
31 December 2021 Thursday
1 January 2022 Thursday
2 January 2022 Thursday

Viikko 1

3 January 2022 Thursday
4 January 2022 Thursday
5 January 2022 Thursday
6 January 2022 Thursday
7 January 2022 Thursday
8 January 2022 Thursday
9 January 2022 Thursday

Viikko 2

10 January 2022 Thursday
11 January 2022 Thursday
12 January 2022 Thursday
13 January 2022 Thursday
14 January 2022 Thursday
15 January 2022 Thursday
16 January 2022 Thursday

Viikko 3

17 January 2022 Thursday
18 January 2022 Thursday
19 January 2022 Thursday
20 January 2022 Thursday
21 January 2022 Thursday
22 January 2022 Thursday
23 January 2022 Thursday

Viikko 4

24 January 2022 Thursday
25 January 2022 Thursday
26 January 2022 Thursday
27 January 2022 Thursday
28 January 2022 Thursday
29 January 2022 Thursday
30 January 2022 Thursday

Viikko 5

31 January 2022 Thursday
1 February 2022 Thursday
2 February 2022 Thursday
3 February 2022 Thursday
4 February 2022 Thursday
5 February 2022 Thursday
6 February 2022 Thursday
Ilmoittautuminen

Ensi viikon 35 ohjelma

Ohjelma löytyy kalenterista. Emme vielä ole voineet luoda lukujärjestystä, mutta vielä ainakin ensi viikon toimimme niin, että aamupäivisin (ennen lounasta) toimimme pienryhmissä ja lounaan jälkeen olemme pääsosin ulkona. Jaoimme lapset kahteen ryhmään joiden nimiksi tuli "Ninjagot" ja "Tiikerikotkat".  Nämä ryhmät ovat suhteellisen pysyviä, toki pieniä muutoksia voi tulla. Laitan Wilman kautta viestiä, mihin ryhmään lapsesi kuuluu. Niin eskarin ovesta voit lukea myös sen, kumpi ryhmä aamulla ensin ulkoilee.

Esiopetusta poikkeusoloissa

Hei!

Tulemme jatkossa lähettämään teille sähköpostilla noin kerran viikossa pienen eskaritehtävän, jonka voitte tehdä yhdessä vanhemman kanssa. Samassa viestissä lähetän myös viikon teeman matematiikan ja äidinkielen osalta. Voitte teemoja toteuttaa luovasti viikon aikana ja halutessa lähettää niistä myös kuvan sähköpostilla. 

Olen ajatellut myös kokeilla onnistuisiko Meet -sovelluksen avulla esim. pienen piirihetken pitäminen, kuulumiskierros niin että myös kotona olevat voisi tulla etäyhteyden avulla. Tätä varten tarvitsen teidän sähköpostiosoitteen, voitte lähettää sen osoitteeseen mari.tounas@lohja.fi

Mari

12.3.2020 Ohjeet tartunnan välttämiseksi

12.3.2020

Ohjeita Lohjan kaupungin oppilaitosten ja päiväkotien henkilökunnalle, oppilaille ja hoitolapsille koronavirustaudin COVID-19 -tartunnan välttämiseksi

Tartuntariskiä voi välttää hyvällä käsihygienialla, oikeaoppisella yskimisellä ja aivastelulla. Aiemmin annettuja hygieniaohjeita kannattaa kerrata lasten ja nuorten kanssa säännöllisesti.

Lisäksi on ehdottoman tärkeää välttää kouluun, päiväkotiin ja muihin yleisiin tiloihin tuloa kuumeisena tai hengitysoireisena.

Matkustukseen liittyvät rajoitukset

- Lohjan kaupunki kieltää oman henkilökuntansa työhön ja opiskeluun liittyvät matkat COVID-19 epidemia-alueille. Lohjan kaupungin vahva suositus on välttää myös vapaa-aikaan liittyvää matkustamista epidemia-alueille.

- Suosittelemme vakavasti välttämään myös maita, jotka ovat saaneet COVID-19 takia ulkoministeriöltä määritelmän "Noudata erityistä varovaisuutta" sekä harkitsemaan myös muun ulkomaille suuntautuvan matkailun tarpeellisuutta.

- Opetusministeriö on antanut suosituksen, että oppilaitosten henkilöstöön kuuluvien tulee pysyä pois töistä viikon ajan, jos he ovat palanneet epidemia-alueelta. Oppilaiden ja hoitolasten osalta tulee käyttää myös vastaavaa harkintaa. Näissä tilanteissa huoltajat voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä kouluun tai päiväkotiin jatko-ohjeiden saamiseksi. https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/1271139/suositus-sosiaali-ja-terveydenhuollon-seka-oppilaitosten-henkilostolle-ja-tyonantajille-koronavirustilanteessa

- COVID-19 tilanne on pahentunut monissa maissa hyvin nopeasti, muutamien päivien aikana. Matkustamisessa maamme rajojen ulkopuolelle kannattaa tällä hetkellä käyttää erityistä harkintaa, sillä tilanne muuttuu päivittäin.

 Ulkoministeriön verkkosivuilla on listattuna ajantasaiset matkustustiedotteet: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

 Ajantasainen epidemia-alue päivittyy THL:n sivuille: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

 Jos olet matkustanut epidemia-alueella, tarkkaile vointiasi huolellisesti kaksi viikkoa kotiin palattuasi. Oireiden ilmaannuttua, ota yhteyttä aina ensin puhelimitse omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun puh. 116 117

Omat lelut kotiinOMIA LELUJA EI TÄLLÄ HETKELLÄ TUODA ESKARIIN. 


UNIKAVERIN VOI TUODA, MUTTA SE PYSYY LAATIKOSSA MUUN KUIN UNIAJAN.

Läheisen ihmisen päivä peruttu

12.3.2020

HUOMISEN PERJANTAIN 13.3.2020 LÄHEISEN IHMISEN PÄIVÄ ON 

PÄIVÄKOTIMME OSALTA PERUUTETTU SAAMAMME OHJEISTUKSEN MUKAISESTI. 


SIIRRÄMME TAPAHTUMAN MYÖHEMMIN TAPAHTUVAKSI.

TOIMINTAOHJEITA FLUNSSAKAUDELLE

Hei

Näin tarttuvien tautien aikaan olisi hyvä, jos ehtisitte (opettajat luokissa ja huoltajat kodeissa) muistuttamaan lapsia hyvästä käsihygieniasta ja käymään lävitse, miten käsienpesu OIKEASTI tehdään.

Kun kaikki oppilaat luokassa pesevät kädet, suositellaan, että ensimmäinen oppilas avaa hanan ja vasta viimeinen jonossa sulkee sen paperin kanssa. Tämä tuhlaa hiukan enemmän vettä, mutta antaa myös hyvän suojan, koska hanojen kautta leviää paljon viruksia ja pöpöjä. Kaikkien on käytettävä tarpeeksi saippuaa ja vettä sekä pyyhkiä kädet kuiviksi paperiin pesun jälkeen. 

Alla linkki videoon, miten kädet pestään oikein. Olisi hyvä, jos ehditte katsoa sitä yhdessä oppilaiden/lastenne kanssa.

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Pese kätesi aina

 • kun tulet ulkoa sisään
 • ennen ruoan laittoa ja ruokailua
 • wc-käynnin jälkeen
 • niistämisen, yskimisen tai aivastamisen jälkeen
 • kun olet koskenut samoja pintoja kuin flunssainen henkilö.

Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

Käsidesiä suositellaan käytettäväksi pesun lisäksi ennen ruokailua ja WC-käyntien jälkeen, mutta tärkeintä on huolellinen käsienpesu.

Suojaa suusi ja nenäsi kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta puserosi hihan yläosaan, älä käsiisi. Laita käytetty nenäliina välittömästi roskiin. Pese kädet.

Mikäli olet sairaana, jää kotiin lepäämään.

Koronaepäilynä hoidetaan, jos

 1. on hengitystieinfektion oireita ja
 2. on matkustanut epidemia-alueella tai on altistunut VARMISTETULLE koronavirustartunnalle kahden viikon aikana ennen hengitystieoireita

Tällöin yhteys terveydenhoitoon puhelimitse virka-aikana p. 019 3692319 (keskustan ta), 019 3692300 (Pusulan ta), virka-ajan ulkopuolella 116 117.
EI saa tulla paikalle ilman yhteydenottoa ! Täten vältämme terveydenhuollon henkilökunnan sekä paikalla olevien muiden potilaiden altistumisen.

Jos työntekijällä (tai oppilaalla, päiväkotilapsella, tms.) on hengitystieinfektion oireita, mutta ei yhteyttä korona-virukseen, hoidetaan, kuten hengitystieinfektiot yleensäkin – ollaan poissa töistä ja jos vointi menee huonoksi, soitetaan toimintaohjeita terveysasemalta tai työterveyshuollosta. Tavalliset taudit ovat tavallisia- influenssaa on Lohjalla varsin runsaasti liikkeellä –vielä ehtii rokottautua!

Terveisin

Taina Hämäläinen

Eskarin kuulumisia

Hyvät vanhemmat,

Tässä hieman kuulumisia ja tiedotteita eskarista. Alkuvuosi on sujunut mukavissa tunnelmissa vaikkakin Mari-ope on ollut paljon poissa. Tällä hetkellä tilanne jatkuu ainakin muutaman viikon niin, että esiopetuksessa on sijainen Minna ja Mari tekee muita työtehtäviä. Jonkin verran Mari on mukana myös ryhmän toiminnassa vetämällä mm. tunnetaitoryhmiä sekä muutamia muita toimintahetkiä. 


Poissaoloista johtuen myös Pedanet-sivumme eivät ole olleet ajan tasalla. Tästä eteenpäin sinne tullaan taas päivittämään kalenteriin tärkeitä päiviä sekä kuvia toiminnastamme. Pedanet-sivu löytyy osoitteesta: Peda.net - Lohja - Varhaiskasvatus - Päiväkodit - Muijalan päiväkoti - Ryhmät - Eskarit. Kannattaa käydä jälleen säännöllisesti kurkkaamassa eskarin kuulumiset.


Koululta on tullut viestiä, että suuri osa Wilman salasanoista on vanhentumassa. Nyt kannattaa käydä nyt tarkistamassa oma tilanne ja vaihtaa tarvittaessa salasana. Kun vaihdat salasanaa, tutustut esiopetussuunnitelmaan, päivität henkilötietoja tai ilmoittaudut kouluun/iltikseen, tulee käyttää tietokoneen/tabletin SELAINVERSIOTA. Aplikaatioiden avulla nämä toiminnot eivät siis toimi. Jos salasanasi on jo vanhentunut, sen pääsee vaihtamaan salasanatyökalun avulla netissä (https://salasana.edu.lohja.fi). Huomioithan, että iltapäiväkerhoon tulee ilmoittautua 17.3.2020 mennessä.


Reppupostina tulee myös hoitoaikakysely, jonka palautuspäivä on 15.3.2020. Kysely koskee teitä vain, jos lapsella on hoidontarvetta 1.-12.8.2020. Myös tänä aikana tapahtuva hoitopaikan irtisanominen tapahtuu kyseisellä lomakkeella. Jos elokuussa ei ole tarvetta hoidolle, tulee hoitopaikka irtisanoa vanhalla lomakkeella, minkä saat eskarista. Mikäli kysyttävää ilmenee, vastaamme mielellämme :) Hoitoaikaa koskevat kyselyt eivät koske pelkässä esiopetuksessa olevia esioppilaita.


Mukavaa kevään jatkoa toivoo


Mari, Arja, Mikko sekä Minna

Luento: "Kavennetaanko vanhempien kasvatusoikeutta?"

Tiedoksi vanhemmille!

Lohja on lapsiystävällinen kaupunki. Olemme kaikki tietoisia siitä, että lapsemme ja nuoremme eivät voi Suomessa kovin hyvin. Siitä kertovat mm. kohonneet lastensuojelun kustannukset. Hyviä hankkeita, joilla asiaan pyritään vaikuttamaan, on vireillä (mm. SIB). Monet ongelmat saavat alkunsa jo kodeissa, joissa lapsen kasvatus aloitetaan. Kun ongelmat ovat suuria ja päättäjät pohtivat niihin ratkaisuja, voidaan kysyä ollaanko kasvatusvastuuta Suomessa siirtämässä vanhemmilta yhteiskunnalle, ja milloin se ehkä on välttämätöntäkin?

Professori (valtiotieteen tohtori, kasvatustieteen tohtori) Tapio Puolimatka on Lohjalla 21.3. Klo 14-15.30 Harjula-salissa, Kullervonkatu 7 puhumassa aiheesta: Kavennetaanko vanhempien kasvatusoikeutta?

Tilaisuus on maksuton ja mielestäni sopii hyvin niin opettajille, lastentarhanopettajille, lastenhoitajille kuin vanhemmillekin. Puolimatka on kirjoittanut useita kirjoja sekä opettanut aiheesta Jyväskylän yliopistossa vuosia. Hän tarkastelee yhteiskunnassamme tapahtuvaa kehitystä analyyttis-kriittisesti juutalais-kristillisestä näkökulmasta. Keskusteluun on tilaisuudessa varattu aikaa.

Lautakunnan jäsenet ja virkamiehet ovat tervetulleita paikalle kuulemaan ja tekemään kysymyksiä. Pyydän myös välittämään tietoa eteenpäin koteihin ja muille mahdollisille asiasta kiinnostuneille tahoille. Tilaisuus myös televisioidaan.

Eskarissa 100 päivän juhlat

Hei!

Viime perjantaina oli 100. esiopetuspäivä ja akvaarioon saatiin laittaa ns. Satakala. Julistamme tätä päivää tänään maanantaina 20.1. ja eskariin saa tuoda halutessaan kotoa jotakin sata (esim. legoja, riisiä makaroonia tms)  nk. Satanäyttelyyn. VOIT TUODA NÄYTTELYYN ASIOITA KOKO VIIKON AJAN. Käymme niitä läpi myös muina päivinä.

Päätäitä liikkellä koulussa

Hei,
Alla oleva teksti on kouluterveydenhoitajan lähettämä Wilmassa. Olettehan tarkkana myös eskarilaisenne kanssa.

Koulussa on täitä liikkeellä useammassa luokassa, joten nyt on aika tarkastaa omien lasten hiukset ja päänahka erityisen huolellisesti. Vanhempien tulisi tarkistaa säännöllisesti lasten hiuspohja tartunnan havaitsemiseksi riittävän ajoissa. Hoito tulisi toteuttaa heti täihavainnon tehtyä. Hoidon jälkeen voi tulla kouluun. Nyt on hyvä muistuttaa lasta pitämään pitkät hiukset kiinni. Apteekista voi kysyä sopivia täiden häätämiseen tarkoitettuja aineita. Saatavilla on myös erilaisia ennaltaehkäisyyn tarkoitettuja aineita.

Ilmoitattehan kouluterveydenhoitajalle, mikäli nuorelta löytyy täitä.

 

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00972

https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/muut-taudinaiheuttajat/paatai

 

Hyvää alkanutta vuotta!

Hei!
Nyt kun vihdoin allekirjoittanutkin palaa töihin, laitan muutaman infoasian tulemaan viestillä teille vanhemmille. Nyt on kaikkien esiopetussuunnitelmat nähtävänä teille vanhemmille Wilmassa. Käykääpä kurkkaamassa, lisäillään tai poistellaan asioita tarvittaessa. Ensi viikon ke 15.1. alkaakin sitten kouluun ilmoittautuminen, sekin Wilman kautta. Sen pitäisi olla aika helppo juttu, kun jo valmiiksi teillä on tunnukset käytössä. Autamme toki tarvittaessa tai ohjaamme eteenpäin sille kuka osaa ;). Alla onkin viesti kouluun ilmoittautumisesta. Mikäli ette ole vielä aktivoineet Wilma -tunnuksia nyt olisi viime hetket, että saatte kouluun ilmoittautumisen tehtyä. 

Terkuin, 
Mari

JOULULOMAKYSELY

Nyt olisi aika käydä merkitsemässä joulun ajan (21.12.2019-6.1.2020) hoidontarpeet e-asiointiin. Viimeistään 15.11. mennessä, jotta joulun ajan suunnittelu pääsee käynnistymään.

KIITOS YHTEISTYÖSTÄ!

Muijalan päiväkodin vanhempainyhdistyksen varainkeruu

Hei,

Läksyjen lisäksi tuli perjantaina Muijalan päiväkodin vanhempainyhdistyksen varainkeruuta varten tilattavien tuotteiden esitteitä. Eskarithan kuuluvat koulun vanhempainyhdistyksen piiriin, mutta pääsemme toki aina mukaan myös mm. päiväkodilla järjestettäviin esityksiin. Siis mikäli kiinnostusta tuotteisiin löytyy, suosittelemme tämänkin yhdistyksen tukemista☺️

Vesikatko huomenna koululla

Hei!

Muijalan koulussa opettajien ruokasalin vieressä olevan keittonurkkauksen vesivuodosta johtuen joudutaan tekemään huomenna klo 8-11 vesikatko. 

Tarkasta ajankohdasta, katkon laajuudesta ja kestosta ei tietoa, mutta putkimies tuo mukanaan jäädytyslaitteiston, jolla saataisiin rajattua katko vain kyseiseen kohtaan ja pieneksi ajaksi.

Tällaiseen harmiin kuitenkin varauduttava huomenna.

Rakennuspuoli tulee kartoittamaan mahdollisen vesivahingon laajuutta heti kun ehtivät, luultavasti myös huomenna.

Ystävällisin Terveisin

 

Marko Virtanen

Kiinteistönhoitaja

Puh. +358 (0)44 3740 236

Lohjan Kaupunki

Levysepäntie 10-12

08150 Lohja 

KESKUSTELUAIKOJA!

HEI!

Esiopetuskeskusteluajat ovat varattavissa eskarin eteisen ovessa olevasta listasta. Mikäli sopivaa aikaa ei löydy, sovi Marin kanssa erikseen. Aikaa keskusteluun on varattu 30 min ja syksyn keskustelu pidetään vanhempien kanssa. Kevään keskusteluun osallistuu myös esioppilas.

SYYSLOMATIEDOTE


2.10.2019

TIEDOTE SYYSLOMAN HOIDOSTA!

Syyslomaviikolla 42 Muijalan päiväkodissa on lapsia ja työntekijöitä Muijalan päiväkodista ja Onnen Omenasta.

Lapset sijoittuvat ryhmiin seuraavasti;

MINTUT- osasto (Mintut ja Lemmikit-ryhmän lapset)

LEMMIKIT (Toukankolo ja Pikkupäärynät)

 

ESIKOT (Esikot ja Mustikat)

 

MUSTIKAT (Punaposket, Omppulinna ja Muijalan Esikoulu)

 

LOKEROT TULEE TYHJENTÄÄ/SIIRTÄÄ VAATTEISTA SYYSLOMA VIIKON VUOKSI. KIITOS!

******

Eskarit ovat siiis päiväkodilla Mustikat -ryhmässä. Ella ja Arja ovat töissä vuorotellen Mustikoissa ensi viikolla. 

Wilman kirjautumisosoite muuttuu 1.10.2019!

 
Tiedote huoltajille sekä opiskelijoille
 
Lohjan kaupungin Primus, Kurre ja Wilma siirtyvät Visman SaaS-palveluun 1.10.2019. SaaS palvelun myötä ohjelmistopäivitykset siirtyvät Vismalle, mikä tarkoittaa käyttäjän näkökulmasta aina uusinta ohjelmistoversiota ilman keskellä päivää tapahtuvia käyttökatkoja.
 
Palvelimen siirron vuoksi palveluissa on käyttökatko 1.10.2019 klo 9-12.
Käyttökatkon jälkeen kirjautumisosoite Wilmaan on: lohja.inschool.fi
 
Käyttökatkon jälkeen Wilman kirjautumissivun osoite muuttuu, jonka vuoksi kaikkien mobiilikäyttäjien tulee poistaa vanha tili ja kirjautua sovellukseen uudelleen. Huom. mobiilisovelluksen käytössä on eroja eri käyttöjärjestelmien välillä. 
 1. Avaa mobiilisovellus ja valitse käyttäjätilit (vasen yläreuna valikko)
 2. Paina käyttäjätunnusta ja valitse poista
 3. Valitse + Valitse Wilma
 4. Etsi Lohja
 5. Kirjaudu sovellukseen käyttäjätunnuksellasi ja salasanallasi
 6. Jos olet unohtanut salasanasi, mene osoitteeseen lohja.inschool.fi, vaihda salasanasi kohdassa “unohtuiko salasanasi”
 7. Mikäli salasanan vaihto ei onnistu tai Wilman käytössä on muita ongelmia, ole yhteydessä koulusihteeriin. 
 
Terveisin
TVT-tiimi

MUUTOS AAMUHOITOON!!!

HUOMIO!!

MAANANTAIAAMUSTA 23.9.2019 ALKAEN ESIOPPILAIDEN AAMUHOITO JÄRJESTETÄÄN KOULUN ESKARILUOKASSA JO KLO 7:10 ALKAEN. ENNEN SITÄ HOITOON TULLAAN NORMAALISTI MUIJALAN PÄIVÄKODIN AULAAN.
KIITOS YHTEISTYÖSTÄ!

T: ESKARIN VÄKI

Varaudumme täiden varalta

Vielä ei ryhmässämme oli löydöksiä, mutta varaudumme asiaan niin, että pehmot pysyvät repuissa. Ainoastaan lepohetkelle ne voi ottaa käyttöön. Ja muistutuksena, että vain yksi aika pienen kokoinen pehmo mahtuu olla mukana. Samoin, jos lapsi ottaa lelun mukaan, vain 1 lelu kerralla. 

Kiitos yhteistyöstä!

Perjantain 13.9. läksyistä

Tällä viikolla eskarit ovat itse valinneet tiistain tehtävän ja samalla tavalla he saivat valita perjantain läksyn. Yhtenä vaihtoehtona oli se, että ei tule ollenkaan läksyä. Joten ei kannata ihmetellä, jos läksyvihkoa ei repusta löydy. Noin puolet porukasta kuitenkin halusi itse valitun läksyn tänään :)

Terveiset vanhempainyhdistykseltä!

Hei!

Tervetuloa Muijalan vanhempainyhdistyksen vuosikokoukseen ja järjestäytymiskokoukseen to 12.9.2019 klo 18 Muijalan koulun ruokalaan. Käynti talon takaa opettajien ovesta. Tervetuloa kaikki uudet sekä tutut kasvot. Tapaamisiin torstaina!

Terveisin Muijalan vanhempainyhdistys

Täitä liikkkeellä, viesti terveydenhoitajalta

Hei!
Alla viesti terveydenhoitajalta. Eskarissa mahdollisista löydöksistä tieto ensisijaisesti eskariin henkilökunnalle-Kiitos!

Syksy saapuu ja luokissa on täitä liikkeellä, joten nyt on aika tarkistaa omien lasten hiukset ja päänahka erityisen huolellisesti. Vanhempien tulisi tarkistaa säännöllisestilasten hiuspohja tartunnan havaitsemiseksi riittävän ajoissa. Hoito tulisi toteuttaa heti täihavainnon tehtyä. Hoidon jälkeen voi tulla kouluun. Nyt on hyvä muistuttaa lasta pitämään pitkät hiukset kiinni. Apteekista voi kysyä sopivia täiden häätämiseen tarkoitettuja aineita. Saatavilla on myös erilaisia ennaltaehkäisyyn tarkoitettuja aineita.

Ilmoitattehan kouluterveydenhoitajalle, mikäli lapselta löytyy täitä.

 

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00972

https://www.thl.fi/fi/web/infektiotaudit/taudit-ja-mikrobit/muut-taudinaiheuttajat/paatai

Yst.terv.

Miia Hyrkkö

kouluterkka

Peda.net käyttää vain välttämättömiä evästeitä istunnon ylläpitämiseen ja anonyymiin tekniseen tilastointiin. Peda.net ei koskaan käytä evästeitä markkinointiin tai kerää yksilöityjä tilastoja. Lisää tietoa evästeistä