8. lk MOKO

MOKO-työt

MOKO-töiden palautukset tänne, kiitos.

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.

Sata vuotta sitten oltiin ilman sähköjä?!

Marssimme MoKo-viikolla tiistaina klo 12.37 puukäsityön luokkaan. Omien sanojensa mukaan tyämiähet olivat siellä täydessä työn touhussa. MoKo-viikko oli puukäsityön luokassa kokonaan sähkötön, sillä eihän sata vuottakaan sitten ollut sähköjä.

Opettaja Pekka Kärki selitti kattovalaisimien olevan vain näköharhoja ja luokkaa valaistiin nuotioilla. Tunneilla oppilaat veistivät voiveitsiä ja puulastoja Pekan ja apuopettajan Jarkon ohjeiden mukaan. Välineinä he käyttivät sahoja, hiomapapereita ja puukkoja.

MoKo-viikon puukäsityö eroaa normaalista puukäsityöstä sillä että viikossa on 9h puukäsityötä (normaaliviikolla 2h sen valinneena). Sähköjä ei käytetty, töitä tehtiin pelkästään puusta eli metallia ei käytetty. Topi-Elmeri kertoi meille että parasta puutöissä on puupölyn hengittäminen ja imuroiminen siinäpä meillä aito tyämiäs! Ilman koneita oli kuulemma raskas työskennellä. Opettaja Pekka kertoi tekevänsä puutöitä vapaa-ajallakin ja hienoin hänen tekemänsä työ oli kuulemma hänen talonsa, joka on melkein kokonaan puuta.

Kasien mokon toimittajapajassa: Laura, Emilia, Rosariina , Siiri ja Emmi