Nelosluokan arkea

Lokakuun kuvia

IMG_4673.jpg

Lokakuun aikana olemme opetelleet kertotauluja matematiikassa. Yksi toiminnallinen matematiikantunti käytettiin pelaamalla matikkarallia kertotauluilla. Matikkarallissa ope antaa laskun ja vastaus etsitään tötterön alta. Vaikeammassa versiossa ope antaa vastauksen, johon lasku etsitään tötteröiden alta.


IMG_4671.jpg

Viimeisellä valinnaisten tunnilla kävimme paistamassa makkaraa kodalla. Meillä oli mukana kaksi tet-harjoittelijaa, jotka keksivät lapsille kivoja leikkejä nuotion hiillosta odotellessa. Retkellä oli hurjan hauskaa! :)IMG_4675kopio.jpg

Luokassamme katsotaan aina perjantaisin Helsingin Sanomien Lastenuutiset. Uutisten jälkeen tehdään vielä uutisvisa, jossa kysytään uutislähetyksen sisällöstä. Usein uutisista tulee esiin joku aihe tai asia, josta keskustellaan vielä enemmänkin.

- Tiina

Kuulumisia

IMG_4656.jpg

Käsitöissä olemme tehneet syksyn aikana lankatöitä. Tässä kudontatyössä jokainen oppilas suunnitteli ensin, mikä työstä tulee. Osa teki petsitaloon mattoja, osa puhelimen alustoja ja joku taisi tehdä kupinalusenkin. Työ oli mielekästä ja näillä tunneilla luokassa vallitsi iloinen keskustelu työn lomassa.


IMG_4655.jpg
Tällä viikolla oli kansallinen kouluelokuvaviikko, jonka kunniaksi katsoimme elokuvan Pekka ja Pätkä lumimiehen jäljillä vuodelta 1954. Ensi viikolla perehdymme vielä elokuvan maailmaan äidinkielessä tehtävien avulla. Lisäksi lokakuu on meidän luokassa lukukuu, jolloin panostamme lukudiplomikirjojen lukemiseen. :)

Aurinkoista viikonloppua!

-Tiina


Kuvista ja äidinkieltä

Kuviksessa meillä oli aiheena väriympyrä. Pääväreistä ja väliväreistä syntyi hauska sateenvarjo työ maalaten.
IMG_4613.jpg


Äidinkielessä opiskellaan virkkeitä. Pää- ja sivulause harjoituksia teimme tänään spinneritehtävien avulla. Tehtävänä oli pyöräyttää spinneriä ja keksiä ohjeeseen sopiva virke.
IMG_4641.jpg IMG_4643.jpg

IMG_4644.jpg

Innostunutta viikkoa! :)

-Tiina-ope


Syyskuun arkea

Syyskuussa kokeilimme musiikintunnilla keksiä kuvista musiikkia. Ideana oli, että oppilaat toimivat kolmen hengen ryhmissä ja jokainen ryhmä sai jonkin kuvan. Oppilaiden tehtävänä oli miettiä, millaisia ääniä kuvassa kuuluu tai miten kuvan tunnelmaa voisi äännillä esittää.
IMG_4585.jpg

Matematiikan tunneilla kokeilimme VaNe-matikkasta tuttuja loogisia paloja. Tehtävänä oli pareittain tehdä loogisista paloista jono, jossa peräkkäisten palojen välillä vain yksi ominaisuus muuttuu. Tästä tuntui tykkäävän kaikki ja olipa mukava seurata, miten innolla kaikki parit työskentelivät.
IMG_4599.jpgIMG_4600.jpg

Open pöydälle ilmestyi myös "lainaroina" -laatikko, josta oppilaat saa tarvittaessa lainata kyniä ja kumeja. Jotta lainavälineet palautuisivat opelle, on kumit merkattu tusseilla ja kynät teipeillä. Teipeissä lukee kannustusviestejä oppilaille.
IMG_4607.jpg

Innostavaa kouluviikkoa! :)

-Tiina-ope

Elokuun pienoismallit

Elokuussa käsittelimme Ypissä luonnonympäristöjä ja rakennettuja ympäristöjä. Tästä jatkoimme kuviksessa rakennellen oman rakennetun ympäristön pienoismallin.
C0143CEC-605F-4827-997B-D234158D05FC.JPGFC913D8C-EC1E-4261-8471-B398571FC90A.JPG
Pienoismalleista tuli hienoja! Oppilaat työskentelivät todella keskittyneesti ja pitkäjänteisesti näiden parissa. :)