Leppävirran lukio

Ajankohtaista

Sähköä ilmassa syksyn ylioppilaskirjoituksissa

Syksyn ylioppilaskirjoitukset ovat taas käynnistyneet. Lukiossamme syksyn kirjoituksiin osallistuu 26 kokelasta. Suosituin kirjoitusaine on tänäkin syksynä ruotsin kieli. Näin syksyllä opiskelijat kirjoittavat yleensä yhden tai kaksi koetta. Ensimmäiset sähköiset kokeet järjestettiin syksyllä 2016 saksan kielessä, maantieteessä ja filosofiassa. Viime keväänä sähköistyivät ranska, yhteiskuntaoppi ja psykologia. Tänä syksynä digitalissoituivat toinen kotimainen kieli, uskonto ja elämäkatsomustieto, terveystieto ja historia. Ensi keväänä on vuorossa äidinkielen, venäjän, fysiikan, kemian ja saamen kielen kokeen digitalisointi. Kun matematiikka sähköistyy keväällä 2019, voi koko tutkinnon jo suorittaa sähköisesti.

Sähköisessä kokeessa tarvitaan tietokone ja kuulokkeet. Nämä kokelas tuo mukanaan. Tarvittaessa voidaan myös käyttää lukion koneita. Kokelaan tulee osata käynnistää koeympäristö USB-muistitikulla.

Leppävirran lukiossa sähköiset kokeet ovat sujuneet moitteettomasti. Tekniikka on pelannut ja opiskelijat ovat selviytyneet hienosti uudenlaisesta kokeesta. Sähköisiä kokeita onkin harjoiteltu useasti jo normaalien koeviikkojen aikana. Olemme valmiina digiloikkaan.

Yo_harkat.jpg
Sähköistä ylioppilaskoetta harjoiteltiin to 14.9.

Yo.jpg
Ruotsin sähköinen yo-koe alkamassa 22.9.2017

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti