Pihatemppurata

Temppurata

Pihatemppurata (äidille)

Suunnittele pihaanne temppurata. Saisitkohan tähän tehtävään apua isältäsi tai isosiskoltasi tai -veljeltäsi? Sunnuntaina on äitienpäivä. Tämä pihatemppurata voisi olla äidille hauska lahja. Suunnittele ja harjoittele tehtävät siis viikolla ja pyydä sunnuntaina äitisi mukaan temppuradalle. Kiertäkää rata kerran tai useamman kerran.

Saat keksiä temppuradan itse tai hyödyntää seuraavia tehtäviä. 

1. Etsi radalle aloituspaikka. Rata voisi alkaa niin, että lähtöpaikassa ohjaisit äidillesi jonkin tehtävän (esimerkiksi X-hypyn marssimisen paikalla, hyppynaruhyppelyn, juoksun paikalla tms.)

2. Lähtöpaikasta hölkötellään seuraavaan tehtäväpaikkaan. Seuraavassa tehtäväpaikassa täytyy kiertää jokin kohde, kuten kivi, puu, kaivo tms. kolmesti. 

3. Seuraavaan pisteeseen hölkötellään takaperin. Tässä pisteessä heittelet palloa alakautta äidin kanssa. Yrittäkää saada ainakin 10 onnistunutta heittoa ja koppia.

4. Seuraavaan pisteeseen liikutaan mahdollisimman pitkinä, esimerkiksi kävellään varpailla ja venytetään kädet kohti taivasta. Tässä pisteessä sinä teet siltoja, jotka äitisi täytyy ylittää. Keksi ainakin kolme erilaista siltaa. Sitten äitisi tekee tunneleita, joista sinun tehtäväsi on kulkea läpi.

5. Seuraavaan pisteeseen liikutaan mahdollisimman nopeasti. Tässä pisteessä on tarkkuusheittopaikka. Etsi ämpäri ja 10 käpyä tai muita esineitä, joita on turvallista heittää. Merkitse maahan heittopaikka, josta käpyjä heitellään ämpäriin. Ohjaa äitiäsi heittämään mahdollisimman tarkasti.

6. Seuraavaan pisteeseen liikutaan mahdollisimman isoilla askelilla. Tässä pisteessä sinä pääset ohjaamaan äidillesi jumppaa. Aloittakaa niin, että nostelette polvianne mahdollisimman korkealle. Sitten yhdistätte mukaan käsiliikkeitä: vastakkainen käsi läppää polvea ja vastakkainen kyynärpää koskee polvea. Sitten alkakaa ojennella polvianne ja yrittäkää kurkottaa vastakkaisen kätenne sormilla varpaitanne kohti. Ohjaan tätä jumppaa tämän viikon kalenterihetkillä.

7. Keksi itse tehtävä. Se voi olla vaikkapa venytysliike. Jos haluat olla hurja ja jos pihastanne löytyy tramppa, vie viimeisellä pisteellä äitisi trampalle.

Muista kannustaa ja kehua äiti! Toivota lopuksi äidillesi hyvää äitienpäivää halauksen kanssa.