Historiaa

Lempoisten koulu

Lempoisten koulu on Lempäälän vanhin kunnallinen koulu. Keisarillisen Suomen senaatin päätöksellä se aloitti toimintansa vuonna 1873. Aluksi koulu sijaitsi Ryynikässä, Valkeakosken tien ja rautatien risteyksessä. Nykyisellä paikallaan Lempäälän kanavan eteläpuolella koulu aloitti toimintansa vuonna 1953.

Lempoisten koulun tiloissa toimi myös Lempäälän kansalaiskoulu/yläaste vuoteen 1982 asti. Lempoisten koulu peruskorjattiin 1990 - 1991 ja samassa yhteydessä rakennettiin tilat myös harjaantumisopetusta varten.

Tammikuusta 2006 Katajan koulu muutti toimintansa Lempoisten koulun tiloihin. Samaan aikaan valmistui Lempoisten koulun yhteyteen uusi lisärakennus, jossa on tilat viidelle opetusryhmälle. Lempoisten ja Katajan koulut toimivat aluksi samoissa tiloissa yhteistyössä keskenään, mutta kuitenkin hallinnollisesti omina kouluinaan. 1.3.2007 Lempoisten koulu ja Katajan koulu lakkasivat toimimasta omina yksikköinään ja niistä muodostettiin uusi yhteinen Lempoisten koulu.

Lempoisten koulu on kasvanut edelleen nopeasti. Kesällä 2009 Kanavan koulun taakse siirrettiin lisärakennus, jossa on tilat neljälle opetusryhmälle. Lempoisten koulun laajennus alkoi kesällä 2013. Laajennuksen ja peruskorjauksen valmistuttua syksyllä 2015 Lempoisten koulussa on tilat 700 oppilaalle.

Vaikka oppilasmäärä jääkin toistaiseksi reilusti alle 700:n, ovat kaikki tilat käytössä. Koulumme tiloissa toimii Pirkan opisto. Liikuntatilat ovat urheiluseurojen ym. kuntalaisten kovassa käytössä päivittäin aamusta iltaan.