TUNTIOHJEET 6.LK

MA 6.4. Lempoinen

Hallo und Achtung: What'sApp-ryhmässämme vastaukset Lek 10 tehtäviin ja jo viikko sitten lähettämäni äänite opeteltaviin epäsäännöllisiin perfekteihin.

 1. Ilmoittaudu tunnille klo 13:15 peukkuviestillä.
 2. What'sApp-ryhmässä vastaukset kappaleen 10 työvihkotehtäviin. Jos olet jo tarkistanut, siirry kohtaan 3.
 3. Ota esiin projektityö ja jatka siitä, mihin olet päässyt. Varmuuden vuoksi tässä vielä kerran linkki PP-esitykseen Pedanetissä. https://peda.net/lempaala/lempoisten-koulu/luokat/sa/a2-saksa/kkp2
 4. Mitä tänään vähintään? Lue ja kuuntele Lek 11 työvihkon sanaston avulla ja tee työvihkosta s. 99 ja s. 101. Kuunteluun pääset myös Pedanetissä tai: http://tiedostot.otava.fi/aanet/soeinzufall2/
 5. Liity Meet-kokoukseen klo 14. Viime kerran linkki voimassa! Perfekti-Kahoot sanakokeena. Jos pelaaminen online ei laitteillasi onnistu, saat hieman myöhemmin PIN-koodin, jotta voit tehdä Kahootin itsenäisesti yhdellä laitteella.

  Tsemppiä! Kannattaa kerrata tähtisivun 97 verbejä jo tänään.

SA 6 Lem MA 30.3. klo 13:15-14:45

Schönen Nachmittag!
 1. What'sApp-viestiryhmässämme ohjeet tunnin alkuun. Samon open tekemä äänite tähtisivujen opeteltaviin verbeihin. Muista ilmoittautua tunnille peukkuviestillä! Mikä on sinulle paras tapa harjoitella verbejä? Ehkä kannattaa kävellä ulkona. Raikas ulkoilma edistää oppimista. Valmistaudu 20 minuuttia klo 14 maissa alkavaan Kahoot-kisaan!
 2. Noin klo 13:35: Rauhoitu lukemaan ja kuuntelemaan kappale 10. Tässä linkki kuunteluun: http://tiedostot.otava.fi/aanet/soeinzufall2/
  Toista teksti äänitteen perässä. Ehdit lukemaan tekstin ja tekemään ainakin sanaristikon s. 93 ennen klo 14:ää. Jos olet edennyt projektitehtävissä jo pidemmälle ja olet myös lukenut kappaleen ääneen, voit jatkaa Meettiin asti projektia.
 3. Meet klo 14. Aluksi Kahoot-visa. Sen jälkeen juttellaan hetki. Jos joku ei pääse laiteongelman vuoksi Meettiin, soitan Meetin jälkeen What'sApp-puhelun. Ole siis tavoitettevissa!
 4. Jatka Meetin jälkeen kappaleen 10 tehtäviä klo 14:45 saakka. Tavoitteena on saada valmiiksi kappaleen 10 työvihkotehtävät ja viikon aikana lähetän äänitteen seuraavista opeteltavista verbeistä.

  Lopeta työpäiväsi jumppaan: https://www.youtube.com/watch?v=_kvTZay05Ng ! Tee liikkeet tehokkaasti!

SA 6 Lempoinen MA 23.3. klo 13:15-14:45

Hallo, ihr Lieben!

 1. Tule Meettiin, jos pääset. Linkki tulee Wilmaan ja luokan ryhmään noin klo 13. Tervehdi opea ja laita sitten mikki pois päältä.
 2. Kuunnellaan ja luetaan teksti rooleissa.
 3. Kysellään toisiltamme verbejä. Jos et pääsee Meettiin, testaa itseltäsi tähtisivujen verbejä ja siirry kohtaan neljä.
 4. Avaa O365:stä tai PedaNetistä open Power Point-esitys.
 5. Lue ensimmäiset kolme diaa ja ryhdy tekemään projektitehtäviä. Jos ovat sinulle liian haastavia, mene harjoittelemaan vielä kappaleen 9 asioita So ein Zufall 2 sähköisillä tehtävillä.
 6. Työskentele saksan ja verbien parissa klo 14:45 saakka, kuittaa läsnäolosi ja tehdyt tehtävät opelle Wilmassa tai henkilökohtaisella wa-viestillä ja lähde ulkoilemaan tai välipalalle!

Kulju SA 6, 17.-18.3.

Jatka työkirjan tehtäviä kappaleeseen 30 ja käy välillä kuuntelemassa & lukemassa kappaleen 30 tekstiä. Soita opelle klo 14 jälkeen, jos tarvitset apua/lisäohjeita.

Keskiviikkona tsekataan videomeetissä, missä vaiheessa olet!

Lempoinen SA 16.3. klo13-15

 1. Lue työvihkosta kappaleen 9 sanasto huolella.
 2. Lue tekstikirjasta kappale 9. Jos sinulla on käytössä tietokone/pad ja nettiyhteys, kuuntele kappale: PedaNet Lempäälä -- Lempoisten koulu -- luokat -- Jenni Schorpp-SA --- etäopetusta nelosille ja kutosille --- So ein Zufall2 äänitteet. Älä sulje PedaNettiä!
 3. Suomenna kappale vihkoon/paperille.
 4. Tee työvihkon tehtävät S. 85 & 87
 5. Siirry takaisin PedaNettiin: Sivun "etäopetusta nelosille ja kutosille" alusta löytyy kevään saksaprojekti. Klikkaa linkinstä, niin saat auki PP-esityksen. Sen alussa on selitetty, miten saksan mennyt aikamuoto muodostetaan. Kysy What'sAppissa, jos et ymmärrä.
 6. Kokeile projektin tehtävää, jossa käännetään perfektilauseita suomen kielelle. Voit kääntää ne paperille/vihkoon.
 7. Opettele ensi maanantaiksi 5-10 epäsäännöllistä verbiä tekstikirjan tähtisivuilta (s. 97-98).

  Jos sinulla on tulevina päivinä liian vähän koulutehtäviä, käy välillä pelaamassa Babadumia saksaksi, englanniksi ja ruotsiksi!

  Ensi maanantaina aloitetaan Perfekti-projekti!