Meidän koulumme

Meidän koulumme

Kuokkalan koulu sijaitsee Lempäälän Kuokkalan kylässä lähellä kunnan keskustaajamaa Pirkkalantien varressa. Koulu kuuluu palvelualueeseen ”eteläinen II” ja oppilaat kouluun tulevat pääasiassa Kuokkalan, Koskenrannan, Lahdenkylän ja Hakkarin alueelta. Koulussa järjestetään perusopetusta vuosiluokille 1-6, esiopetusta sekä aamu- ja iltapäivätoimintaa.

Koulu aloitti toimintansa vuonna 1907. Nykyisen koulurakennuksen uusi osa on rakennettu 2007. Lukuvuonna 2018–2019 oppilaita on 160 ja henkilökuntaa 15.

Kevään 2019 tapahtumia Kuokkalan koulussa

 

Hei

Hyvää kevättä kaikille:)

Huhtikuun aurinkoiset säät ovat hellineet meitä koulupihalla. Kevään valo näkyy ja tuntuu ilona koulun lasten toiminnassa välitunneilla. Kevät tuntuu etenevän vauhdilla ja aivan nurkan takana häämöttää jo Suvivirsi ja kesäloma. Koulussa opiskellaan lukuvuoden viimeisä asioita ja lisäksi kertaillaan ahkerasti jo opittua. Toukokuussa opetus siirtyy mahdollisuuksien mukaan paljon myös ulkoilmaan ja erilaisia arjesta poikkeavia teemoja työstetään luokissa monin tavoin.

LIIKENNETURVALLISUUDESTA

Koulussa on kertailtu liikennesääntöjä ja turvallista liikkumista. Oppilaat ovat siirtyneet paljon polkupyörille koulumatkoillaan. Pidetään yhdessä kotien kanssa huolta siitä, että muistutetaan ja harjoitellaan turvallista liikkumista. Nesteen risteys on yksi Lempäälän vilkkaimmista risteyksistä. Tien ylitykset on aina tehtävä riittävää varovaisuutta noudattaen. Joinakin aamuina olen valvomassa ja opastamassa Salen lähellä liikkuvia pyöräilijöitä.

Aamu- ja iltapäivätoimintamaksuihin alennuksia

Lempäälän kunnanvaltuuston strategian mukaisesti kunnan päättäjät ovat muuttaneet ansiokkaasti perheiltä perittyä taksoja. Strategiatavoite on yhtenäistää kuntalaisten maksuja seutukunnan yleiseen tasoon. Aip-maksut alenevat jopa 100€ kuukaudelta. Lisätietoja on lähetetty pienten oppilaiden koteihin ja lisää tietoa löydät konnan www-sivuilta. Vastaan myös mielelläni tiedusteluihin (Antti, reht. 050-3839691). Uudet taksat tulevat voimaan 01.08.2019.

Uudet keinut ja hämähäkkikeinu

Yhdyskunnan palvelualueemme oin kuullut oppilaskunnan, koulukokouksen ja vanhempainyhdistyksemme pyyntöä uusista leikkirakenteista koulumme puutarhaan. Kevään aikana sinne pitäisi rakentaa uusi keinupari. Lisäksi vanhempainyhdistyksemme on ansiokkaasti luvannut kustantaa hämähäkkikeinun!! Toivotaan, että tekninen henkilökunta ehtii tämän upean lupauksen toteuttamaan.

Tulevan lukuvuoden järjestelyjä

Oppilaat jatkavat tulevana lukuvuotena samoilla opettajilla. Näin oppimisen polkua pyritään pitämään koulussamme mahdollisimman eheänä. Poikkeuksena normaalit vaihdokset. Jenni-ope saa opetettavakseen tulevan ekan luokan ja minä Antti-reht. saan tulevan neljännen luokan. Ohjaaja-asiasta koulu saa sivistystoimistosta tarkempaa tieto 02.05., joten siitä tiedotetaan myöhemmin vapun jälkeen.

Talvivaatteita ja urheiluvarusteita

Tutkikaapas kotonakin, ovatko kaikki oppilaiden vaatteet tallella. Koululla on jälleen runsaasti omistajaa vailla olevaa vaatetta. Kaikki oppilaamme tutkivat open ja ohjaajan opastuksella löytötavarat.

 

 

 

KEVÄÄN 2019 TAPAHTUMIA

ti 30.04 Vapputapahtuma, koulu alkaa työjärjestyksen mukaisesti ja koulutyötä tehdään työn juhlan kunniaksi ruokailuun asti. Tämän jälkeen oppilaskunnan järjestämää vappu-ohjelmaa. 4.-luokka myy munkkeja ja mehua. Oma opettaja tiedottaa koulupäivän päättymisajan.

ke 01.05. vapaapäivä

to 02.05. 4.-5.-luokan retki Tampereelle

pe 03.05. Hakkarin koulun opinto-ohjaaja vierailee 6.-luokassa kertomassa yläkouluopiskelusta

ti 07.05. Raamattufutis 3.lk.

ke 08.05. Kirkkovierailu 3.lk.

ke 15.05. tulevien eskareiden vanhempainilta koululla klo 17.30

Koulukokous klo 18.00. Kaikki huoltajat/vanhemmat Tervetuloa. Käsitellään koko koulun yhteisiä asiota, tutustutaan hyvinvointiprofiili-kyselyn tuloksiin, suunnitellaan tulevaa lukuvuotta

Koulujenvälinen jalkapalloturnaus

to 16.05. Tutustumispäivä. Ensi vuoden eskarit tutustuvat kouluun. Tulevat ykköset tutustusmassa ykkösluokkaan, kuutosten Hakkari-päivä.

ma 20.05. 2.-luokan kevätretki Tampereelle

ke 22.05. 3.-luokan kevätretki

ti 28.5. Oppilaiden kevättilaisuus päivällä klo 12.20

Koko koulun kevätjuhla illalla klo 18

to 30.05. Helatorstai, lomapäivä

pe 31.05. Koulupäivä; seuraavan lukuvuoden järjestelyä klo 9-12

la 01.06 Lukukauden päätöspäivä; todistusten jako oppilaille klo 9

Oma opettaja tiedottaa muista luokan tapahtumista.

 

Hyvää vappua ja reipasta kevättä

Kevätterveisin Antti & Kuokkalan kouluväkiLukuvuositiedote 2018-2019

 

Yhteystiedot
Opettajainhuone puh. 03 565 51 150 tai 040 133 7200
Vanha puoli puh. 040 133 7201
Aamu- ja iltapäivätoiminta puh. 050 383 9746

Opettajat ja koulunkäynninohjaajat

Antti Perälä, rehtori. 6. lk. 

050 383 9691 

antti.perala@lempaala.fi

Sari Jouhtinen, esiopetus

Heidi Rantanen 1.lk

 

sari.jouhtinen@lempaaala

heidi.rantanen@lempaala.fi

Terhi Öljymäki, 2. lk.

 

terhi.oljymaki@lempaala.fi

Jenni Marttila, 3.lk

 

jenni.marttila@lempaala.fi

Antti Katajisto, 4. lk.

 

antti.katajisto@lempaala.fi

Irene Lehikoinen, 5. lk.vararehtori

 

irene.lehikoinen@lempaala.fi

 

 

 

Elina Salmi, englanti, 3. ja 5.lk. 

 

elina.salmi@lempaala.fi

Henni Parikka, erityisopettaja

050 383 9962

henni.parikka@lempaala.fi

Suvi Holopainen, ruotsi

Saija Hau, koulunkäynninohjaaja

 

suvi.holopainen@lempaala.fi

saija.@lempaala.fi

Päivi Jokinen, koulunkäynninohjaaja

 

paivi.jokinen@lempaala.fi

 

 

 

Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajat ap/ip- toiminta 050-383 974

Johanna Niemi vastuuohjaaja johanna.niemi@lempaala.fi
Hanna Nieminen hanna.nieminen@lempaala.fi
Anna Marttila anna.marttila@lempaala.fi

Tarja Rantanen tarja.rantanen@lempaala.fi

Muu henkilökunta

Maarit Rautanen, koulusihteeri 040-133 7389 maarit.rautanen@lempaala.fi 
Marja-Leena Ahola, siistijä marja-leena.ahola@lempaala.fi

Terveydenhoitaja on tavattavissa Kuokkalan koululla pääsääntöisesti ma, ke ja to. 
Terveydenhoitaja tapaa lapset jokaisella luokka-asteella. Laaja-alaiset tarkastukset ovat 1.lk:n (kevät) ja 5.lk:n (syksy) oppilaille, johon sisältyy myös lääkärintarkastus. Näihin tarkastuksiin toivotaan huoltajaa mukaan. Vanhemmat ovat jokaisella luokka-asteella aina tervetulleita mukaan tarkastukseen. Myös Wilma-viestiä voi lähettää ennen tarkastusta (toki muulloinkin) asioista, joita on hyvä ottaa huomioon lasta tarkastettaessa.

Koululääkäriin saa yhteyden tarvittaessa terveydenhoitajan kautta. Äkilliset sairastapaukset terveyskeskuksen kautta.

Muistathan, että äkillisesti sairastuneen lapsen hoitoselvityksiä työnantajaa varten ei voida kirjoittaa jälkikäteen. Soita saman päivänä aikana jolloin lapsi on sairastunut, mielellään ennen klo: 12.00. Sairaudesta aina puhelu, ei tekstiviestejä eikä Wilma-viestejä. Jos et saa kouluterveydenhoitajaa kiinni klo: 12 mennessä, soita neuvolaan oman alueen terveydenhoitajalle (puhelinaika klo: 12-13.00).

Eeva Simola
Terveydenhoitaja
Puh: 040-1337532
eeva.simola@lempaala.fi / sekä Wilma

Kuokkalan koulukuraattorina toimii Tuija Ylä-Himanka. Koulukuraattoriin voi ottaa yhteyttä, jos esim. kaverisuhteet, kotiasiat, koulukiusaaminen tai muut kouluun liittyvät asiat painavat oppilaan mieltä. Tuijaa on mahdollista tavata omalla koululla tai vaihtoehtoisesti Moision koululla. Tarvittaessa tapaamiset järjestyvät myös kouluajan ulkopuolella. Tuijan tavoittaa parhaiten puhelimitse 050 383 0600 tai sähköpostilla tuija.yla-himanka@lempaala.fi tai Wilmassa.

Kuokkalan koulun oppilashuoltoryhmässä toimii myös koulupsykologi Leila Verkkala, joka on tavattavissa ajanvarauksella. Koulupsykologin puoleen voit kääntyä, kun lapsellasi on oppimisvaikeuksia tai jokin muu asia lapsen koulunkäynnissä askarruttaa mieltäsi. Yhteydenotot puhelimitse, Wilman tai opettajan kautta.

Yhteystiedot:  p. 0401337261 Koulupsykologi Leila Verkkala

Koulupsykologin työhuone sijaitsee Lempoisten koululla.

Oppilaiden poissaolot

Poissaolo sairauden tähden: Huoltajan tulee ilmoittaa oppilaan poissaolosta jo ensimmäisenä päivänä, mielellään sähköpostilla tai Wilmalla. Ellei ilmoitusta tule, opettaja kysyy asiaa samana päivänä.

Muut anottavat poissaolot esim. lomamatkat:

Mikäli oppilas tarvitsee vapaata koulutyöstä, huoltajan tulee esittää asiasta kirjallinen pyyntö. Anomuksen enintään neljän (4) päivän poissaoloon voi lähettää myös Wilman kautta. Pääsääntöisesti luokanopettaja/luokanvalvoja antaa hyväksyttävästä syystä luvan enintään neljän (4) päivän poissaoloon ja rehtori pidemmäksi ajaksi. Hakemus palautetaan koululle ja osoitetaan luvan myöntäjälle. Hakemuskaavakkeen saa koululta tai kunnan sivuilta netistä.

Tilapäistä vapautusta koulunkäynnistä anoessaan oppilas ja hänen huoltajansa hyväksyvät seuraavat periaatteet:
1. Tilapäisen vapautuksen aikana käsitellyt asiat ja tehtävät oppilas suorittaa omatoimisesti.
2. Tilapäisen vapautuksen ajaksi osuvien kokeiden suorittamisesta oppilas sopii etukäteen ao. opettajan kanssa.
3. Oppilaan tulee osoittaa poissaolojen aikaisten opintokokonaisuuksien hallinta. Se voidaan osoittaa tentillä, joka järjestetään erikseen. Pitkien poissaolojen ajalta huoltajat tekevät tarvittaessa oppilaalle opiskelusuunnitelman.

Lukuvuosi 2018 - 2019 (187 työpäivää)

Syyslukukausi 9.8.2018 – 21.12.2018

Syysloma 15.10.2018 – 21.20.2018

Kevätlukukausi 7.1.2019 – 1.6.2019

Talviloma 25.2.2019 – 3.3.2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirjastoauto pysähtyy koulun pysäköintipaikalla aina parillisen viikon keskiviikkona klo12.15–13.15 alkaen 6.9.

Kuukausitiedote tulevista tapahtumista ilmestyy kuun vaihteessa koulun nettisivuille sekä Wilmaan.

Koulun sivuilta löytyy myös liikuntakalenteri, josta voi mm. tarkistaa viikon liikuntatuntien ohjelman.