Kuljun kaiku

KULJUN KAIKU  1 / 8.8.2019

REHTORIN PALSTA - TERVETULOA ALOITTAMAAN KOULUA


Tervetuloa aloittamaan jälleen uutta lukuvuotta kesäloman jäljiltä.

Torstaina koulupäivä 0.-1. luokilla klo 9-13 ja 2.-6. luokilla klo 10-14.

Perjantaina kaikilla on koulua klo 9-13.

Toivon kaikille positiivista ja tutkivan uteliasta asennetta sekä reilua kaveruutta, niin jokaisella on mahdollisuus tehdä töitä hyvällä mielellä.

 

TIEDOTTAMINEN

Wilma on meidän yhteinen viestintäkanavamme. On lastenne etu, että seuraatte sieltä säännöllisesti lapsenne kouluarkea. Suosittelemme, että laitatte asetuksissa kännykkähälytyksen, jos ette sellaista aiemmin ole tehneet. Silloin huomaatte näppärästi pikaviestit. Seuratkaa myös säännöllisesti koulumme kotisivuja. Niitä päivitämme, kun suurimmasta koulunalusruuhkasta päästään.

Yhteydenotot rehtoriin sujuvat nopeimmin sähköpostitse (anneli.kesola@lempaala.fi). Oppituntien ja kokousten aikana en aina pysty vastaamaan puheluihin. Jos jätätte puheviestiä, muistakaa aina kertoa myös puhelinnumeronne.

Opettajat antavat lukujärjestystietoja näin alkuvaiheessa printtimuodossa. Kunhan kaikkien luokkien jakotuntiryhmäjaot ja muut opettajien eilen ja tänään tekemät lukujärjestyksiin liittyvät yhteistoiminnan vivahteet saadaan ladottua koneelle, laitamme lukujärjestykset näkymään Wilmassa myös koteihin.

KULJUN KOULUN LUOKAT JA OPETTAJAT

Luettelo päivittyy koulumme kotisivuille loppuviikon aikana yhteystiedot -palkin alle.

Kaikilla opettajilla eivät vielä sähköposti tai Wilma toimi ja puhelimia ja -numeroita joudumme myös muutaman opettajan kohdalla uusimaan. Lekitekin henkilökunnan nimissä tapahtuu myös vielä päivityksiä, jotka tehdään sitä mukaa, kun saamme uusia tietoja. Marko Salminen on aloittanut koulumme apulaisrehtorina ja vararehtoreina jatkavat Siru Peltonen ja Eetu Kuoppala. Opettajakunnassa ei suuria muutoksia ole tapahtunut. Esi- ja alkuopetuksen opettajista ilmoitettiin jo keväällä ryhmäjakojen yhteydessä. Ainoastaan 1C:n opettaja ei ollut vielä tiedossa ja siellä aloittaa talossamme uusi opettaja Anne Kramer. Muut opettajat ovatkin sitten luokille tuttuja jo viime lukuvuodelta.

KOULUN KOTISIVUT

Koulun kotisivut löydät osoitteesta: 

https://peda.net/lempaala/kuljun-koulu

Niitä päivitetään tähän lukuvuoteen alkuviikkojen aikana ja kunhan ne saadaan kuntoon,

sieltä kannattaa seurata pääosin koko lukuvuoden voimassa olevaa informaatiota, toimintailmoituksia ja tapahtumaraportointeja.

KOULUN PUHELINNUMEROT

Koulun yleiset puhelinnumerot löytyvät koulumme kotisivuilta. Pientä säätöä puhelinnumeroissa on siis vielä tiedossa, mutta vaihdetaan numeroita sitä mukaa, kun saamme lisää puhelimia ja uusia tietoja. Pääsääntö on, että vain rehtorin ja apulaisrehtorin puhelimiin voi jättää viestejä, muihin ei. Varsinkaan koulurakennusten henkilökuntahuoneiden tai vastaavien yleisten tilojen kännyköiden viesteihin ei kukaan ehdi perehtyä.

Opettajilla on kuitenkin käytössään ns. luokkakännykät, joiden käyttöperiaatteista he tarpeen mukaan itse ohjeistavat.

LUKUVUODEN TYÖ- JA LOMA-AJAT

Syyslukukausi to 8.8.-20.12.2019  

Syysloma 14.10.-20.10.2019

Kevätlukukausi 7.1.- 30.5.2020  

Talviloma 24.2-1.3.2020  

Pääsiäisloma 10.4.-13.4.2020  

KOULUKUVAUS  

Luokkakuvaukset suoritetaan ensi viikolla ja niistä opettajat ilmoittavat tarkemmat yksityiskohdat omissa viesteissään.

VANHEMPAINILLAT KLO 18.00

eskarit 3.9.

1. lk 26.8.

2. lk 27.8.

3. lk 21.8.

4. lk 22.8.

5. lk 29.8.

6. lk 10.9., jollei joku luokka muuta ilmoita.

 

AUTOJEN PAIKOITUS

Huoltajien autojen paikoitustila on koulun pääparkkipaikka eli ns. ”alaparkki” ja siellä tolpattomat paikat. Yläparkkipaikalle ovat oikeutettuja viemään autonsa vain koulun ja seurakunnan henkilökunta (kts. liikennemerkki, jonka noudattamista poliisit satunnaisesti käyvät valvomassa).

Noudatattehan tontillamme tehostettua varovaisuutta, sillä koulutaksit, ruoka- ja huoltoautot ovat henkilökunnan autojen kanssa myös pitkin tonttia ajamassa.

Kun ajatte koulun parkkipaikalle katsokaa, että ajatte nuolen osoittamaa kiertosuuntaa eli oikealta kiertäen. Älkää pysäytelkö autojanne henkilökunnan tolppapaikkojen puolelle vaan kiertäkää sen ohi toiselle puolelle, jotta tukkoja ja ruuhkaa ei pääse syntymään ja henkilökunta pääsee omille maksullisille autopaikoilleen ja taksit kulkemaan esteettömästi. Bussitolppaparkkiin ei myöskään voi jättää autoja.

LOMA-ANOMUKSET

PL 35 §: “Oppilaan tulee osallistua perusopetukseen, jollei hänelle ole erityisestä syystä tilapäisesti myönnetty vapautusta.” Toivomme, että huoltajien loma-ajat mahdollisimman hyvin myötäilisivät koulun loma-aikoja. Mikäli kuitenkin oppilas tarvitsee joksikin päiväksi tilapäistä vapautusta, asiasta on tehtävä hyvissä ajoin kirjallinen anomus. Luokanopettaja voi myöntää 4 päivän vapautuksen ja pidemmältä ajalta päätöksen tekee rehtori. Loma-anomukset tehdään aina Wilman sähköisellä hakemuslomakkeella.

KOULUKULJETUKSET

Koulukuljetukset järjestetään niille oppilaille, joille kunta on myöntänyt hakemuksesta koulukyydityksen. Koulukyydityksistä vastaa nyt meille uusi kuljetusyritys, mutta kuljettajana toimii meille jo aikaisemmilta vuosilta tuttu Katariina Korhonen.

Oppilaita on syytä muistuttaa, että he ovat aamuisin hyvissä ajoin sovitulla hakupaikalla.

Huoltajia muistutan, että teidän velvollisuutenne on ilmoittaa, jos lapsi ei jonain päivänä tulekaan normaalisti kouluun. Näistä kodista lähtöisin olevista poikkeuksista ilmoitetaan hyvissä ajoin joka kerta suoraan taksille, jotta hän ei suotta odottele ja ihmettele, miksei lasta ei näy. Jos huoltaja laiminlyö ilmoitukset, kyydityslupa voidaan ottaa uudelleentarkasteluun.

Puhelinnumero suoraan taksille autoon on 040 8679787.

 

TERVETULOA TAAS KOULUUN JA HYVÄÄ LUKUVUOTTA JOKAISELLE!

t. Anneli Kesola ja koko koulun henkilökunta