Erilainen lukuvuosi

On tullut Suvivirren aika. Lukuvuosi on lopuillaan.

Tämä lukuvuosi jää varmasti kaikkien mieleen. On lukuvuosi ennen koronaa ja sen jälkeen... Syksyn saimme vielä opiskella autuaan tietämättöminä tulevista haasteista... onneksi!

Korona muutti kaiken. Jouduimme nopeaan aikatauluun siirtymään etäopetukseen. Tämä oli valtava haaste sekä opetushenkilöstölle, että kodeille. Opettajien tuli opetella hetkessä kokonaan uusi tapa tehdä työtä. Työtunnit venyivät iltaan. Oppilailta vaadittiin entistä enemmän itseohjautuvuutta ja vastuunottoa. Vanhemmat joutuivat etätyön ohessa ohjaamaan ja neuvomaan lapsiaan kouluasioissa. Yhtälö ei ollut helppo, mutta siitäkin selvittiin!

Kevääseen mahtui vielä yksi muutos: paluu lähiopetukseen. Nyt piti muistaa pestä käsiä, pitää turvavälit, olla sekoittamatta ryhmiä keskenään. Teimme taas uudet suunnitelmat turvallisen koulutyön turvaamiseksi. Mielestäni vaivannäkö kannatti. Oppilaat saivat nähdä kavereitaan ja opettajaa. Saatiin vielä kerrata opittua ja sanoa hyvän kesän toivotukset.

Tulevassa syksyssä on vielä paljon kysymysmerkkejä: Onko epidemia valloillaan? Mihin asioihin kunnan säästöt vaikuttavat koulutyössä? Olemmeko etäkoulussa vai lähikoulussa vai molemmissa?

Minulla on luottavainen mieli, että selviämme tästäkin. Kevät näytti sen, kuinka ammattitaitoinen ja joustava henkilökunta meillä on. Kotien tuki on ollut tässä tilanteessa kullanarvoista.

Nyt on loman aika. Nautitaan kesästä ja lämmöstä!

Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti