Sinimetsä 5-vuotiaat

Tällä viikolla Sinimetsässä vk 4

LUISTELUT JATKUVAT TAMMIKUUN SÄIDEN SALLIESSA, JOTEN VOIT TUODA KOTOA LUISTIMET, LUISTINSUOJAT, LUISTELUKYPÄRÄN JA PIENEN SÄÄMISKÄN/PYYHKEEN LUISTIMIEN KUIVAAMISEEN. LUISTELEMME PIENRYHMISSÄ SITÄ MUKAA, KUN VÄLINEITÄ LAPSILLA MUKANA :)


Ma: Seurakunnan järjestämä esitys salissa/Nallematikkaa/Leikki
Ti: Steam Millainen on kiva kaveri-videoiden suunnittelu
Ke: Tanssipaja/Nallematikka/Leikki/Kädentaidot
To: Nallematikka/Leikki/Kädentaidot/Liikunta
Pe: Nallematikka/Leikki/Kädentaidot/Liikunta

VK3


Maanantaina laulettiin talvisia lauluja. Ensin tutkittiin yhdessä talvista kuvaa ja nimesimme talveen liittyviä asioita. Lumiukko-laulu osottautui tämän kerran lempikappaleeksi. Mietimme yhdessä myös kuukausi-laulun avulla eri vuoden aikoja. 

IMG_0226[1].JPG
Tiistaina saimme puhelun Kimpisen koulun viestikeskuksesta Tekla-tutkijalta. Siellä se 3D-tulostin tulosti meille Herra 3D:n avustuksella tutkijanmerkkejä eli niitä lasten suunnittelemia sydämiä! Tekla-tutkija kertoi tuovansa meille tutkijanmerkit tällä viikolla, katsotaan yhdessä jokin aika näiden jakamiseen lähitulevaisuudessa. Tiistaina kävimme myös pienissä toimintaryhmissä miettimään tulevaa Green screen-sovellukseen liittyvää tehtävää. Teemana meillä on Millainen on kiva kaveri ja saimmekin suunnitelmia osan kanssa jo tehtyä. Ensi viikolla jatketaan suunnitelmien parissa ja osa pääsee jo näyttelemään, videoimaan ja lavastamaan tulevaa videota!
IMG_0228[1].JPG
Keskiviikkona koetti pienet toimintaryhmät. Yhdessä ryhmässä lapset saivat kennoja materiaaliksi ja aiheena oli talvi. Syntyi erilaisia luovia taideteoksia, joille etsitään sopiva paikka ryhmämme tiloissa.
IMG_0225[1].JPG

Toisessa ryhmässä päästiin tanssipajaan liikkumaan kuin kissat, juoksemaan karkuun kuin hiiret, liikuttamaan hernepussia ja liikkuen eri tavalla sekä harjoittelemaan tanssia.

Torstaina jatkuivat kädentaidot lumiukko taideteosten parissa. Yksi lapsiporukka pääsi sillä aikaa suunnittelemaan tanssiesityksen, joka esitettiin sitten perjantaina lopuille ryhmän lapsille. Myös Tekla tutkija kävi moikkaamassa lapsia, ja toi mukanaan yllätyksen... 

IMG_1250[1].JPG
IMG_1271[1].JPG
Tällä viikolla on myös käyty koulunkentällä harjoittelamassa luistelua, on harjoiteltua kaatumista, ylös nousemista, kävelyä, liukua ja leikitti Jäämies hippaa sekä on ollut aikaa myös omalle luistelulle. 
IMG_1272[1].JPG

Tällä viikolla Sinimetsässä vk 3

VOIT TUODA KOTOA LUISTIMET, LUISTINSUOJAT, LUISTELUKYPÄRÄN JA PIENEN SÄÄMISKÄN/PYYHKEEN LUISTIMIEN KUIVAAMISEEN. LUISTELEMME PIENRYHMISSÄ SITÄ MUKAA, KUN VÄLINEITÄ LAPSILLA MUKANA :)

Luistelemme tiistaista eteenpäin, joten maanantaina luistimet voi olla vielä kotona :)

Ma: Musiikki/Leikki
Ti: Steam video yhteys Teklan tutkijaan
Ke: Tanssipaja/Nallematikka/Leikki/Kädentaidot
To: Nallematikka/Leikki/Kädentaidot/Liikunta
Pe: Nallematikka/Leikki/Kädentaidot/Liikunta

Vk2


Maanantaina palasimme takaisin lomien vietosta arkeen, ja aloitimme viikon rennosti leikkien vapaita leikkejä. Pikku huoneeseen ilmestyi muun muassa labyrintti. Päiväkokouksessa korjattiin joulukalenteri pois, jossa lasten tuli tunnistaa oman nimen etukirjain ja hakea sellainen numero, jonka itse tunnistaa ja osaa nimetä. Tästä tehtävästä suoriuduttiin mallikkaasti, hyvä Sinimetsä!
IMG_1211[1].JPG

Tiistaina meillä oli steam päivä, ja pääsimme ottamaan yhteyden Tekla tutkijaan face time sovelluksen kautta. Lapset olivat face time hetkestä innoissaan ja saimme lisää tietoa siitä, miten tutkimuspuuhat steamin parissa jatkuvat. 

IMG_0203[1].JPG
Tiistaina jatkoimme myös tieteellisen tutkimuksen parissa, jossa luvassa oli lumen sulatus. Lapset saivat kerät lunta pihalta eri paikoista ja yhdessä mietittiin, että mitä lumelle tapahtuu jos sen vie sisään, sen jättää pihalle tai ensin sisälle ja sitten takaisin ulos. Hienoja vastauksia saatiin lapsilta. Yllättävän moni oli sitä mieltä, että pihalla oleva lumi jostain syystä jäätyisi eikä pysyisi samana. Tätä asiaa täytynee hiukan vielä tutkia :)

IMG_1210[1].JPG
IMG_1228[1].JPG
Sisällä lapset saivat järjestää sulaneen lumen kirkkaimmasta sameimpaan, jonka jälkeen vesi kaadettiin suodatinpussin läpi. Kirkkaimmasta purkista kaadettu vesi sai haaviinsa likaa ja pölyä, vaikka lapset olivat sitä mieltä, että se on kaikista puhtainta. Hyvin innokkaita tutkijoita kerrassaan! Yhteen ääneen kuului "EI", kun kysyttiin, että kannattaako sitä lunta tuolla ulkona syödä :) 

Tällä viikolla aloitettiin luistelu. Koulun kentälle lähdettiin pienissä toimintaryhmissä. Hyvin innokkaita luistelijoita nähtiin jäällä punat poskilla. Ensi viikolla jatkuu harjoitukset. 
IMG_1192[1].JPG


Keskiviikkona puolestaan koitti paljon mukavaa, uudenlaista tekemistä, kun osa lapsista pääsi tanssiopiston kautta järjestettyyn tanssipajaan. Toiset saivat puuhailla uusi vuosi aiheisia puhallustekniikalla tehtyjä ilotulitusmaalauksia. Se osoittautui etenkin poikien kesken hyvin jännäksi tavaksi saada aikaan maalaus. Pillin kautta puhallettiin maalit paperilla sekaisin, ja siitä loihtui ilotulituksia. 
IMG_0202[1].JPG

IMG_1209[1].JPG
Torstaina ja perjantaina jatkui ulkoilu aikaan luistelu. Sisällä jatkettiin maalausten parissa ja jatkoimme viime vuoden puolella alkanutta nallematikkaa. Hyvin innokkaita lapsia aloitti Nallematikka tuokion tänä vuonna, taisi lapsilla jo olla hiukan ikävä! Tällä kertaa nallet opettivat lapsille helmenkalastaja leikin ja opimme käsitteet yksi ja monta.

IMG_1227[1].JPG


VK 48

Maanantaina nallematikkassa sovellettiin yksi-yhteen vastaavuutta, jota nallet opettivat hernepussileikin avulla. Lopuksi ajettiin kilpa-autolla rataa niin tarkasti, että ei jouduta ojaan :)
Ryhmän puolella laulettiin talvisia lauluja ja pituusmittausta suoritettiin leikin lomassa käytävän puolella.

Päivän tähti jatkuu jouluun asti. Tätä odotetaan kuin kuuta nousevaa :) "Milloin on miun vuoro? Kuka on tänään tähti?" Tässä kalenterissa katsomme ryhmässämme lapsesta lasten kanssa yhdessä tehdyn videon. Jokainen lapsi pääsee siis kuvaamaan, olemaan haastattelija ja haastateltava. Päivän tähti pääsee loistamaan ja lopuksi laulamme tai leikimme tai kuuntelemme kokouksen päätteeksi tähden haluaman toiveen.

IMG_0552[1].JPG

Tiistaina otettiin käsittelyyn kahden ryhmämme lapsen esittämä tutkimuskysymys: "Mistä ne pisarat osaa mennä sinne pilveen?". Katsoimme youtubesta aiheeseen liittyvän englannin kielisen veden olomuodot animaation. Tämän johdattelemana teimme tieteellisen kokeen, että kuinka itse saamme tehtyä vesisadetta. Tyhjä lasi kulhon pohjalle, kiehunutta vettä kulhon pohjalle, kelmua pilveksi kulhon päälle ja jääpala kylmäksi ilmaksi kelmun päälle. Kokeemme onnistui loistavasti! Saimme kuin saimmekin aikaiseksi vesihöyryä ja tiivistynyttä vettä kelmun eli leikkipilven alareunaan, josta se tippui tyhjään lasiin. Tämän jälkeen teimme myös itse sadepilvet ja niistä tippumaan vesipisaroita maalausten merkeissä. 

Alla olevasta linkistä näet englanninkielisen animaation, joka lasten kanssa katsottiin:
Veden kiertokulku

IMG_0574[1].JPG

Keskiviikkona pääsi lapsia taidepajaan tekemään kissalle omaa kotia. Ryhmän puolella oli nallematikkaa ja leikkiä. Tänään oli myös lasten salivuoro, joten tonttulakit päässä lapset rakensivat itselleen tontturadan.
IMG_0109[1].JPG

IMG_0110[1].JPG

Torstaina oli seurakunnan työntekijöiden järjestämä adventtihartaus, jossa laulettiin jouluisia lauluja.
IMG_0607[1].JPG

Perjantaina jatkui nallematikka pienryhmissä, leikittiin ja saliin pääsi uusi tonttuporukka luomaan tontturataa ja leikkimään hippaa. 

IMG_0119[1].JPG
Päiväntähti kalenterissa paljastui viimein numero 1, huomenna alkaa joulukuu! Joten kalenterit aukeavat huomenna kotona, saamme varmaan maanantaina kuulla, että mitähän kenenkin kalenterista on tullut! Ensi viikkoon! :)

IMG_0641[1].JPGTällä viikolla Sinimetsässä vk41

Vk 41 Kirjaviikko, voit tuoda kotoa yhden kirjan, joka on päiväkodissa koko viikon, koitamme löytää ajan kaikkien kirjojen lukuun :) 

Ma:Millainen on kiva kaveri/Steam/Leikki
Ti:Millainen on kiva kaveri/Steam/Leikki
Ke:Kirjojen lukua
To: Musiikki/Leikki
Pe:Koulun kentälle liikkumaan

Viikko-ohjelma on joustava, joten muutoksia voi hyvinkin tulla :)

Tällä viikolla Sinimetsässä vk 39

Ma: Millainen on kiva kaveri/Leikki
Ti: Millainen on kiva kaveri/Leikki/Kädentaidot
Ke: Leikki/Kädentaidot
To: Unelmien liikuntapäivä/Musiikki (harmonikka)/Leikki
Pe: Palkintopäivä

Syyskuu on unelmien liikuntakuukausi! Muistakaahan palautella päiväkotiin valokuvia tai kirjoittakaa yhteinen liikuntahetki paperille ja tuokaa se päiväkotiin, joten saamme saliin liikuntatoukan kasvamaan :) Ilo kasvaa liikkuen :)

IMG_0870[1].JPG


IMG_0872[1].JPG
Tällä viikolla Sinimetsässä vk 37

Ma: Millainen on kiva kaveri/Leikki/Viskaritehtävä
Ti: Millainen on kiva kaveri/Leikki/Viskaritehtävä
Ke: Musiikki/Leivonta (lasten toiveesta)  Vanhempainilta ke 12.9. klo 17.30-18.30, yhteinen aloitus salissa, josta omaan ryhmään
To: Lelupäivä (lasten toiveesta), yksi lelu nimikoituna
Pe: Linja-auto retki Lpr-saliin (Rakuunasoittokunta), lähtö päiväkodilta klo 9.45


IMG_0540[1].JPG

Viikko-ohjelma on joustava, joten muutoksia voi hyvinkin tulla.

Syyskuu on unelmien liikuntakuukausi, katsotaan mitä se tuo tullessaan meille :)

IMG_0459[1].JPG

Varhaiskasvatusikäisen lapsen tulisi liikkua vähintään kolme tuntia joka päivä. Perhe on tärkeä roolimalli lasten fyysisesti aktiivisen, terveyttä ja hyvinvointia edistävän elämäntavan omaksumisessa. Kun perheen kanssa liikutaan yhdessä, lapsi oppii liikunnan olevan osa päivittäistä arkea. Kaiken lisäksi liikkuminen yhdessä perheen kanssa on mukavaa! (Opetus- ja kulttuuriministeriö: Varhaisvuosien fyysisen aktiivisuuden suositukset, 2016.)

Mukavaa liikuntakuukautta!
Toimintakausi 2018-2019

Hyvät vanhemmat ja lapset,

elokuun lopussa 2018 tänne alkaa ilmestyä viikottainen ryhmämme viikko-ohjelma ja dokumentointia ryhmässämme tapahtuvasta toiminnasta. Vietetään kesälomat ja pyöräytetään sen jälkeen Sinimetsän toiminta käyntiin.

Hyvää kesää kaikille! :)