Sinimetsä 5-vuotiaat

Tällä viikolla Sinimetsässä vk 34


Ma: Viskaritehtävä: kädentaidot
Ti: Viskaritehtävä: kädentaidot
Ke: Musiikki/ Leikki
To: Musiikki/ Leikki
Pe: Liikunta


IMG_0194[1].JPG

Viikko-ohjelma on joustava, joten muutoksia voi hyvinkin tulla.

Muutama asia on hyvä muistaa näin elokuun alussa: 
- voitte palautella lasten kasvun kansioita ryhmään
- lapsellanne olisi hyvä olla sisätossut tai - kengät päiväkodissa
- säänmukaiset ulkoiluvaatteet nimikoituna(esim. kesäpäähine sekä sisä- ja ulkovaatteet erikseen)
- aurinkolasit, juomapullo ja aurinkorasva nimikoituna (laittakaa ne näkyville esim. lapsenne koriin)

Huolehtikaa aurinkorasvauksesta jo aamulla kotona, lisätään rasvaa tarvittaessa iltapäivällä.
Myös juomapullojen pesu hoidetaan kotona.


MUISTATTEHAN ILMOITTAA LASTENNE HOITOAJAT SÄHKÖISESTI!!!!!! 

Ohje sähköiseen hoitoaikavaraukseen löytyy ryhmien eteisestä ilmoitustaululta ja alta olevasta linkistä pääset Lappeenrannan kaupungin sivuille, josta löydät ohjeen ja linkin sähköiseen hoitoaikavaraukseen. 

https://www.lappeenranta.fi/fi/Palvelut/Kasvatus-ja-opetus/Varhaiskasvatus/Sahkoinen-hoitoaikavaraus

Ryhmässämme aloittaa ma 20.8. Sami Takasuo, joka toimii varhaiskasvatuksen avustajana Sinimetsässä.

VK 33 13.8.-17.8.

Maanantaina alkoi Sinimetsän lapsiryhmä täyttyä omista aikuisista ja lapsista. Tällä viikolla on harjoiteltu lasten ja aikuisten nimiä. Hyvin ovat hommat pyörähtäneet käyntiin, hyvä me!

Maanantaina ja tiistaina aloitettiin tutustuminen uusiin lapsiin, aikuisiin ja Sinimetsän leikkivälineisiin. Hienoja leikkejä on saatu aikaiseksi ja näin lyhyessä ajassa! Tutkimme seinillä olevia värikkäitä alustoja ja saimmekin niiden viereen viikonpäivien nimet. Viikonpäiviin ilmestyvät viikolla olevat toimintatuokiot esim. leikkiä, musiikkia, liikuntaa sekä päivän sää. 

Lapset saivat myös toimia valokuvaajina ja malleina, kun otimme toisistamme valokuvia. Nämä valokuvat tulevat ryhmässämme käyttöön erilaisiin tarkoituksiin, kuten aamulla päiväkotiin tullessa siirretään oma kuva ryhmän ovesta kodista päiväkoti puolelle. IMG_0056[1].JPG

Keskiviikkona vietettiin lauluhetki, jossa tehtävänä oli etsiä seinille piilotettuja numeroita. Numeroiden luota löytyi musiikki hetkellä oleva laulu tai tehtävä. Tänään tutustuttiin kehosoittimiin ja perusrytmiin. Osa lauluista oli lapsille tuttuja, mutta taisi siellä joukossa uusiakin lauluja joillekin olla. Musiikki tuokiolla tutustuttiin muun muassa Mehiläisen piiri- laulussa ryhmän lasten ja aikuisten nimiin, omaan kehoon Kärpänen-laulun avulla ja kesä-kuvasta nimettiin asioita. 

IMG_0162[1].JPG

Torstaina toteutettiin lasten toive. Alkuviikosta lapset saivat kertoa omia toiveitaan, että mitä he haluaisivat tehdä. Yhdessä miettien päädyimme retkeen ja suuntasimme retken "hämähäkki"puistoon.

IMG_0070[1].JPG

Matkalla tutustuttiin liikennesääntöihin ja opettelimme liikkumista parijonossa ja tämä onnistuikin todella hienosti. Puistosta löytyi muun muassa hämähäkkikeinu, kiipeilyteline, liukumäki ja hiekkalaatikko. 

IMG_0163[1].JPG


Perjantaina kävimme koulunkentällä urheilemassa. Kentälle muodostui kuusi erilaista pistettä, joita kierrettiin pienryhmissä. Korkeushyppyä, rekkarallia, aitojen ylitystä, viivajuoksua, häntäpallojen heittoa ja renkaiden vetoa. Kyllä meille tuli kuuma! Iloisia ja punaposkisia lapsia saapui päiväkodin pihalla liikuntatuokion jälkeen. Todella hienosti liikuttu Sinimetsän lapset!

IMG_0192[1].JPG

Tällä viikolla on kovasti harjoiteltu tarjottimen kantoa :) Millaisia taitoja tarvitaankin, kun käydään koulun ruokalassa syömässä kolme kertaa päivässä. Tässä muutamia kuvia ruokalasta. Kotona lapset voivat vaikka vanhemmilleen kuvista kertoa, että mitä kuvissa tapahtuu.

IMG_0164[1].JPG

IMG_0195[1].JPG

Toimintakausi 2018-2019

Hyvät vanhemmat ja lapset,

elokuun lopussa 2018 tänne alkaa ilmestyä viikottainen ryhmämme viikko-ohjelma ja dokumentointia ryhmässämme tapahtuvasta toiminnasta. Vietetään kesälomat ja pyöräytetään sen jälkeen Sinimetsän toiminta käyntiin.

Hyvää kesää kaikille! :)