Voisalmen leikkikerho

AJANKOHTAISTA


Kerho alkaa torstaina 8.8.2019 klo.9.00.
Tervetuloa tutustumaan ti/ke 6.8. - 7.8. klo 9 - 12 välisenä aikana.

Lämmintä ja aurinkoista kesää kaikille!SYNTYMÄPÄIVISTÄ: Tänä vuonna vietämme syntymäpäiviä kerran kuukaudessa kaikkien samassa kuussa syntyneiden kesken.
  • Toukokuussa vietämme syntymäpäiviä Ti 21.5.2019.
  • Voit tuoda syntymäpäiville pientä tarjottavaa, mikäli haluat. 

 Tarkastathan että kaikki lapsesi vaatteet on nimikoitu.
 
 
 

Kettusten toukokuu 2019

Pii paa puu, terve toukokuu!
Heittäkäämme kengät, sukat,
linnut laulaa, kukkii kukat.
Aalto vapautuu, onhan toukokuu.

Toukokuussa sää suosi ulkoleikkejä saimme nauttia jo hellepäivistä.
Kävimme metsässä retkellä ja söimme herkullisia eväitä kettukivellä. Ihastelimme sorsia ja perhosia, haistelimme kevään tuoksuja ja kuuntelimme linnunlaulua. Lapset kehittelivät oman kettupelin jota leikkivät metsässä. Tasapainoilimme kivillä ja keräsimme oksia. Ulkoilimme myös kerhon viereisessä puistossa.

Toukokuussa kettusilla oli Äitienpäiväsalaisuuksia. Vietimme perheiden kanssa jäätelökekkerit päiväkodin pihalla. Saimme uuden Kettusen joukkoomme ja kaksi siirtyi päiväkodin puolelle. Tutkimme lasten tekemää toiveidenpuuta yhdessä. Olivatko toiveet toteutuneet ja jos eivät niin mietimme miksi toive oli jäänyt toteuttamatta.

Kettusten kanssa valmistimme salaperäisen laavalampun jota tutkimme ja ihmettelimme pimeässä huoneessa. Valmistamiseen tarvitsimme vettä, öljyä, elintarvikevärejä, poretabletteja, lasiastian ja sähkölampun.

Toukokuussa sanoimme haikeat heipat eskarilaisille ja päiväkotiin siirtyville kettusille, osan kanssa tapaamme jälleen elokuussa.

Pii paa puu, terve kesäkuu!
Rannalla on hyttysiä,
kokkoon tehdään syttysiä.
Laulut kantautuu, onhan kesäkuu.

Lämmintä ja leppoisaa kesää kaikille!

Kettusten huhtikuu 2019


Pii paa puu, terve huhtikuu!
Kohta kevät tekee terää,
pajunkissa oksaan herää.
Nauraa täysikuu, onhan huhtikuu.

Huhtikuussa alkoi kurarapaleikit ja lumet saivat kyytiä auringon lämpöisessä paisteessa. Huhtikuun loppupuolella saimme nauttia lämpimistä aurinkoisista päivistä.

Jumpalla oli liikuntakortit, joissa oli erilaisia temppuja ja tehtäviä.

Kettuset askartelivat keväisiä pääsiäistauluja. Pääsiäisaskarteluna oli myös innokkaimmille pääsiäislintuja sekä lentäviä pääsiäisnoitia
Istutimme yhdessä lasten kanssa ohraa, jonka kasvua seurasimme ja huolehdimme kastelusta.
Lauloimme, soitimme ja leikimme pääsiäislauluja. Pääsiäisystävämme Tipi ja Topi vierailivat kerhossa ja lapset saivat esiintyä tipujen kanssa. Tipi ja Topi oli ehdottomasti suosituin pääsiäislaulu. Kukko ja kana saunassa on kiva kikatus/kutituslaulu. Kanapolkkaa tanssimme ja osa lumoutui salaperäisestä kuutamoyöstä jossa pääsiäisnoidat kikattivat ja tekivät kepposia piilottelemalla suklaamunia.

Vappua juhlimme naamiaisten merkeissä. Juhlissa oli ampiainen, Elsa, prinsessoja, lohikäärme, merirosvo, ryhmä haun Kaja ja upeita juhla-asuja.

Kettusten maaliskuu 2019

Kettusten maaliskuu
Pii paa puu, terve maaliskuu!
Räystähältä vesi pirskuu,
iloisena tintti tirskuu
kissat innostuu, onhan maaliskuu.

Maaliskuu oli loskainen ja märkä kevät kuukausi, taivaalta tuli räntää ja vettä ja välillä aurinkokin pilkahteli.

Ti 5.3 laskiaistiistaina leivoimme mielikuvitus laskiaispullia olemalla itse taikina jonka valmistimme, kohotimme ja paistoimme. Ulkona leikimme yhdessä pihaleikkejä jäädytyshippaa, banaanihippaa, piilohippaa ja karhu nukkuu pesässä leikkiä.

Maalasimme hienoja ja hassunkurisia lumiukkoja. Teimme lumiukko satuhierontaa toisillemme, luimme sadun lumotusta lumiukosta ja lauloimme lumiukkolauluja sekä pelasimme lumiukkopeliä.

19.3 keskustelimme Minna Canthin päivästä

Päiväkodin salissa kävimme katsomassa hauskan ja jännittävän teatteri esityksen Siilin retkestä. Retkellä mukana seikkaili itikka, jänis, karhu, poliisi sekä kettu jolla oli syntymäpäivät.

viskareiden kanssa harjoittelimme käsitteitä keskellä, alapuolella, yläpuolella ja vieressä tekemällä aiheeseen liittyvän tehtävän. Tutustuimme muotoihin ja kertasimme värejä.

Maaliskuun jumpalla oli liikuntaleikkejä.


Kuukausikirje

KETTUSTEN HELMIKUU

pii paa puu, terve helmikuu!

nyt on parhain hiihtokeli,
kaikki lapset lasketteli.
Päivä kirkastuu, onhan helmikuu.

Helmikuussa paukkui pakkanen ja saapui suojasää, aurinkokin välillä kurkisteli pilven takaa. Tuuli oli pudotellut puunoksia pihalle ja oksista syntyi monta kivaa leikkiä. Oksista rakennettiin nuotio makkaranpaistoon. Ongittiin mieskaloja, kuhaa ja haikaloja ja keitettiin kalasoppaa. Oksat toimivat myös dinosauruksina. 


11.2. oli 112- päivä jolloin kiinnitetään huomiota arjen turvallisuuteen, keskustelimme aiheesta lasten kanssa ja teimme 112 taulut.


Helmikuussa oli pallojumppaa. Harjoittelimme pallon kanssa erilaisia temppuja, pallon erilaisia kuljetustapoja, keilasimme, pelasimme pallopelejä ja heittelimme koreja ja monen muuta kivaa ja vauhdikasta temppua ehdimme palloilla tehdä.


14.2. Ystävänpäivänä leikimme ja lauloimme ystävänpäivälauluja ja askartelimme ystäville kortit. Pohdimme lasten kanssa ystävyyttä ja millainen on hyvä ystävä.


Helmikuussa vietämme myös hiihtoloman, aurinkoista lomaa kaikille!


Kuukausikirje

KETTUSTEN TAMMIKUU 2019

PII PAA PUU, TERVE TAMMIKUU!
NYT ON SYÖTY JOULUPOSSU
JALKAAN PANNAAN HUOPATOSSU
ILMA PAKASTUU, ONHAN TAMMIKUU.

Tammikuu on ollut luminen kaunis pakkaskuukausi. Kettusilla on ollut mukavia talvisia touhuja päiväkodin pihalla. Aurarekoilla on ollut kovasti lumitöitä ja mäkeä on laskettu. Suurensuuria lumipalloja on pyöritelty ennen pakkasia. Päiväkodin pihalta löytyi myös jäisiä värikkäitä timantteja joista syntyi kivat leikit.

Kettusia lähti vuodenvaihteessa päiväkotiin ja uusia tuli tilalle.
Kettuset tekivät talvitauluja suolamaalauksella. Maalattiin taulut sinisiksi ja ripoteltiin merisuolaa päälle. Jäätaidetta oli aika jännittävää ja hauskaa tehdä.

Jumpassa Kettuset suunnittelivat ja toteuttivat itse jumpparadan. Radalla pääsi harjoittelemaan tasapainoilua, hyppimään esteiden yli ja ryömimään esteiden alta. Puolapuilla kiipeiltiin hurjan ylös ja seikkailtiin tunnelissa. Tarkkuutta harjoiteltiin heittämällä hernepusseja koriin ja monta muuta mukavaa temppua ja taidonnäytettä ihailtiin yhdessä.

Tammikuun suosikkilaulut olivat Revontulitanssi ja pakkasaamuna paleltaa.
Päiväkodin salissa kävimme katsomassa seurakunnan esittämää näytelmää Oivallusten päivä. Näytelmä oli hauska, opettavainen ja lapsia osallistava. Näytelmässä esiintyi possu, sammakko ja viisas pöllö. Tarinassa käsiteltiin anteeksi pyytämistä ja sitä miksi anteeksi pyytäminen on välillä vähän vaikeaa.

KERHO ON HIIHTOLOMALLA VKOLLA 9 
25.2. - 3.3.2019

Kuukausikirje

Kettusten Joulukuu 2018

Pii paa puu, terve Joulukuu!
päättyy vuoden odotukset,
joulupukki avaa ukset,
pukki partasuu, onhan joulukuu!

Joulukuussa saimme valkoisen maan ja pikku pakkasia. Pääsimme takaisin päiväkodin pihalle leikkimään.
Joulukuu on ollut salaisuuksien ja hämäränhyssyn aikaa…tontut ovat liikkeellä.

Kävimme päiväkodilla katsomassa nukketeatteri Kareluksen näytelmän Sammakon joulusta. Näytelmän jälkeen saimme tutustua lähemmin teatterin hahmoihin.

Leivoimme piparkakkuja, joita tarjosimme vanhemmille päiväkodin pihalla glögin kera. Kettuset esittävät joululauluja ja vanhemmat pääsivät mukaan laulamaan ja leikkimään.

Kerhossa oli mahdollisuus askarrella oma joulukuusi koristeineen. Koristelimme myös kerhon oman kuusen, jokainen sai laittaa yhden koristeen kuuseen. Olemme laulaneet paljon joululauluja ja leikkineet tonttuleikkejä.

Adventti kynttilän sytytimme jokaisen Adventin kunniaksi.

Kettusten joulukalenteri oli näytelmän muodossa. Tarina kertoi pienen hiiren joulusta. Hiiri oli surullinen ja alakuloinen kun luuli viettävänsä joulun yksin. Onneksi joka päivä ovelta kuului koputus ja oven takana oli aina uusi vieras. Hiiri sai jouluksi ystäväkseen pupujukan, oravan, siilin, ketun poikasen, Lucia neidon, suden, hirven, karhun ja lopuksi itse joulupukin. Nyt Piilometsän joulu voi alkaa….

MAKOISAA JOULUN AIKAA

Kuukausikirje

Kettusten Marraskuu 2018

pii paa puu
terve marraskuu
kohta menee järvet jäähän
saappaat jalkaan, myssy päähän
nenä punehtuu, onhan marraskuu

Marraskuussa on ollut sateista, lämmintä ja pimeää. Marraskuun loppupuolella saimme pikku pakkaset, hennon lumipeitteen ja auringon pilkahduksia. Saimme joukkoomme myös uuden Kettusen.

Leluviikolla pääsimme ihastelemaan omia leluja joista lapset innokkaina kertoivat ja jakautuivat leikkeihin leluvalintojen mukaan.

Olemme ulkoilleet lähipuistossa koska päiväkodin pihalla pörrää työkoneita. Työkoneet ovatkin olleet mielenkiinnon ja ihmetyksen kohteena.

Marraskuussa on ollut innokkaita pöytäpelien pelaajia ja palapeli taitureita. Erityisen suosion on saanut yläkäsitepeli ja sitä on pelattu innokkaasti ja paljon.

20.11. Lastenoikeuksien päivän juhlat vietimme lasten toiveesta naamiaishumussa. Juhliin saapui merirosvoja, frozen Elsa, norsu, kissa, viittakansaa, prinsessa ja monta muuta ihastuttavaa Kettusta juhlavaatteissaan

Kettusten jumpat pyörähtivät käyntiin. Marraskuun jumpalla sukelsimme satujumpan siivin nallen talvipäivään. Nalle seikkaili lumisessa metsässä jossa oli myös erilaisia esteitä, paljon lunta ja mukavaa puuhaa. Lopuksi nalle päätyi ystävänsä kille nallen kotipesään jossa he herkuttelivat massunsa täyteen hunajaa ja nukahtivat katselemaan makoisia nalleunia.

Hennosta lumipeitteestä syntyi ensimmäiset lumienkelit ja pallot leikkipuistoon.

Alamme pikkuhiljaa virittäytyä joulun tunnelmaan. Joulukuussa avaamme joulukalenterin joka päivä teatterin muodossa, joka kertoo pienen hiiren joulusta. Hiiri saa joka päivä vieraakseen uuden ystävän jolla on mukanaan jouluinen tarina. Adventti kynttilät syttyvät jokaisen Adventin kunniaksi.

Kerho on joululomalla 21.12.2018 – 6.1.2019.

TULE KERHOON TUOKSUTTA, kiitos!

Älä käytä hajuvettä Voisalmen leikkikerhossa, tule tuoksutta. Kiitos!

просьба не пользоваться парфюмерией, 

не забывайте приходить без аромата. 
спасибо!

We ask you not to use perfumes 
and other strong smelling sprays in Voisalmi club. 
Thank you!

Liitteet:

TULE TUOKSUTTA KERHOON!