≡ Navigointi

Nuijamaan koulu

Joulunaika alkaa

Nuijamaan koulu kääntää hiljalleen kelkan kohti joulupuuhia. Joulujuhlaharjoittelua, jouluisia puuhia ja siinä samassa jatkamme koulunkäyntiä joululomaan asti 😊 Poikkeuspäivät ja -aikataulut on lähetetty Wilma-viestinä. Rauhallista joulunaikaa kaikille!

Koko koulun kokous 22.9.2016

Pidimme torstaina 22.9 koko koulun kokouksen. Osa 3.-6. luokkalaisista olivat edustamassa Nuijamaan koulua alakoulujen yu-mestaruuskisoissa, joten heille oli kerrottu aiheista etukäteen ja neuvottu kertomaan ideoita käsiteltävistä aiheista.

Kävimme aluksi läpi, mitä Nuijamaan koululle kuuluu. Oppilaat totesivat, että hyvää kuuluu. Eräs oppilas mainitsi, että on kiva kun kukaan ei kiusaa ja kaikki on välkällä toisten kanssa. Toinen oppilas nosti esille sen, että läksyjä on ollut tekemättä vähän liikaa. Puhuimme yhdessä siitä, että mahdollisuuksien mukaan läksyt kannattaa tehdä heti koulupäivän jälkeen.

Toisena aiheena käsittelimme oppilaiden ehdottaman Liikkuvan lokakuun sisältöä. Oppilailta tuli paljon ideoita, miten saamme koulupäiviä liikkuvammiksi: aamujumpat, kun matikassa on tehnyt aukeaman, saa juosta koulun ympäri :), liikkatunneille lisää oppilaiden rakentamia ratoja, taksin odotusjumppa, kylällä asuvat kulkevat koulumatkan pyöräillen/kävellen, välitunnn pihaleikit ja koulussa voisi tehdä pyöräretken tai ottaa pyörät liikuntatunneille. Tavoitteena on, että oppilaat suunnittelevat ja toteuttavat mahdollisimman itsenäisesti Liikkuvan lokakuun toimintoja.

Kiitos kaikille aktiivisuudesta ja osallistumisesta koko koulun kokoukseen! :)

Liikunnallinen lokakuu pyöräytettiin käyntiin

Oppilaiden ideoima liikunnallinen lokakuu on alkanut. Maanantaiaamuna ensimmäiseksi kokoonnuimme kaikki käytäväjumppaamaan. Jumpan aiheena oli hevonen, eläinten viikon pääaiheenmukaisesti. Viikko aloitettiin siis laukkaamalla ja hirnahtelemalla :)

Lukuvuosi 2016-2017 käynnistetty!

Lukuvuosi on lähtenyt liikkeelle vauhdikkaasti! Uusi OPS on tuonut koulupäiviin lisää liikettä, uusia oppiaineita on tullut lukujärjestykseen ja luokkien toiminta on muuttunut uuden opsin mukaiseksi. Tänä vuonna myös koulupäivän rakenne on hieman erilainen tuplatunteineen ja pitkine välkkineen. Muutosten ohella emme ole kuitenkaan unohtaneet perinteistä koulunkäyntiä eli oppilaat saavat edelleen läksyjä, oppilaiden koulunkäyntiä tuetaan yksilöllisesti ja oppitunneilla on käytössä niin yks ilö-, pari- kuin myös ryhmätyöskentelyä. Yhdessä eteenpäin!

Jos kouluarjesta tai uudesta OPSista tulee kysyttävää, olethan meihin yhteydessä Wilman kautta!