Kimochien matkassa

Nimetön #f127


kimochit.jpg

Kimochit ovat olleet saapumisestaan lähtien mukana luokkamme arjessa päivittäin. Ne ovat kavereita, jotka ovat tervetulleita syliin toimintaan kuin toimintaan. Kimochien läsnäolon kautta syntyykin tilanteita, joissa voidaan spontaanisti harjoitella hahmojen kautta sosiaalisiataitoja. Lisäksi lapset ovat keksineet Kimocheille erilaisia tapahtumia kuten lomamatkoja sekä Aapelin ja BellaRosan häät.

bellaroosajaaapeli.jpg


Vuoden aikana opittua ja kerrattua

Kimochit ovat opettaneet meille 5 vuorovaikutusavainta ja tätä myötä uusia taitoja.
  1. Vuorovaikutusavain: Halimuksen kop-kop-kop -taito = kutsu nimeltä, odota katsekontaktia ja tarvittaessa koputa olalle.
  2. Vuorovaikutusavain: Puhuvat kädet ja seis-taito = rauhallisen keskustelevat ilmeet ja eleet auttavat ongelmien ratkaisussa.
  3. Vuorovaikutusavain: Auts-taito = opetellaan käyttämään hyödyllisiä ja välttämään vahingollisia sanoja. Lapsi sanoo auts, kun hän kuulee häntä loukkaavia sanoja.
  4. Vuorovaikutusavain: Käytä keskustelevaa äänensävyä, koska sen avulla ratkaiset pulmatilanteita aina tehokkaammin.
  5. Vuorovaikutusavain: Ikävän tilanteen tapahtuessa, ole rohkea ja toista tilanne rakentavasti.

Opettelimme soveltamaan näitä oppimiamme taitoja erilaisiin tilanteisiin, sekä käsittelemään ja kutistamaan erilaisia tunteita. Olemme esimerkiksi syventäneet ymmärrystämme hassuista tunteista, rohkeuden-, ulkopuolisuuden-, surun- ja vihaisuudentunteista.