Blogi: Tähtimetsän tuiketta

Tähtimetsän tuiketta

Ystävänpäivän aattoa!

Aamulla Lappeen 0-2 luokan lapset kuuntelivat keskusradiosta ystävänpäiväterveisiä. Välillä tuli myös toivelauluja, joiden tahdissa tanssahdeltiin. Sitten saapui päiväkodin oma mummo, Liisa, lukemaan lapsille kirjaa "Maukka ja Väykkä". Mukana oli myös Veikko-ukki. He kertoivat myös, kuinka erilaista kouluelämä oli ollut ennen vanhaan. Saimme kuulla perinteistä jännittäviä kertomuksia!

image.jpg


Blogiryhmä oli saanut lentävän maton tekoon apureita, muutkin luokkalaiset tekivät tilkkuja kovaa vauhtia. Lisäksi Kristian kertoi heti tullessani aamulla, että joku Päivi oli tuonut tilkun luokkaan. Se oli punainen, jossa oli keskelle valkoisella kirjottu sydän!

Blogiryhmässä mietimme sadun jälkeen millainen on hyvä ystävä. Tässä muutamia mielipiteitä:

Luka: Mulla on ystävä, joka on 3-vuotta ja se osaa jo puhua. Sen nimi on Aino. Se asuu miun mummon ja vaarin lähellä.
Viljami: Miulla on vauva-ystävä, miun kummitädin vauva. Se on vielä 0- vuotias. Sen koko nimi on Maria Eeva Johanna. Se asuu tääl Suomessa, mutta tuolla Ylämaalla. Se on tukistanu miuta. Ei se onneks sattunu. Sit kun se kasvaa isommaks, niin aion pelata sen kanssa sählyä. Miul on toinenki ystävä, joka ei oikein näe toisella silmällä. Sen nimi on Risto. Mie sanon sitä Risto Räppääjäks. Se asuu Varkaudessa, sinne on ihan hirveen pitkä matka! Risto on miun ystävä, kun se on niin vanha ja kiva. Sen kanssa on kiva olla. Miul on viel yks ystävä, se on nainen. Se on kanssa siellä Varkaudessa ja me ollaan oltu sen pihalla ja saatu viileetä vettä.
Elli: Hyvä ystäväni haluaa mennä musiiki luokalle mutta minä en halua erota hänestä. Haluan siksi itsekin sinne ja toivon että hän pääsee.
Kristian: Hyvän ystävän tulisi olla hauska ja kiva. Olisi hyvä että se olisi isompi, voisi antaa ohjeita ja varoittaa ja mitä vaan.
Venla: Hyvä ystävä on kiva, sen kanssa voi leikkiä. Vaikka se asuisi kaukana, se voi olla hyvä ystävä.

Myöskin Liisa-mammalta kysyttiin mielipidettä. Näin hän vastasi:
Hyvä ystävä voi olla vanha tai nuori. Ystävän voi kohdata missä vain ja kun katsoo silmiin ja ymmärtää toinen toistaan voi syntyä ystävyyttä. Ystävät ovat tärkeitä, vaikka ei näkisi usein, voidaan kirjoittaa viestejä ja soitella. Ystävä rikastuttaa elämää!
Hyvää ystävänpäivää kaikille!❤️💕


Kommentit

Kirjaudu sisään lisätäksesi tähän kommentti