6. luokka (vm. 2015-2016)

6. luokan oppilaiden blogi

Kaikki blogimerkinnät

Viikko 18

Blogi (keskiviikkona toukokuuta 4, 2016 10_50 ap., UTC+3)-3.pngBlogi (keskiviikkona toukokuuta 4, 2016 10_50 ap., UTC+3).pngMaanantaina 2.5 siestan jälkeisellä tunnilla tutkimme kiviä ja metalleja. Ensiksi menimme ulos ottamaan kuvia eri kivilajeista ja mineraaleista. Sitten tulimme sisälle ja alettiin etsimään niistä lisää tietoa.

Tiistaina 3.5 ensimmäisellä tunnilla menimme valmistelemaan temppurataa 1 d luokalle. Sitten menimme luokkaan ja hetken kuluttua lähdimme saliin ja ykköset tuli sinne. Kerroimme miten temppurata mennään ja sitten aloitimme temppuradalla kiertämisen. 1d:läiset olivat myös leiponeet sitruunamuffinsseja meille ja sitten me herkuteltiin niitä 1d luokan kanssa. Siestalla menimme ulos nurmikolle tekemään pyramideja ja ottamaan kuvia.

Keskiviikkona 4.5 oli äidinkielen koe, joten harjoitelimme vähän kokeeseen ennen kuin se alkoi. Sitten teimme kokeen. Kokeessa käsiteltiin predikaatit, subjektit ja objektit. Sen jälkeen menimme ulos nurmikolle tekemään historian tehtäviä.

- Viivi

20160502_115150-1.jpg
Oli tosi lämmin ilma. Auringossa saattoi olla 25 celsius-astetta lämmintä.

Maanantaina metsäprojektitunnilla meillä oli aiheena kivet ja metallit. Kuvasimme koulun pihalla erilaisia kiviä, ja selvitimme niiden nimet ja muutaman lauseen niistä tietoa.

Maanantain iltapäivällä meillä oli vielä liikuntaa. Matin ryhmällä oli suunnistusta ja Tanjan ryhmällä oli pesäpalloa. Matin ryhmä jakautui kolmeen porukkaan ja me olimme reittisuunnistusta eli piirsimme karttaan reitin ja veimme sen varrelle rasteja, tässä tapauksessa tötsiä mutta emme merkinneet rasteja karttaan. Toiset ryhmät etsivät toisten ryhmien rastit kulkemalla karttaan merkittyä reittiä.

Blogi (tiistaina toukokuuta 17, 2016 9_23 ap., UTC+3)-2.png

Kasperi ja Minttu tekemässä tehtäviä

Tiistaina meillä oli 1d:n kanssa liikuntaa, sillä 1d oli toivonut Pro-palkinnoksi liikuntaa 6 luokan kanssa. Me teimme 1d:lle liikuntaradan saliin. 1d oli leiponut meille kiitokseksi muffinsseja joiden päällä oli lakritsikermaa. Ne olivat tosi hyviä! Ilma oli niin hyvä että sai mennä ulos tekemään matikkaa.

Blogi (tiistaina toukokuuta 17, 2016 9_23 ap., UTC+3).png
Keskiviikkona meillä oli äidinkielen koe. Sen aiheena oli lauseenjäsenet. Subjekti, objekti ja predikaatti. Meillä ei tällä viikolla ollut kuvista ollenkaan. Kukkaan, joka on ollut luokassa oli tullut uusi kukka.
Blogi (tiistaina toukokuuta 17, 2016 9_22 ap., UTC+3).png
Torstaina oli helatorstai joten meillä oli vapaata torstaina ja perjantaina. Tällä viikolla oli siis vain kolme päivää koulua.

- Siiri