≡ Navigointi

Joutsenon koulu

Joutsenon koulu


Rehtori Heikki Laivamaa 0400 505 642
Apulaisrehtori Anu Urpalainen 040 351 6462
Vararehtori Mikko Pajunen 040 487 9823
Koulusihteeri Anne Oksala 040 6281686

Lähiosoite:
Joutsenon koulu
Penttiläntie 4
54100 Jouutseno

”Koulu keskellä kylää”


Lappeenrannan peruskoulujen ratkaisukeskeinen toimintakulttuuri pääsi koulua uudistavien innovaatioiden joukkoon

Joutsenon koulu sijaitsee kylän keskustassa. Koulussa on noin 440 oppilasta ja 40 opettajaa. Yleisopetuksen luokkien lisäksi koulussa työskentelee kolme erityisluokkaa. Joutsenon koulu on yhtenäiskoulu, jossa toimivat sekä alakoulu (luokat 1-2) että yläkoulu (luokat 7-9). Lisäksi koulukeskuksen yhteydessä toimivat myös Joutsenon päiväkoti sekä iltaisin kansalaisopisto, sekä tilapäisesti Muukonniemen koulu. Joutsenon koulun, päiväkodin ja Muukonniemen koulun yhteenlaskettu oppilasmäärä on noin 750 ja henkilökuntaa koulukeskuksessa työskentelee noin 90.

Koulumme toiminta-ajatus

Koulullemme tärkeitä asioita ovat hyvä käytös, kiusaamisen vastustaminen ja oman oppimistyylin löytäminen. Toimimme ongelmatilanteissa nopeasti ja ratkaisukeskeisesti. Painotamme Pro-koulu, KiVa-koulu-toimintaa, joustavaa erilaisen oppilaan huomioimista ja perusopetuksen laadun kehittämistä. Tämä tarkoittaa sitä, että oppilas otetaan huomioon joustavasti hänen oppimisedellytystensä mukaan. Eriyttäminen on opetuksemme lähtökohta.

Koulussamme oppimiselle on luotu hyvät edellytykset. Joutsenon koulu on hyvin varusteltu ja viihtyisä oppimiskeskus. Kiinnitämme erityistä huomiota kouluruokailun ja välituntitilojen viihtyisyyteen. Käytössämme on lisäksi liikuntahalli, joka sijaitsee koulun vieressä olevassa urheilukeskuksessa. Myllymäen laskettelukeskus on lähellä, ja erinomaiset suunnistus-, hiihto- ja retkeilymaastot aukeavat aivan koulun nurkalta.

Koulumme keskeinen tehtävä on opettaa tietoja ja taitoja oppilaan jatko-opintoja varten. Tuemme oppilaan terveen itsetunnon kehittymistä. Tarjoamme kaikenlaisille oppijoille onnistumisen kokemuksia. Oppimisen arvostaminen näkyy siten, että kehitämme tietoisesti itseämme, asetamme toiminnallemme tavoitteita ja olemme valmiita ponnistelemaan niiden saavuttamiseksi. Meille on tärkeää, että läksyt on luettu, työvälineet ovat mukana ja käytös on asiallista.

Korostamme luonnon monimuotoisuutta ja kestävän kehityksen merkitystä luonnon säilymisen kannalta. Saimme Vihreä lipun ensimmäisenä eteläkarjalaisena kouluna vuonna 2005. Kiinnitämme erityistä huomiota lähiympäristön siisteyteen ja puhtauteen. Jätteiden määrän vähentäminen ja niiden lajittelu on tärkeää niin ruokailussa, oppitunneilla kuin välitunneillakin.