Koulujen kerho- ja harrastetoiminta

Koulujen kerho- ja harrastetoiminta

Kerhotarjotin muuntuu ja päivittyy pitkin vuotta. 

Tutustu kerho- ja harrastetarjontaan sivuvalikoista (vas.) tai mobiililaitteilla navigointi-osiosta.

Koulujen kerhotoiminnalla tarkoitetaan opetussuunnitelman perusteissa määriteltyä oppituntien ulkopuolista, oppilaille maksutonta ja vapaaehtoista toimintaa. Se on lapsen ja nuoren kasvua tukevaa vapaa-ajan toimintaa, osana lapsen ja nuoren koulupäivää.

Koulun kerhotoiminnan lisäksi kouluilla toteutetaan myös muuta harraste- ja pienryhmätoimintaa. Toteuttajina on muun muassa Lahden kaupungin nuorisopalvelut, Liikkuva koulu –ohjelma ja taiteen perusopetuksen "Kulttuurilukkari joka kouluun –hanke. Harraste- ja pienryhmätoiminta täydentää koulujen kerhotoimintaa ja monipuolistaa harrastevalikoimaa. 

Kouluilla järjestettävä kerho- ja harratetoiminta on koottu sivustolle palvelualueittain, josta avautuu koulukohtaisesti järjestettävä kerhotoiminta. Kerhotoiminta ei kuitenkaan ole koulu- tai palvelualuekohtaista toimintaa. Oppilaat voivat osallistua mihin tahansa kerho- ja/tai harrasteryhmään riippumatta siitä, missä toiminta järjestetään. 

Mistä kerhot löytyvät!

Koulujen kerhot ja harrastetoiminta löytyvät tältä pedanet-oppimisympäristön sivustolta palvelualue- ja koulukohtaisesti. Selaa ja tutustu valikon / navigoinnin kautta! 

Mistä yleistietoa kerhoista ja käsikirjat löytyvät!

Kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.lahti.fi > Palvelut > Perusopetus > Koulujen kerhotoiminta löytyy yleistietoa kerhotoiminnasta Lahden kaupungissa eli 
  • Koulun kerhotoiminta, Tietoa oppilaille ja huoltajille
  • Koulun kerhotoiminnan käsikirja, Tietoa kerhon järjestäjille ja kouluille

Lisätietoja: 

Minna Säkkinen-Salminen
projektipäällikkö
p. 050 387 8722
minna.sakkinen-salminen@lahti.fi