Monialaiset oppimiskokonaisuudet

Luonnollisesti liikkeessä lukuvuonna 2018 -19

Tervetuloa monialaisten oppimiskokonaisuuksien sivustolle! Sivustolla pääset tutustumaan Lahden perusopetuksessa eri lukuvuosina toteutettuihin kokonaisuuksiin.

Lukuvuonna 2018 -19 Lahden koko perusopetuksen monialainen oppimiskokonaisuus on Luonnollisesti liikkeessä. Kahden aiemman lukuvuoden monialaisten oppimiskokonaisuuksien teemoina ovat olleet Lahti MM2017 sekä Suomi 100. Monialaisia oppimiskokonaisuuksia toteutetaan elokuussa 2016 käyttöön otetun uuden opetussuunnitelman mukaisesti. 

Monialaisissa oppimiskokonaisuuksissa tarkastellaan oppiainerajat ylittäen arkielämän ja todellisen maailman ilmiöitä tai teemoja kokonaisuuksina. Oppilaat osallistuvat teemasisältöjen suunnitteluun ja toteutukseen ja tuovat näin esiin merkitykselliseksi kokemiaan asioita ja kysymyksiä. Tietoa rakennetaan yhteistoiminnallisesti. Oppilailla on mahdollisuus tietojen ja taitojen soveltamiseen.

Monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa hyödynnetään koulujen ja opetushenkilöstön paikallisia voimavaroja, mahdollisuuksia ja yhteistyötä.

 Luonnollisesti liikkeessä -kokonaisuuden sisältö koostuu kolmesta teemasta: 

  • Lahti liikkeessä -  turvallinen ja kestävä liikkuminen, mukaan eskarilaisia, peruskoululaisia, teemaopinnoillaan myös lukiolaisia sekä muun muassa Liikuntapalvelut ja sovelluksista ainakin elmo4me
  • Lahella Lahdessa - oman asuinalueen viihtyvyys, kokemukset ja osallistuminen
  • Luonnossa Lahdessa – monimuotoisuus ja ihmisen hyvinvointi ympäristökaupungissa

Aiheen käsittelyä voi seurata kesästä eteenpäin tältä sivustolta. 

Lisätiedusteluihin vastaa opetuksen palvelupäällikkö Johanna Saastamoinen, etunimi.sukunimi@lahti.fi, p. 044 416 3159