Kouluterveydenhoito

Kouluterveydenhoito

Koululääkärin, -terveydenhoitajan ja hammashuollon vastaanotot ovat oppilaille maksuttomia. Kouluterveydenhuollon tehtävä on oppilaiden terveyden edistäminen.

Kouluterveydenhoitaja tekee tuleville ekaluokkalaisille terveystarkastuksen ennen koulun alkua. Vanhempien on hyvä olla paikalla. Kouluterveydenhoitaja tarkastaa oppilaat joka vuosi. Koululääkärin määräaikaiset terveystarkastukset ovat 1.- ja 5.-luokilla.

Ruoka-allergioista ja ruokarajoituksista tulee ilmoittaa terveydenhoitajalle viipymättä. Myös vanhojen oppilaiden ruoka-aineallergioiden muutoksista on hyvä tiedottaa terveydenhoitajalle sopivan kouluruoan takaamiseksi.

Oppilaat on vakuutettu koulutapaturmien varalta. Vakuutus kattaa oppilaan koulumatkat suorinta reittiä, kouluajan koulun rajojen puitteissa, retket, luokkaretket ja työsuunnitelmassa olevat tapahtumat.

Lääkärinhoitoa vaativista tapaturmista opettaja dokumentoi vakuutusyhtiölle.

Oppilaiden hammashuollosta huolehtii entisen Nastolan hammashoitola. Vuosittaisiin tarkastuksiin hammashoitola on kutsunut. Muut hammashoitolakäynnit esim. oikomishoidot vanhemmat huolehtivat ja kuljettavat itse.