Villähteen peruskoulu

#lukuklaani/#kirjalahjoitus

Saimme suuren kirjalahjoituksen osallistuttuamme viime syksynä 2017 Lukuklaani-kilpailuun. Kirjat sopivat varsinkin 3.-4.-luokkalaisille koululaisille. Kirjat sijaitsevat 1.- ja 2.-kerroksessa käytävän valkoisissa kirjahyllyissä. Muutamia viiden kirjan kirjasarjoja on myös joukossa, joten niitä voi opettaja käyttää esim. äidinkielen tunneilla haluamallaan tavalla.

Kulkeminen koulun pihalle ja parkkipaikalle

Koulun laajennusosa valmistui kesällä 2016. Lukuvuonna 2018-2019 suurin osa luokista opiskelee uudessa laajennusosassa. 5A-, 5-6B- ja 6A-luokat opiskelevat väliaikaistiloissa, Bonuskoulussa. Väliaikaistilat eivät ehdi kuitenkaan valmistua koulun alkuun, joten näille luokille on tehty alkusyksyksi luokkatilat liikuntasaliin. Näin ollen liikuntasali ei ole alkusyksyn aikana liikuntakäytössä.

Jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat koulun pihaan ainoastaan kävely- ja pyörätietä pitkin. Se alkaa Villähteentien vieressä olevalta kevyenliikenteen väylältä ja tulee pyörätelineiden ja aidatun eskaripihan välistä koulun pihalle. Pyörät jätetään pyörätelineisiin. Haravakylän suunnasta tulevat oppilaat kääntyvät koulun pihalle liikuntasalin ja puukoulun välistä ja vievät pyörät samaan parkkiin kuin muut oppilaat.

Kankaantietä pitkin ei saa kulkea kävellen tai pyörällä. Eikä myöskään keittolaan menevää tietä pitkin, se on keittiön huoltotie ja pelastustieksi tarkoitettu tie.

Jos tuotte lapsenne kouluun autolla, niin parkkipaikalla on kääntöpaikka. Kääntöpaikalla ajetaan vastapäivään ja lapset jätetään kääntöpaikan oikeaan reunaan. Auton voi pysäköidä parkkipaikalle niille tolppapaikoille, joissa ei ole varattu-kylttiä. Parkkipaikan läpi turha kulkeminen ei ole sallittua.

Sivujen päivitys

Koulun kotisivuja päivittää luokanopettaja Matti Haverinen. Ideoita, toiveita ja kysymyksiä voi laittaa osoitteeseen matti.haverinen(a)lahti.fi. Sivut päivitetty viimeksi 26.9.2018.