Villähteen peruskoulu

Villähteen koulun pihaan saapuminen, tiedote 27.11.2018

Jalankulkijat ja pyöräilijät kulkevat koulun pihaan ainoastaan kävely- ja pyörätietä pitkin. Pyörä-ja kävelytie alkaa Villähteentien vieressä olevalta kevyenliikenteen väylältä ja tulee pyörätelineiden ja aidatun eskaripihan välistä koulun pihalle. Pyörät jätetään pyörätelineisiin. Pyörillä ei saa ajaa koulun pihassa ilman opettajan lupaa.

Haravakylän suunnasta tulevat oppilaat kääntyvät koulun pihalle liikuntasalin ja puukoulun välistä ja vievät pyörät samaan parkkiin kuin muut oppilaat. Pyöräilijät käyttävät kypärää.

Suosittelemme heijastimien käyttöä. Kankaantietä pitkin ei saa kulkea kävellen tai pyörällä. Autoilijat ajattehan silti varovasti, koska tie on kapea ja tiellä on asukasliikennettä.

Vanhan koulun edessä oleva pelastustie on tarkoitettu ainoastaan pelastusajoneuvoille. Sitä pitkin ei saa kävellä eikä ajaa pyörällä tai autolla. Jos tuotte lapsenne kouluun autolla, ettehän jätä autoa käyntiin. Kääntöpaikalla ajetaan vastapäivään ja lapset jätetään kääntöpaikan oikeaan reunaan. Auton voi pysäköidä parkkipaikalle niille tolppapaikoille, joissa ei ole varattu-kylttiä. Varattukyltin tolppapaikalle saa ajaa vain henkilöstön jäsen, joka on vuokrannut paikan.

Parkkipaikan läpi kulkeminen ei ole sallittua. Saatattehan lapsen kouluun liikuntasalin edestä tai sen vierestä.

Opastattehan lastanne turvalliseen liikkumiseen koulun lähiympäristössä.

ystävällisin ja turvallisin terveisin

Pirjo Tenhu, Villähteen koulun rehtori
Tiina Sinelampi-Koskinen, Liikenneturvallisuusvastaava

Koulutilat

Koulun laajennusosa valmistui kesällä 2016. Lukuvuonna 2018-2019 suurin osa luokista opiskelee uudessa laajennusosassa. 5A-, 5-6B- ja 6A-luokat opiskelevat väliaikaistiloissa, Bonuskoulussa, joka on rakennettu koulun kentälle. Bonuskoulu saatiin käyttöön syysloman jälkeen. Myös ruokala on väliaikaistiloissa kentällä.


#lukuklaani/#kirjalahjoitus

Saimme suuren kirjalahjoituksen osallistuttuamme viime syksynä 2017 Lukuklaani-kilpailuun. Kirjat sopivat varsinkin 3.-4.-luokkalaisille koululaisille. Kirjat sijaitsevat 1.- ja 2.-kerroksessa käytävän valkoisissa kirjahyllyissä. Muutamia viiden kirjan kirjasarjoja on myös joukossa, joten niitä voi opettaja käyttää esim. äidinkielen tunneilla haluamallaan tavalla.

Sivujen päivitys

Koulun kotisivuja päivittää luokanopettaja Matti Haverinen. Ideoita, toiveita ja kysymyksiä voi laittaa osoitteeseen matti.haverinen(a)lahti.fi. Sivut päivitetty viimeksi 30.1.2019.