Svenska skolan i Lahtis

Välkommen! Här finns vi!


Teinintie.jpgFrån och med hösten 2013 har vår verksamhet funnits på Teinintie 4, i Koulutuskonserni Salpaus lokaler. För många lahtisbor är lokalen bekant som Kiveriön vanha lukio ja yläkoulu. Svenska skolan håller till på bottenplan där också Svenska dagiset finns. På andra våningen verkar Kristillinen koulu tillsammans med Kristillinen päiväkoti. Sammanlagt finns det cirka 350 barn i åldrarna 1-16 år i skolhuset från kl. 7-17. Vilken sprudlande aktivitet!

Vi undervisar på svenska i Lahtis!


9BE4B483-10BD-49F7-AC92-0A3F8C5E3ABD.jpegVi är sammanlagt 22 personer i Lahtis som jobbar hel- eller deltid med undervisningen på svenska i Lahtis. Ett härligt gäng! På den här bilden syns 12 lärare.
På Svenska dagiset finns 2 barnträdgårdslärare och 5 närvårdare/barnskötare. 
På Svenska skolan finns 5 lärare i huvudsyssla och 2 biträden. Biträdena jobbar under eftermiddagen med kompletterande dagvård och eftis. Dessutom finns det två timlärare i bisyssla och speciallärare ett par timmar i veckan.
På Tiirismaa högstadium finns 4 lärare och på Tiirismaa gymnasium finns en lärare som tar hand om våra elevers svenskaundervisning.

Svenska gården växer fram!