Tervetuloa Rakokiven peruskoulun sivuille

Rakokiven koulu sijaitsee keskeisellä paikalla Nastolan liikekeskuksessa. Myös urheilukeskuksen kaikki palvelut uimahalleineen ovat lähietäisyydellä ja käytettävissämme.

Koulussamme annetaan opetusta vuosiluokilla 1-6. Rakokiven koululla on lukuvuonna 2019-2020 noin 350 oppilasta. Koulu toimii Nastopolin rakennuksessa yhdessä Nastopolin lukion ja Rakokiven päiväkodin esiopetusryhmien kanssa. Käytössämme on remontoidut tilat avoimine oppimisympäristöineen. Henkilökuntamme toimii tiimeinä. Tämä tarkoittaa sitä, että opetus suunnitellaan, toteutetaan ja arvioidaan tiimeissä.

Panostamme laaja-alaisen osaamisen taitojen sekä vuorovaikutustaitojen harjoitteluun. Laaja-alaisen osaamisen alueita ovat ajattelu ja oppiminen, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, monilukutaito, tieto- ja viestintätekninen osaaminen, työelämätaidot ja yrittäjyys sekä osallistuminen ja vaikuttaminen. Oppilaan osallisuus omasta oppimisestaan korostuu taitojen harjoittelun kautta.