Mukkula

Koulu on muuttanut!

DSCF8317-Panoraama.jpgMukkulan koulun kauan odottama koulurakennus on ottanut suojiinsa oppilaat ja heidän opettajansa. Uuteen rakennukseen muuttivat kaikki alakoulun 1.-6. luokat, erityisen tuen luokat sekä Timonkadun päiväkodin esiopetusryhmät. Yläkoulun luokista muuti suurin osa, mutta osa yläkoulun toiminnoista jäi edelleen vanhan koulurakennuksen suojiin, sen viime kesänä kunnostetulle alueelle. Kaikki koulun ja esikoulun n. 850 lasta ruokailevat nyt entisessä yläkoulun ruokalassa, jonka tiloja laajennettiin viime kesän aikana.

Liikennejärjestelyt uuteen koulutaloon siirryttäessä

Koulun uusi osoite on Tuhtokatu 2, 15240 Lahti. Liikennejärjestelyjä mietittäessä johtoajatuksena on ollut kaikille turvallinen liikkuminen erityisesti aamuisin, jolloin samaan aikaan on paljon autoja ja lapsia liikenteessä matkalla kouluun. Tästä syystä aamuinen saattoliikenne tapahtuu Lippokadun tai Torpinkadun kautta. Pyydämme huoltajia tutustumaan tarkasti alla olevaan ohjeeseen ja varaamaan aamuisin hieman enemmän aikaa lasten kouluun ja esikouluun tuomiseen.

Esikoululaisten sekä 1.-2. luokilla olevien lasten saattoliikenne tapahtuu jatkossa Torpinkadun kautta. Alueella on valmiiksi rakennettu väljä pysäköintialue ja P-paikalta johtaa lyhyt ja suora reitti kevyenliikenteen väylää pitkin koulurakennuksen eteläpäätyyn, jossa näiden koulun pienimpien tilat sijaitsevat. Lippokadun liittymästä on liikennemerkein opastettu selkeä reitti isompia oppilaita kouluun tuoville huoltajille. Alueelta johtaa vastikään kunnostettu reitti suoraan koululle. Lähes kaikki erityisen tuen luokkien oppilaat kulkevat koulumatkansa taksikyydeillä eri puolilta Lahtea. Nämä taksit ajavat Tuhtokadun liittymästä koululle ja jättävät kyydeissä tulevat lapset heitä vastassa oleville koulunkäyntiavustajille. Kaikki muu saattoliikenne Tuhtokadulle on kielletty oppilaiden turvallisuuden takaamiseksi.

Lippokadulla opastetaan myös henkilökunnan pysäköintialueelle. Täällä on varattu pysäköintipaikkoja myös koulun oppilaiden mopoille ja mopoautoille. Polkupyörien pysäköintialue on Mukkulan kirjaston päädyn läheisyydessä, jossa on pyöräkatos sekä telineitä polkupyöriä varten.
Liikennesuunnitelma syksy 2017.jpg

Mukkulan koulusta

laivat1.jpg
Mukkulan peruskoulu jatkaa 1965 aloittaneen yhteiskoulun sekä vuotta myöhemmin aloittaneen Mukkulan kansakoulun perinteitä. Koulu antaa yhtenäistä perusopetusta luokille 1-9. Koulu sijaitsee luonnonkauniilla Mukkulan asuinalueella viisi kilometriä Lahden keskustasta pohjoiseen. Koulun lähiympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet käyttää opetuksessa hyväksi erilaisia luontokohteita. Mukkulan peruskoulussa on mahdollisuus liikuntapainotteiseen opetukseen. Koulun vieressä sijaitsevat palloilukentät sekä uusi Mukkulan palloiluhalli ovatkin liikuntaryhmien ahkerassa käytössä. Mukkulan kirjasto palvelee myös samassa rakennuksessa

Oppilaat tulevat kouluun lähinnä Mukkulan alueelta sekä lisäksi Kilpiäisistä, Ruoriniemestä, Soltista ja Karjusaaresta. Myös Hollolan Vesikansan alueelta käydään koulua Mukkulassa. Koulussa toimii lisäksi yhdeksän erityisen tuen luokkaa, joille oppilaat tulevat koko Lahden kaupungin alueelta. Mainituista luokista kolme toimii lukuvuoden alun syyslomaan saakka ent. Joutjärven koulun tiloissa, os. Kokkokalliontie 2.

Tällä hetkellä koulun koko oppilasmäärä on n. 800.

KOULUN TAVOITTEET

Koulun tavoitteena on antaa hyvää perusopetusta. Päättövaiheessa kaikilla oppilailla tulisi olla mahdollisimman hyvät edellytykset jatko-opintoihin. Opetuksen lähtökohtana on luonnostaan uteliaan, oppimishaluisen ja aktiivisen lapsen ja nuoren kasvun tukeminen ja kannustaminen hänen opinnoissaan. Hyviin käytöstapoihin kasvattaminen on yksi koulun keskeisistä tavoitteista. Mukkulassa tuetaan oppilaan terveen itsetunnon kehittymistä niin, että hänellä on mahdollisuus kasvaa tasapainoiseksi, itsenäiseksi, vastuuntuntoiseksi ja yhteistyökykyiseksi yhteiskunnan jäseneksi.