Navigation

Mukkula

Tervetuloa Mukkulan peruskouluun!

fantti1.jpg
LUMA-keskus Suomen järjestämän Tämä toimii! -toiminnan tämän lukuvuoden loppuhuipentuma järjestettiin Helsingissä perjantaina 20.5.2016 osana MillenniumX-tapahtumaa. Parhaan liikkuvan lelun, Ekokeskuksen, oli suunnitellut ja rakentanut Tuusulan kirkonkylän koulun tiimi.

Toiseksi sijoittui Mukkulan koulu Lahdesta ryhmällä Martyna Jaksina, Adriana Diaz Laukkanen, Filippa Kumpulainen, Simona Zaitsev ja Juho Pohjantuli opettajiensa Erja Palomäen ja Sini Rantasen johdolla. Lelun nimi oli Fantin fantastinen farmi ja sen vahvuuksia olivat mm. erittäin kaunis ja visuaalinen ulkoasu sekä upeat yksityiskohdat. Päiväkirjassa oli esitelty työn kaikki eri vaiheet tarkasti kuvien ja piirrosten kera.
Mukkulan peruskoulu jatkaa 1965 aloittaneen yhteiskoulun sekä vuotta myöhemmin aloittaneen Mukkulan kansakoulun perinteitä. Koulu antaa yhtenäistä perusopetusta luokille 1-9. Koulu sijaitsee luonnonkauniilla Mukkulan asuinalueella viisi kilometriä Lahden keskustasta pohjoiseen. Koulun lähiympäristö tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet käyttää opetuksessa hyväksi erilaisia luontokohteita. Mukkulan peruskoulussa on mahdollisuus liikuntapainotteiseen opetukseen. Koulun vieressä sijaitsevat palloilukentät sekä uusi Mukkulan palloiluhalli ovatkin liikuntaryhmien ahkerassa käytössä. Mukkulan kirjasto palvelee myös samassa rakennuksessa

Oppilaat tulevat kouluun lähinnä Mukkulan alueelta sekä lisäksi Kilpiäisistä, Ruoriniemestä, Soltista ja Karjusaaresta. Myös Hollolan Vesikansan alueelta käydään koulua Mukkulassa. Koulussa toimii lisäksi yhdeksän erityisen tuen luokkaa, joille oppilaat tulevat koko Lahden kaupungin alueelta.

Tällä hetkellä koulun koko oppilasmäärä on n. 800.

KOULUN TAVOITTEET

Koulun tavoitteena on antaa hyvää perusopetusta. Päättövaiheessa kaikilla oppilailla tulisi olla mahdollisimman hyvät edellytykset jatko-opintoihin. Opetuksen lähtökohtana on luonnostaan uteliaan, oppimishaluisen ja aktiivisen lapsen ja nuoren kasvun tukeminen ja kannustaminen hänen opinnoissaan. Hyviin käytöstapoihin kasvattaminen on yksi koulun keskeisistä tavoitteista. Mukkulassa tuetaan oppilaan terveen itsetunnon kehittymistä niin, että hänellä on mahdollisuus kasvaa tasapainoiseksi, itsenäiseksi, vastuuntuntoiseksi ja yhteistyökykyiseksi yhteiskunnan jäseneksi.

Vähän historiaa