Painotetun musiikin opetus

Musiikkiluokkatoiminta (musiikin painotettu opetus)

Musiikkiluokilla saa rohkeasti olla oma itsensä.

Musiikista saan inspiraatiota melkein kaikkeen mitä teen!

Nuutti Vesanen

MUSIIKIN PAINOTETTU OPETUS LUOKILLA 3.-6.

Musiikin painotettua opetusta eli ns. musiikkiluokkaopetusta järjestetään Lotilan peruskoulussa vuosiluokilla 3.-6. Lotilan koulun musiikkiluokille valitaan enintään 64 oppilasta aloittamaan 3. luokalla. Painotettuun opetukseen valitaan musikaalisesti lahjakkaita, musiikista innostuneita, ensisijaisesti lahtelaisia oppilaita. Oppilaat valitaan musikaalisuutta arvioivan valintatestin avulla. Aiempaa harrastustaustaa tai omaa soitinta ei tarvitse olla. Musiikin painotettu opetus tarjoaa oppilaalle mahdollisuuden musiikin monipuoliseen oppimiseen ja elämykselliseen kokemiseen niin soittamisen, laulamisen, esiintymisten, tanssin kuin kuuntelunkin kautta.

Musiikkia opiskellaan kolme tai neljä tuntia viikossa painotetun musiikin opetussuunnitelman mukaisesti. Lisäksi lauletaan luokka-astekuorossa osana opiskelua yksi lisätunti viikossa. Oppilaan viikoittainen kokonaistuntimäärä on kuorotunteja lukuun ottamatta sama kuin muillakin lahtelaisilla oppilailla. Musiikinopetukseen käytettävät tunnit on osittain siirretty muista oppiaineista. Oppilailla on myös mahdollisuus osallistua maksulliseen soitonopetukseen koulussa. Tämä toteutetaan yhteistyössä musiikkiopiston ja konservatorion kanssa.

Musiikkiluokalle valitut voivat halutessaan valita A1-kieleksi ruotsin tai englannin. Ruotsin valinneille englannin opiskelu alkaa 4.luokalta. Musiikkiluokkalaiset jatkavat Tiirismaan yläkouluun 7.luokalle, jolloin musiikki on heille yksi valinnaisaine.

”Opiskelu musiikkiluokalla on tarjonnut paljon mahdollisuuksia, joista olen voinut löytää uusia puolia itsestäni, esim. Taitaja-kisa, jossa esiinnyin solistina. Koulun kanssa olen päässyt esiintymään erilaisissa paikoissa, soittamaan bändissä, oppinut soittamaan vähän kitaraa, päässyt tekemään levyä , TV-mainosta, musikaalia ja äänittämään studiolle.

Opettaja ja luokkakaverit ovat kannustaneet ja tukeneet RAP-harrastuksessani mm. kilpaillessani AnkkaRapissa. Lisäksi olen päässyt osallistumaan koulujen välisiin suunnistus- ja yleisurheilukisoihin. Musiikkiluokkalaisuuden ja urheiluharrastuksen voi helposti yhdistää.”


Kuva1 painotetun esite.jpg

” Tuu mukaa meijän jengii

musaluokille musan pyörteisii

katse vaan eteenpäin ja pyörii

tulkaa mukaa svengii ja kolmosten kenkii.

Joten tulkaa kukaan ei oo tiellä

kiitos ja kumarrus te sanotte vielä.

Meikä kiittää ja kuittaa

tulkaa mukaan se muistakaa.”

Rap san. Nuutti Vesala