Käsityö /valinnainen

Ke 8.4. Pääsiäismunan sommittelu lattialle

Tällä kertaa tehtävänäsi on sommitella lattialle iso pääsiäismuna käyttäen kotoa löytyviä esineitä ja tavaroita. Nyt ei tehdä mitään pikkuriikkistä pipertelyä lattialle vaan työn on tarkoitus olla melko iso, jotta sinne mahtuu koristeluja.

Aloita työ ensin rajaamalla pääsiäismuna lattialle. Lähde sen jälkeen koristelemaan sitä. Sopiva esineitä työhön ovat esimerkiksi legot, langat ja narut, napit, lelut, kynät, kumit, tarrat, merkit jne. eli vain mielikuvitus on rajana. 

Halutessasi voit tehdä työn myös ulos. Käytä tällöin luonnosta ja pihalta löytyvää materiaalia, kuten kiviä, käpyjä, oksia, lehtiä jne. Muista että mitään et voi katkoa tai repiä elävästä kasvista tai puusta, et myöskään sammalta tai jäkälää. Käytä vain sellaista, mikä löytyy irtonaisena maasta.

Täältä löydät videon avuksesi: https://www.youtube.com/watch?v=Hc0mkROPQYw

Palauta kuva valmiista työstäsi Pedanettiin viimeistään to 9.4. klo 16.00 mennessä.

Pääsiäismuna

Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia lähettää mitään.

Valinnaisen käsityön tehtävä ke 25.3.

Tee tehtävä ja palauta se kuvana torstai-iltaan klo 18 mennessä.

Tee origami. Paperiksi käy tavallinen A4-paperi (esim. kopiopaperi tai vastaava). Isompiin ja yksinkertaisempiin käy myös paksumpi paperi. Jos sinulla ei ole piirustuspaperia, leikkaa siististi jostain kouluvihkostasi yksi sivu. Ohjeita löydät netistä googlettamalla origami tai voit valita alla olevista ohjeista jonkun, minkä teet.

Tee rauhassa ja pysäytä video välillä.

Laatikko: https://www.youtube.com/watch?v=-oMnJGRljas Täältä saat hyvän mallin, kuinka saat paperista neliön eli kaikki sivut ovat yhtä pitkiä.

Koira: https://www.youtube.com/watch?v=wWVppdfYOx8

Täältä löydät monta ohjetta: http://origamit.com/origami-ohjeet/helpot-origamit/page/2/