Photonics Explorer -koulutus 13.4.2018

Photonics Explorer -koulutus

Kaipaatko vaihtelua yläkoulun tai lukion valo-opin opetukseen? Etsitkö tutkimuksellisuutta tukevaa materiaalia? Nyt sinulla on mahdollisuus hankkia koulullesi EU:ssa usean maan yhteistyönä kehitetty toiminnallinen optiikan opetusmateriaalipaketti Photonics Explorer
(http://www.eyest.eu/STEM-Programs/Photonics-Explorer)

Photonics Explorer -paketti sisältää yli 110 tutkimusvälinettä (lasereita, ledejä, valokuitua, hiloja, rakolevyjä, linssejä, peilejä ja värikalvoja), jotka mahdollistavat 10 pienryhmän samanaikaisen työskentelyn. Lisäksi pakettiin kuuluu suomenkieliset oppilaan- ja opettajanohjeet noin 20 oppitunnille. Oppilaat oppivat toiminnallisen työskentelyn kautta tuntemaan valon eri ominaisuuksia sekä sitä, miten niiden tuntemausta voidaan hyödyntää moderneissa teknologisissa sovelluksissa. Paketti sisältää sekä yläkouluun että lukioon soveltuvia materiaaleja. Aiheita ovat mm. optinen tiedonsiirto, värien muodostuminen, linssit ja kaukoputket, näkeminen, valonlähteet, diffraktio ja interferenssi, polarisaatio sekä tieteen ja tekniikan työelämä.

Photonics Explorer -paketteja on levitetty jo 3054 kappaletta ympäri Eurooppaa (31 kpl Suomeen), ja niiden avulla on opiskellut jo yli 375 000 yläkoulun ja lukion opiskelijaa. Materiaalin opettajan ohjeet ja oppilaiden monisteet on suomennettu LUMA-keskuksemme kehittämishankkeen puitteissa.

Brysselissä toimiva, voittoa tavoittelemattoman järjestö Eyest vzw toimittaa paketit, ja ne kustantavat koululle 216,15 €. Paketin saadakseen Eyest edellyttää osallistumista paketin käyttöönottokoulutukseen, joka järjestetään Kuopion kansalaisopistolla 13.4.2018 klo 15.00-18.00
Lisätietoja hankkeesta ja paketista saa osoitteesta http://suomi.luma.fi/hankkeet/vaikuttava-teknologia tai sähköpostitse jesse.hietala@uef.fi.

Koulutukseen mahtuu 25 opettajaa. Vähimmäismäärä koulutuksen toteutumiselle on 8 uutta koulua. Koulutukseen voivat osallistua ensisijaisesti opettajat niistä kouluista, joissa pakettia ei entuudestaan vielä ole. (Yksi opettaja per koulu. Jos paikkoja jää, voi useampi opettaja tulla samasta koulusta.)