Kansainvälinen toiminta

Yleistä

Minna Canthin koulun henkeen on hyvin pitkään kuulunut erilainen kansainvälinen yhteistyö. Jo 1970-luvun alussa Minna Canthin yhteiskoulun lentopallojoukkue vieraili sekä Hollannissa että Israelissa Euroopan mestaruuskilpailuissa voittaen hopeaa ja kultaa. 1980-luvun alusta alkaen koulusta tehtiin luokkaretkiä pohjoismaihin ja opettajat alkoivat osallistua opettajavaihtoon Ruotsiin, Tanskaan ja Norjaan. Tanskassa Svendborgissa olevien koulujen kanssa syntyi pitkäjänteistä säännöllistä ystävyystoimintaa ja oppilasvaihtoa. b8b1f33b9bee4de26f8585c86f4ac846.jpg


Viimeaikainen toiminta voidaan jakaa neljään
osaan: Comenius - hanke, kulttuurivaihto, 8.-luokkalaisten oppilasvaihto ja kansainvälinen työharjoittelu. Näiden lisäksi 9. luokat tekevät leirikoulumatkoja.
img_2093.jpg
dscf6310.jpg Minna Canthin koulun lukuisat opettajat ovat osallistuneet kansainvälisen toiminnan toteutukseen joko Kuopiossa tai ulkomailla. Ulkomailla pidettyihin kokouksiin, leireihin ja vaihtoihin ovat osallistuneet koulumme opettajista Maaret Eira, Virva Eskelinen, Sari Halonen, Katja Hänninen, Juhani Holopainen, Anna Ikonen, Kirsti Immonen, Pirjo Koistinen, Raija Koivisto, Raisa Lehikoinen, Sinikka Mustonen, Ulla-Riitta Uotinen, Heikki Juutinen, Minna Miettinen, Anna-Leena Poutanen, Mikko Vainio, Kirsi Reinikainen ja Mia Sormunen.