Liikkuva koulu

Liikkuva koulu

Liikkuvan koulun tavoitteena on aktiivisempi ja viihtyisämpi koulupäivä. Koulussamme on koulupäivän aikana yksi pidempi välitunti, jolloin oppilailla on mahdollisuus puolen tunnin mittaiseen yhtäjaksoiseen liikkumiseen. Oppilailla on käytössä liikuntavälinelainauskortit, joilla he voivat lainata välitunnin ajaksi koulun varastosta erilaisia liikuntavälineitä. Joka luokassa on välituntivälinekorit, joista löytyy esimerkiksi palloja, hyppynaruja ja twistejä. Lisäksi luokkatasoittain kiertää välituntivälinekassi. Välituntivälinekassista löytyy muun muassa sulkapallovälineitä, frisbee-kiekkoja, vanteita, boggia-pelejä, pesäpalloräpylöitä, sählymailoja ym. ikätasolle sopivaa välineistöä.

Koulullamme toimii sekä koulupäivän aikana että koulupäivän jälkeen useita liikuntakerhoja. Tarkemmat aikataulut löytyvät kerhokalenterista. Uutena lajina tänä syksynä oli miekkailu, johon pääsivät tutustumaan niin koulun aikuiset kuin lapsetkin. Tällä hetkellä koululla toimii kutsukerho (1-2 lk), Welhojen sählykerho (3-4 lk), srk:n liikuntakerho tytöille (1-2 lk), srk:n sählykerho pojille, liikuntakerho erityisoppilaille ja tenniskerho (1-4 lk). Pitkällä välitunnilla on mahdollisuus harrastaa sisäliikuntaa. Toinen näistä sisäliikuntavälitunneista on tarkoitettu 3-4 lk:n tytöille ja toinen 1-2 lk:n oppilaille. Pienempien oppilaiden sisäliikuntavälitunti on liikkareiden ohjaamaa toimintaa. Liikkarit ovat 4. luokan oppilaista koulutettuja ohjaajia ja he suunnittelevat pareittain välituntitoimintaa myös esikoululaisille.

Syksyn aikana olemme tehneet yhteistyötä eri urheiluseurojen ja järjestöjen kanssa. Oppilaat ovat päässeet tutustumaan lippupallon ja sulkapallon pelaamiseen, yleisurheilussa kokeilemaan aitajuoksua ja korkeushyppyä ja vielä marraskuussa on tulossa tanssitutustumista alkuopetuksen oppilaille.

Liikkuva koulun vastaavat: Anni Laitinen ja Päivi Polvinen

Kerhokalenteri syksy 2015

KLO

Maanantai

Tiistai

Keskiviikko

Torstai

Perjantai

10.30-11.00

3-4.lk

SISÄVÄLITUNTI

3.-4.lk

SÄHLYKERHO

(Welhot)

ESIKOULULAISTEN

VÄLKKÄRITUOKIO

10.45-11.15

1.-2.lk

KUTSUKERHO

1-2.lk

OHJATTU SISÄVÄLITUNTI

12.15-13.00

13.15-14.00

TYTTÖJEN LIIKUNTAKERHO

(Seurakunta)

1.-2. lk

MUSIIKKIPAJA

(Konservatorio)

14.15-15.00

1.-2. lk

MUSIIKKIPAJA

(Konservatorio)

ERITYISRYHMIEN LIIKUNTAKERHO

1.-2.lk

SÄHLYKERHO

(Seurakunta)

LAPSIKUORO

(Seurakunta)

1.-2.lk

TENNISKERHO

15.15-16.00

3.-4.lk

SÄHLYKERHO

(Seurakunta)

3.-4.lk

TENNISKERHO

16.00-17.00