Lainattavat kirjasarjat

Kirjasarjojen lainaaminen

Kaikilla Kuopion perusopetuksen kouluilla ja lukioilla on oikeus lainata koulujen yhteisessä käytössä olevia kirjasarjoja. Sisäinen posti kuljettaa kirjat koululle ja koululta.

Sarjoja voi lainata yhden tai useamman kerralla, ja niistä voi tehdä varauksia kuluvan lukuvuoden ajalle. Kirjasarjojen normaali laina-aika on 30 päivää tai yksi jakso. Tarvittaessa on mahdollista myös sopia pitempi laina-aika, jos sarjaa halutaan käyttää useammalla opetusryhmällä peräkkäin eikä kirjasta ole varauksia.

Myöhästymismaksuja emme peri ja laina-aikaa voi jatkaa ellei lainatusta aineistosta ole varauksia. Kadonneen tai turmeltuneen kirjan korvaaminen sovitaan tapauskohtaisesti.

Kaupunginkirjastolla on Maaningan kuntaliitoksen seurauksena valikoima alakouluille soveltuvia kirjasarjoja, joiden luettelo löytyy tuosta vierestä. Niiden lainaus tapahtuu kaupunginkirjastosta kirjastokorteilla. Ota yhteyttä omaan kirjastoosi, jos haluat näitä sarjoja lainaan!

Äänikirja kirjasarjan mukana

Kuuntele kirjaa!
Om-keskuksen lainattavista kirjasarjoista on nyt saatavana myös äänikirjaversioita oppilaille, joille painetun tekstin lukeminen on vaikeaa. Äänikirjoja on tarjolla lähes kaikista kokoelmamme kirjoista, yhteensä niitä on n. 150 kpl. Jokaista tallennetta on vain 1 kpl. Celia-kirjaston äänikirjat ovat CD-ROM-muodossa, ja niitä voi kuunnella tietokoneella. Kuuntelua varten voi koneelleen ladata...