Sulje
Käynnistetään Info TV-näkymää (JavaScript pitää olla sallittuna)

Lasten yliopiston digimaailmassa tutkitaan ja pidetään hauskaa yhdessä!

Lasten yliopiston digimaailmassa ratkotaan tehtäviä, opitaan jännittäviä asioita ja pelataan tiedepelejä yhdessä muiden kanssa. Digimaailman ytimenä on eri tieteenalojen virtuaalikerhoja eli VIKEjä. Koronavirustilanteen vuoksi kevään ja kesän Lasten yliopiston kerhot ja leirit on muunnettu virtuaalikerhoiksi.

Lisätietoja: https://snellman-kesayliopisto.mobie.fi/zine/268/article-43537 ja https://snellman-kesayliopisto.mobie.fi/zine/268/toc

Kuopion kriisikeskus toimii etäpalveluina

Kuopion kriisikeskus palvelee toistaiseksi ainoastaan etäpalveluina. Ajan voi varata normaaliin tapaan puhelimitse ma-to klo 8-10 numerosta 017-262 7733 tai nettiajanvarauksen kautta osoitteessa https://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/. Ajat ovat 45 minuutin verkkovastaanotto- tai puhelinaikoja.

Selviytyjät - vertaisryhmä 2020

Tervetuloa tutustumaan uusiin Liikkuva Kuopio -nettisivuihin!


Kuopion kaupungin liikuntapaikat, ohjatun liikunnan palvelut ja kaikki muutkin liikuntamahdollisuudet on nyt koottu uusille, entistä ehommille nettisivuille. Liikkuva Kuopio -sivusto kannustaa kuntalaisia tutustumaan kaupungin liikuntatarjontaan ja löytämään itselleen mieluisan liikuntamuodon. Sivuilta löytyvät niin liikuntahallit, pallokentät kuin esimerkiksi retkeilyreitit ja laavutkin. Liikuntapaikkoja esitellään sekä sanoin että kuvin ja jokaisen kohteen sijainnin voi tarkistaa myös kartalta.

Sivuilla julkaistaan myös ajankohtaisia uutisia ja blogitekstejä Kuopiossa liikkumiseen liittyen. Inspiroidu sivuista ja löydä uusia paikkoja ja tapoja liikunnan harrastamiseen! Tutustu osoitteessa: www.liikkuvakuopio.fi

Kuopion kaupungin liikuntavinkkejä löytyy myös Facebookista osoitteessa: https://www.facebook.com/LiikkuvaKuopio/

Opiskelijoille ja nuorille uusi etuhinta Kuopion kaupunginorkesterin konsertteihin

Sinä teet suojatien -kampanja ja muuta pyöräilyasiaa

Tiedotteessa käsitellään pyöräilykypärän valintaa ja käyttöä. Aihe on erityisen ajankohtainen lumien sulaessa ja monien kaivaessa varastosta jälleen pyörän käyttöön. Tiedotteessa asiaa myös Sinä teet suojatien-kampanjasta.

Satupalvelu - Suomi 100v satulahjoitus

Suomen 100v juhlavuoden kunniaksi kirjailija Päivi Honkakoski on laittanut yli sata satua nettiin ilmaiseksi luettavaksi. Sadut löytyvät osoitteesta www.satupalvelu.fi

Satuja voi vapaasti käyttää kotona, kouluissa ja päivähoidossa. Joka sadun lopussa on muutama kysymys ja tehtävä avuksi sadun opetuksen käsittelyyn. Sadun voi valita nopeasti arvontanapista, tai hakea satua hakukoneesta sadun aiheen tai sen sisältämän opetuksen mukaan. Satuja voi myös vapaasti printata ja monistaa erilaisia tehtäviä varten.

Satupalvelu-sivut ovat osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Liikenneturvan mopovideot antavat vanhemmille työkaluja puuttua virittämiseen

Mopojen virittäminen on edelleen valitettavan yleistä. Liikenneturvan uudet videot antavat nuorten huoltajille vinkkejä havaita viritetty mopo sekä keinoja asiaan puuttumiseksi.

Kiitos kaveruudelle – vuorovaikutus- ja tunnetaitojen ohjaajan käsikirja julkaistu

Kuopiolaisen draamakasvattaja Anni Marinin kirjoittama Kiitos kaveruudelle – vuorovaikutus- ja tunnetaitojen ohjaajan käsikirja on julkaistu mm. opettajien, 3. sektorin työntekijöiden ja nuoriso-ohjaajien käyttöön. Käsikirja on osa Kuopion kaupungin kiusaamisen vastaista toimintaa.

Käsikirja löytyy pdf-versiona myös Kuopion kaupungin nettisivuilta osoitteessa https://www.kuopio.fi/lapset-ja-nuoret2