≡ Navigointi

Etäkoulu Kulkuri

Kulkuri on ulkomailla asuvan lapsen koulu, jossa

  • opitaan suomen kieltä kaikkialla maailmassa
  • edetään omaan tahtiin tai yhdessä muiden kanssa
  • suoritetaan tarvittaessa koko perusopetuksen oppimäärä.

Äidinkieli on ulkomailla asuvan lapsen tärkein kieli, ja siitä kannattaa pitää hyvää huolta. Kulkurissa se onnistuu joko verkkokoulussa tai kirjallisella etäkurssilla. Verkossa opiskellaan yhdessä toisten ulkomailla asuvien oppilaiden kanssa, kirjallisen kurssin voi aloittaa milloin vain ja edetä omassa tahdissa.

Jos paikallinen koulu ei käy ja kansainvälistä koulua ei ole, Kulkurissa voi tarvittaessa suorittaa koko perusopetuksen oppimäärän ja saada päättötodistuksen.

Ota Kulkuri mukaan maailmalle!

Kestävän kehityksen lukuvuosi 2015-16

Kulkurin kestävän kehityksen teemavuosi tuotti mm. 1 075 € saimaannorpan suojeluun - kiitos ahkerat oppilaat, ympäristötekojen sponsorit ja yrityssponsorimme Cisco! Teemavuoden upeita tuotoksia voit ihailla Verkkokoulun Vitriinissä. Tässä kooste oppilaiden ympäristöteoista (vie kursori kuvan päälle):

Kulkurin ja Kolin koulun ilmiöeväät

Uusi OPS tuo monialaiset oppimiskokonaisuudet jokaiseen kouluun. Monialainen oppimiskokonaisuus on parhaimmillaan ilmiötyöskentelyä, jossa tutkitaan yhdessä kokonaisvaltaisia, aitoja todellisen maailman ilmiöitä. Eri näkökulmista, oppiainerajat ylittäen, oppiaineita ja sisältöjä integroiden.

Kulkuri ja Kolin koulu toteuttivat yhteisen ilmiöprojektin keväällä 2015. Matkan varrella opittiin paljon paitsi ilmiöistä, myös suunnittelusta, tiedonkulusta ja yhteistyöstä. Tutustu kokemuksiimme ja löydä onnistuneen ilmiön eväät omaan projektiisi:

ilmiö2015 WEB_kansi.jpg