KANSALAISTAITO - taitoja jokapäiväiseen elämään ( KTT) 2 vvh 8lk

KANSALAISTAITO - taitoja jokapäiväiseen elämään ( KTT) 2 vvh 8lk

TAVOITE
Oppia elämän kannalta hyödyllisiä perustaitoja.

SISÄLTÖ

ENSIAPU
Ohikiitävä hetki saattaa muuttaa ihmisen elämän ja hänen tulevaisuutensa. Tilanne, jossa lähimmäisesi voi tarvita ensiaputaitojasi, saattaa olla sairauskohtaus kotona, harrastusten parissa, mökillä tai vaikkapa kolaripaikalla. Perusensiaputaitojen hallinta sekä nopea ja määrätietoinen toiminta näissä tilanteissa saattaa pelastaa ihmishengen. 

HYGIENIAPASSI
Hanki hygieniapassi, jolla osoitat hallitsevasi elintarvikehygienian perusasiat. Tarvitset sen, jos työskentelet (kesä)töissä esimerkiksi kahvilassa tai pikaruokaravintolassa, jossa käsittelet pakkaamattomia ja helposti pilaantuvia elintarvikkeita. Hygieniapassiin liittyvää aineistoa opiskellaan yhteisesti ja omatoimisesti, testin suoritus sisältyy kurssiin.

KÄYTÄNNÖN ARKEA: OMA KOTI KULLAN KALLIS
Oman elämän ja asumisen käytännön arkea. Kurssin sisältö rakentuu osallistujien kiinnostuksen mukaan. Tutustutaan esimerkiksi opiskelijan talouteen, asumisen kustannuksiin ja mistä voi saada tukea ongelmatilanteisiin. Kodinhoidon perusteita. Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen. Hyvät tavat ja sosiaaliset tilanteet.

ARVIOINTI
Numeroarviointi. Arvionti painottuu aktiiviseen tuntityöskentelyyn. Lisäksi vihkotyöskentely.