8lk

Valinnaiset kuviskurssit


8-luokalle on tarjolla kuviksen valinnaiskursseja. Verrattuna 7-luokan kaikille yhteiseen kuvikseen valinnaiskurssit ovat sisällöltään valinnaisempia niin aiheiden kuin tekniikoiden suhteen. Jokaisella kurssilla on kaikille yhteisiä tehtäviä, minkä jälkeen oppilas valitsee itselleen mieleisimpiä töitä.

Peruskuviksen jatkokurssi 2h/vk. Jatkokuvis on nimensä mukaisesti luontevaa jatkoa 7-luokan jälkeiselle kuvataiteen opiskelulle. Tavoitteena on kehittää kuvan tekemisen perustaitoja monipuolisesti ja rennosti oman tekemisen kautta. Työskennellään kuvataiteen eri tekniikoin mm piirtäen ja maalaten, ja tehtäviä on esittävästä abstraktiin. Aiheet ja työskentelytekniikat ovat sekä yhteisiä että valinnaisia sen mukaan, kuinka paljon omaa kiinnostusta ja intoa löytyy. Yksi vuosi 8-luokalla.

IMG_0268 – kopio.JPG

Piirtäen ja maalaten 2h/vk. Tavoitteena on kehittää "oikean näköisen" kuvan tekemisen taitoa monipuolisesti oman tekemisen kautta. Harjoittelun painotus on perinteisessä, realistisessa asioiden kuvaamisessa ja työskentelytekniikoiden hiomisessa. Harjoitellaan mm materiaalien kuvaamista, tehdään töitä erilaisista malleista ja asetelmista mustavalkoisesta värilliseen. Työskennellään kuvataiteen eri tekniikoin mm piirtäen ja maalaten niin annettujen kuin itse valittujen aiheiden parissa. Yksi vuosi 8-luokalla.

IMG_0345 – kopio.JPG

Muotoilua ja muuta 2h/vk. Kuvataiteen tekniikoiden yhdistelmäkurssi. Tavoitteena on kehittää erityisesti 3-ulotteisen työskentelyn taitoa ja nostaa kuvataideilmaisu pinnasta tilaan, minkä lisäksi myös perinteisemmät 2-ulotteisen kuvataiteen tekniikat ovat mukana. Työskennellään mm mm. piirtäen, maalaten ja muotoillen töitä. Kolmiulotteisia töitä tehdään esim savesta, rautalangasta, kipsistä tai verkosta. Vuoden aikana tehtyjen töiden aiheet ovat sekä annettuja että itse valittuja oppilaan oman kiinnostuksen ja innostuksen mukaan. Yksi vuosi 8-luokalla.  

P1080142 – kopio.JPG

 


Lukuvuosien 2017-20 aikana kaikki 8-luokkalaisemme vierailevat Taidetestaajat-projektin puitteissa kahdessa eri taidelaitoksessa: pääkaupunkiseudun ja oman maakunnan kohteessa. Vierailut meille tarjoaa Suomen Kulttuurirahasto. Lue asiasta tarkemmin TÄSTÄ.

Lukuvuonna 2019-20 vierailemme UMO Helsingin Mikä Moog/mood muka? -kiertueella Kuusankoskitalolla sekä Tapiola Sinfoniettan konsertissa Espoossa.

Lukuvuonna 2018-19 vierailimme Espoon Tapiola Sinfoniettassa sekä Kouvolan Teatterissa.

Luku
vuonna 2017-18 vierailimme Helsingissä Suomen kansallisoopperassa ja Kouvolan Taidemuseo Poikilossa. 

070219 teatterilla a.jpg070219 teatterilla b.jpgYllä: 8-luokkalaisia helmikuussa 2019 tutustumassa Kouvolan Teatterin työpajassa puvustuspuoleen ennen My Fair Lady -esitystä. Oppilaat myös osallistuivat Teatterin yhteisteokseen jättämällä oman tervehdyksensä kädenjäljellä.


poikilossa 1.jpgpoikilossa 2.jpgYllä: 8-luokkalaisia tutustumassa kevättalvella 2018 Kouvolan Taidemuseossa Mielen alkemiaa - Arjen alkemiaa -näyttelyyn. Näyttelyssä oli paljon interaktiivisia teoksia joiden syntymiseen sai myös osallistua itse.


IMG_20171109_105612.jpgYllä: 8-luokkalaisia Kansallisoopperassa 9. marraskuuta 2017 katsomassa esitystä Ovela kettu. Esitys oli hupaisa yhdistelmä balettia ja oopperaa. Rekvisiitat ja puvustuksen oli suunnitellut mm. Taika-astiastosta tunnetuksi tullut Klaus Haapaniemi.


maalaustelineillä 2 – Kopio.jpgYllä: Ahkerointia maalaustelineiden äärellä kuvisluokassa. Kuvis on monelle hengähdystauko hektisen kouluviikon ja monien lukuaineiden keskellä.