Kuvataide

VALKEALAN YLÄKOULUN KUVATAIDE


Kuvis on piirtämistä, maalaamista, muotoilua, rakentelua, ihmettelyä, pähkäilyä ja ennen kaikkea KIVAA! Teemme vuoden mittaan esittävää ja abstraktia, kolmiulotteista sekä litteää, kaunista ja välillä kummallistakin.

Kuvista on tarjolla kaikille oppilaille 7-luokalla (2h/vk) sekä valinnaisaineena 8- ja 9-luokilla (2h/vk). Oppilastöitä on esillä läpi vuoden koulumme ruokalan näyttelytauluilla.


OP-kuviskisa kevät 2017, Tuuli Weckström 7d.jpg

Yllä: Tuuli Weckström 7d sijoittui hienosti yllä olevalla teoksella omassa sarjassaan toiseksi kuvataidekilpailussa OP-Kymenlaakson alueella. Kilpailun teemana oli Ystävyys on värikästä. Juhlallinen palkintojenjakotilaisuus pidettiin Kouvolan kaupungintalolla 22.5.2017. Tuuli Weckström niitti mainetta myös keväällä 2018 sijoittumalla omassa sarjassaan toiseksi Suomen Romukauppiaiden liiton piirustuskilpailussa. Kilpailun aiheena oli Metalliromun kierrättäminen


IMG_1817.JPGIMG_1813.JPGYllä: Toukokuussa 2017 kuvis oli mukana koulumme yhteisnäyttelyssä Valkealan Yläkoulu Tänään - Hetkiä Arjesta. Esillä muiden oppiaineiden ohessa oli kuviksen kattaus Suomen maisemamaalaustaiteen innoittamia oppilastöitä.


IMG_1770[1].JPGYllä: Huhtikuussa 2017 8VAL-ryhmän oppilaita maalaamassa graffitijuttua pikkupihalla.


IMG_0976.JPGYllä: Kevään 2016 taidenäyttelyämme Kustaan Galleriassa. Kuvassa 7- ja 9- luokkalaisten töitä.


IMG_0643.JPGYllä: Syksyllä 2015 paljastettiin katsomusaineiden luokkaan tehty Elämänpuu-teos. Kuvassa maalaamiseen osallistuneet oppilaat avajaistilaisuudessa.