Järjestyssäännöt

Järjestyssäännöt

Koulun yleiset järjestyssäännöt

1. Kouluun saavutaan ajoissa, oppitunneille ja välitunneille siirrytään ripeästi välituntikellon soiton mukaisesti.

2. Koulualueelta saa poistua vain rehtorin tai opettajan luvalla. Koulualueeksi määritellään koulun tontti.

3. Pihavälineitä käytetään asianmukaisella tavalla ja välituntileikeissä noudatetaan varovaisuutta. Välitunneilla ei heitellä esim. lumipalloja, kiviä, käpyjä yms.

4. Sisätiloissa liikutaan kävellen ja tarvittaessa jonoissa rauhallisesti meluamatta ja etuilematta.

5. Kaikkia kohdellaan asiallisesti, kohteliaasti, huomioonottavasti ja ollaan rehellisiä. Riidat ratkaistaan keskustelemalla.

6. Oppitunneilla viitataan, kuunnellaan, noudatetaan ja toimitaan aikuisten ohjeiden mukaisesti.

7. Koulun omaisuutta käsitellään asianmukaisella ja tarvittaessa aikuisen opastamalla tavalla. Oppilas on velvollinen korvaamaan tahallaan aiheuttamansa vahingon. Toisen oppilaan tavaran käsittelyyn on pyydettävä omistajan lupa. Jokaisella on velvollisuus ilmoittaa havaitusta tai aiheutetusta vahingosta tai vioittuneesta välineestä henkilökunnalle. Teknisiin töihin liittyvät säännöt ovat nähtävissä teknisen työn tiloissa.

8. Vaarallisia tai muuten oppitunteja häiritseviä välineitä ei tuoda kouluun. Matkapuhelimia saa käyttää opettajan luvalla. Opettaja voi tarvittaessa takavarikoida oppituntia häiritsevät välineet joko oppitunnin tai koko koulupäivän ajaksi.

9. Ruokaillaan hyviä tapoja noudattaen. Ruokailuun liittyvät säännöt on nähtävissä koulun ruokalassa. Välipalan saa tuoda kouluun erikseen sovittuina koulupäivinä. Makeisia, purkkaa, limonadia yms. ei tuoda kouluun.

10. Polkupyörät ja muut kulkuvälineet säilytetään koko koulupäivän ajan niille kuuluvilla paikoilla. 1.-2.lk:n oppilaat tulevat kouluun kävellen. Polkupyörällä ajavien 3.-6.lk:n oppilaiden on käytettävä koulumatkoilla pyöräilykypärää. Koulumatkoilla noudatetaan liikennesääntöjä. Sovi vanhempiesi kanssa, jos et mene suoraan kotiin koulupäivän jälkeen.

Välituntisäännöt

1) Pakkasraja on -15 astetta. Välitunnin ajaksi oppilaat saavat mennä pihalle, mutta sisälle jäävät oppilaat ovat ala-aulassa välitunnin ajan. Luokkiin ei jäädä välituntien ajaksi. Ruokavälitunnilla kuitenkin kaikki oppilaat käyvät välitunnilla.

2) Pallopelejä pelataan vain pelikentillä, ei katoksessa. Hyppynaruleikit katoksessa ovat sallittuja. Hyppynaruja käytetään vain hyppyleikkeihin, ei esim. köyttämisiin.

3) Lumesta voi rakentaa linnoja, majoja ym., mutta ei tunneleita. Lumipallojen ym. heittäminen ei ole sallittua. Toisten tekemiä rakennelmia ei rikota.

4) Lumivalleilla tai muualla ei tehdä hurjia temppuja esim. voltteja eikä leikitä hurjia leikkejä. Liukumäen käytöstä ilmoitetaan erikseen.

5) Välituntialueen raja yläpihalla on koulurakennuksen etukulmasta koulutien aidan päähän eli etukulman taakse ei mennä katveeseen. Polkupyörille ei mennä välituntien aikana.

6) Ylä- ja alapihan yhdistävä portaikko on pois käytöstä talven ajan.

7) Yläpihalta voi laskea mäkeä alas, kun lunta on tullut riittävästi. Tämä ajankohta ilmoitetaan erikseen. Puita päin ei lasketa.

8) 6.lk:n luisteluvuorot välitunneilla ovat MA-PE klo 8:45–9:00 ja MA-TO klo 9:45–10:00.

9) Kännyköitä käytetään vain opettajan luvalla.

10) Välitunnille pukeudutaan sään mukaisella ulkovaatetuksella.