Ohje sähköisten tehtävien tekemiseen ja palauttamiseen

Tehtävien tekeminen Läksyvihkoon

Luodaan tili Läksyvihkon sivustolla. Kurssin kutsukoodin antamalla syntyy kansio, johon tehtäviä voi tehdä ja ne ovat opettajan nähtävillä. Kutsukoodin saa Pedanetista kyseisen kurssin sivulta. Ilman kutsukoodiakin kansion voi tehdä. Tehtävät tehdään läksyvihkon editorilla, joka on sama kuin Abitin Matikkaeditori.

Tehtävien tekeminen Pedanetiin (ei suositella enää)

Pedanetin Omaan tilaan luodaan sivu Matematiikka ja sille kurssikohtainen alasivu esim. Maa5. Sinne luodaan tekstisivu Tehtävät, johon muokkaustilassa voidaan kopioida Matikkaeditorilla tehtyjä tehtäviä.

Julkisuusasetuksista asetetaan kurssin opettaja sivun Matematiikka lukijaksi. Alasivujen julkisuus on oletuksena sama, joten niiden asetuksia ei tarvitse muuttaa.

Tehtävien tekemiseksi mennään Abitti-sivuille ja sitten jatketaan tätä reittiä: Opiskelija > Matemaattisen tekstin kirjoitus Abitissa (lue ohjeet) > demosivulle linkistä > kursori vastausruutuun ja kirjoittamaan tai tästä suoraan editoriin.

Tehtävien tekeminen editorilla

Editori.JPG


Kuvien tekemiseen voi käyttää Geogebraa. Sen voi asentaa koneelle tai käyttää suoraan selaimella. 

Kuvan lisääminen Geogebrasta:

  • Rajaa kuvasta haluttu suorakulmainen alue hiiren oikealla näppäimellä
  • Avaa valikko oikeasta yläkulmasta
  • Valitse Muokkaa > Kopioi piirtoalue leikepöydälle
  • Avaa sitten Word ja käytä Liitä-komentoa. Säädä kuvan koko sopivaksi. Sen jälkeen valitse kuva, kopioi ja liitä kaavaeditoriin.

Kuvan saa ilman Wordiakin liitettyä vastausruutuun, mutta se tulee yleensä liian suurena ja kokoa ei voi vastausruudussa enää säätää. Siksi Word on tarpeen.

Jos valmis tehtävä halutaan viedä Pedanetiin, se voidaan maalata ja kopioida. Ennen maalaamista on poistuttava kaavalaatikosta ja maalattava tehtävä kaavalaatikon ulkopuolelta aloittaen.

Palauttaminen

Läksyvihkossa tehtävät tehtävät ovat opettajan nähtävissä kutsukoodin antamisen jälkeen. Koodi katsotaan Pedanetista pitkän matematiikan kurssisivulta (esim. Maa5). Sitten liitytään Läksyvihkossa kurssille antamalla koodi.

Jos tehtävät on tehty Pedanetiin, tehtäväsivun linkki (Pysyvä osoite) jaetaan kurssin palautuskansioon, jonne kirjautunut käyttäjä pääsee avaimen avulla. Linkin voi jakaa jo ensimmäisen tehtävän tehtyään. Kun tekee lisää tehtäviä, linkkiä ei tarvitse enää jakaa uudelleen ennen kurssin vaihtumista.