Fi 1

Ohjeet filosofian 1. kurssin etäopiskeluun

Hei!

Tervetuloa opiskelemaan filosofiaa! Filosofia on psykologian ohella aivan uusi oppiaine, jota ei ole perusopetuksessa opiskeltu. Sitä opiskellaan lukiossa 2 pakollista kurssia, joten toivottavasti ensi lukuvuonna pääsemme opiskelemaan toista kurssia normaalisti lähiopetuksessa!

Etäopetusjärjestelyt jatkuvat ainakin 13.5. asti; todennäköisesti koko lukuvuoden loppuun saakka. Siksi kurssi suoritetaan nyt tehtäviä tekemällä. Haluan pitää tehtävien määrän kohtuullisena. Viikossa meillä olisi 3 x 75 min oppituntia. Yhden kokonaisuuden opiskeluun menee siis suunnilleen tuo aika.

Filosofian 1. kurssilla käytetään Edukustannuksen oppikirjaa F-Sana Lukion filosofia 1 - Mieti uudestaan (Ikonen, Kajander, Yrjönsuuri). Toivottavasti sinulla on oppikirja hankittuna!

Etenemme kurssilla oppikirjan mukaisesti. Pedanetissa on erilliset tehtävät jokaiselle kokonaisuudelle. Aikataulutuksen näet tästä. Ota huomioon, että edellisten tehtävien palautus sulkeutuu ennen seuraavien tehtävien julkaisemista - ole siis jatkuvasti ajan tasalla! Pedanetissa on keskustelualue, johon voitte esittää kysymyksiä tehtäviin tai filosofiaan yleisesti liittyen. Myös wilman kautta voit lähettää kysymyksiä ongelmatilanteissa. Sivulle liittymisavain on Sokrates.

Tässä koko kurssin aikataulu:

2.4. - 8.4. Parempaan elämään & Asioiden ymmärtämiseen (oppikirjan s. 10 - 28) 

Tee myös 1. itsearviointi pedanetissa!

9.4. - 16.4. Taitavaksi ajattelijaksi & Hyväksi argumentoijaksi (oppikirjan s. 32 -49)

17.4. - 23.4. Kriittiseksi ja eettiseksi kansalaiseksi (oppikirjan s. 50 - 56)

Tee myös 2. itsearviointi pedanetissa!

24.4. - 30.4. Tiedä tietäväsi (oppikirjan s. 62 - 81)

1.5. - 7.5. Tieteellinen tieto (oppikirjan s. 82 - 92)

Tee myös 3. itsearviointi pedanetissa!

8.5. - 14.5. Henki ja aine (oppikirjan s. 98 - 109)

15.5. - 19.5. Vapaus ja välttämättömyys (oppikirjan s. 110 - 121)

Tee myös 4. itsearviointi pedanetissa!

Kurssiarvosana muodostuu tehtävistä ja viimeisen koeviikon aikana pidettävästä etäkokeesta. Yritän ehtiä kommentoimaan vastauksia aina mahdollisimman pian tehtävien palauttamisen jälkeen.

Filosofian opiskelu vaatii kärsivällisyyttä ja asioihin paneutumista. Älä siksi hermostu, jos alku tuntuu hankalalta. Kysy aina, jos jokin jää epäselväksi! Tärkeintä on, että luet joka kerta oppikirjan sivut ja opettajan pedanettiin lähettämät materiaalit ja ohjeet ennen tehtäviin vastaamista. 

Opiskelun iloa! 

Mari